Selecteer een pagina

Week 36 was de laatste werkweek voor mijn vakantie. Een week waarin ik nog een heleboel moest regelen voor de vakantie, in spanning zat over orkaan Irma en uiteindelijk al mijn plannen moest omgooien. Een week waarin de laatste loodjes werkelijk het zwaarst wogen maar die ik met een immens trots gevoel afsloot. Wat ik nou nog meer deed afgelopen week, deel ik uiteraard vandaag met jullie.

Maandag 4 september ’17

Na het spannend weekend van vorige week, begint deze week met het plegen van telefoontjes om te zorgen dat het “gebed-zonder-end” formulier een week voor mijn vakantie geregeld kan worden. De ochtend begint voorspoedig en mijn paniek en onrust gevoel worden getemd. Na een enerverende ochtend, begint de laatste werkweek waar ik nog heel wat te doen heb. Cliché but normal part of business voor de vakantie. Ik sluit de werkdag af op het strand van Wijk aan Zee waar ik ga eten met een collega om even bij te praten. Ja als Zandvoortse op het strand van Wijk aan Zee.

Dinsdag 5 september ’17

Zie je die rode zegel daar rechts in de bovenhoek? Het formulier is gefixed dankzij mijn lieve ouders! Er valt letterlijk een last van mijn schouders en ik voel mij 20 kilo lichter. Alles is nu geregeld en ik kan op vakantie. Ik vlieg de dag door en bezoek na het werk nog even mijn coach. Een sessie voor de vakantie om een aantal dingen door te spreken maar ook mij weer even met mijn neus op de feiten te drukken waar ik nu sta en hoe immens trots ik daar op mag zijn. Met een goed gevoel ga ik snel langs mijn ouders voor indian food en natuurlijk mijn formulier ophalen. Met een glimlach op mijn gezicht val ik in slaap. I am ready to go!

Woensdag 6 september ’17

Ik start met een laatste vakantie check up bij de huisarts en natuurlijk om te bespreken wat er allemaal is gebeurd. Heel veel excuses en een aantal to do things voor na de vakantie ga ik op weg naar het werk. Gedurende de dag komende de eerste alarmerende berichtjes over orkaan Irma binnen. Niet alleen over de immense verwoesting op St. Maarten maar ook over de koers richting Florida. Ook van vrienden krijg ik berichtjes over de vakantie. Mijn opgeluchte gevoel van gisteren begint langzaam te verdwijnen. Om toch de dag een beetje positief af te sluiten, trakteer ik mijzelf op sushi van de Albert Heijn en een nieuwe Tony’s reep met pretzels. De hele avond volg ik alle nieuws sites waarop ik maar wat kan vinden over orkaan Irma.

Donderdag 7 september ’17

De dag begint vroeg want mijn vader moet voor zaken op reis en ik breng hem naar Schiphol. Om 6 uur gaan we de deur uit want ik vind dat hij 3 uur van te voren aanwezig moet zijn zoals Schiphol al het hele jaar aangeeft. Hij was binnen 15 minuten door alle controles .. haha. Om 7 uur ben ik weer thuis en check ondertussen alle weerberichten en nieuwssites. De hele dag gaat het door en de hele dag krijg ik berichtjes van bezorgde vrienden en familie wat de stand van zaken is en of het wel slim is om nog te gaan. Ik probeer het los te laten en te hopen dat het allemaal goed afloopt. Ik ga eerder weg van werk om nog even langs de haptonoom te gaan en de spanning uit mijn lichaam te krijgen. De spanning blijft zitten maar het voelt iets beter. De rest van de avond is in spanning afwachten.

Vrijdag 8 september ’17

Today is decision day. Vandaag weten we of we maandag naar Florida gaan of niet. Ik begin de dag positief en met goede hoop maar als de ochtend vordert, besluit ik toch naar de tour operator te bellen. Gelukkig heb ik gisteren bijna alles afgerond en zijn het vandaag de dagelijkse zaken die ik moet afronden want mijn hoofd is er niet bij. Tegen de middag heb ik nogmaals overleg met de tour operator en die adviseren om toch om te boeken. De teleurstelling is immens want dit was een reis waar ik zo naar verlangde en zo hard voor heb gewerkt om te kunnen maken. Maar goed, eerst heb ik zaken te regelen en na druk overleg, besluiten we om om te boeken naar Tenerife. De enige keuze op dit moment, mede omdat ik de rest van het jaar niet meer zolang weg kan. Als ik de auto in stap en mijn vakantie begonnen is, krijg ik het verlossende telefoontje van Vakantie Discounter dat de reis naar Tenerife beschikbaar  en bevestigd is. Dankbaar dat het is gelukt en wij alsnog even weg kunnen maar de teleurstelling overheerst. Om de teleurstelling een beetje te vergeten, ga ik met mijn moeder even naar Hoofddorp om winkels te kijken en wat te shoppen. We eten bij bief & burgers (aanrader) voordat wij mijn vader weer ophalen van Schiphol. Pas laat kruip ik mijn bed in. Een raar begin van de vakantie.

Zaterdag 9 september ’17 + Zondag 10 september ’17

Bron: Shutterstock

Immens cliché maar ik begin mijn vakantie met een zware migraine aanval. Het harde werken en de spanning eisen zijn tol. Het dwingt mij om de dag rustig te beginnen en eigenlijk verloopt de hele dag zo. Ik ga alleen even naar het dorp en de rest van de dag breng ik door met een boek, Netflix en een dekentje op de bank. Zondag sta ik gelukkig energiek op en ik besluit mijn teleurstelling om te zetten in iets positiefs. Ik begin met de woonkamer om te gooien en schoon te maken. Ik zet mijn meubels op een andere plek en ben de hele dag hiermee bezig. ’s Avonds schuif ik aan bij mijn ouders en heeft mijn vader mijn favoriet kip, patat en fruit gemaakt. Ik sluit het weekend af met Heel Holland Bakt en een tevreden gevoel over de nieuwe opstelling van mijn woonkamer.

Hoe was jullie week? Wat waren jullie hoogtepunten?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin