Selecteer een pagina

Happy wednesday! Afgelopen week was een week van afzien en nu kan ik wel net als iedereen roepen “wat was het warm” maar dat weten we nu wel. Maar de warmte zorgde er wel voor dat het een pittige week was en mijn herstel niet altijd makkelijk ging. Gelukkig waren er ook weer een aantal eerste keren die zorgden voor een “hoera” stemming. Benieuwd wat ik afgelopen week allemaal deed, lees dan snel verder.

Maandag 23 juli ’18

Hoewel het al een aantal weken erg mooi weer is, is vandaag de eerste keer dat ik besluit om buiten te gaan zitten sinds mijn operatie. Het belooft deze week mooi en vooral warm te worden dus ik wil proberen om toch wat zonnestraaltjes mee te pikken. Maar na een uur geef ik het op want mijn been vindt de warmte niet zo leuk (en dan viel het vandaag nog mee). Ik voel mij nog steeds leeg en er komt nog steeds niet veel uit mijn handen dus het is weer bank hangen en een beetje tv kijken. Gelukkig is mijn huis koel en heb ik emergency ventilatoren waardoor ik de dag wel door kom.

Dinsdag 24 juli ’18

 Na het debacle van vorige week met mijn wandelingetje door de wijk en een hoofd dat meer wilde dan mijn lichaam aan kon, doe ik vandaag een nieuwe poging. Met verplichte rust momenten op bankjes. Ondanks de warmte gaat het een stuk beter dan vorige week en dat geeft weer wat vertrouwen. Maar het kost wel mijn energie (of zou dat de warmte zijn?). De rest van de dag is het dus op de bank, been omhoog en een combi van werken/ bloggen/ bullet journal en tour de france. Het zijn niet de meest spannende weken maar ik heb die nodig want ik ben er nog niet.

Woensdag 25 juli ’18

Vandaag is er weer een mijlpaal: de eerste keer alleen naar buiten en op de scooter stappen om ook eens verder te komen dan mijn eigen wijk. Om tot de conclusie te komen dat ik afgelopen weken echt in een bubbel heb geleefd want de zomer drukte is in Zandvoort los gebarsten en dat had ik even gemist. Het is benauwd en ik merk dat mijn been de hoge luchtvochtigheid niet zo prettig vindt. Iets waar ik voor de operaties ook al veel last van had. Ik zie eindelijk weer wat vrienden, ga langs de fysio en doe wat boodschappen. Het zweet gutst van mij af en ik wil eigenlijk alleen maar naar de stilte van mijn eigen huis. Maar ook hier moet ik doorheen en ergens is het ook wel fijn om gewoon weer op de scooter weg te kunnen. Plus dat ik vandaag nog nooit zo vaak mijn jurk heb opgetild om mijn been aan iedereen te laten zien en daarmee ook mijn niet geopereerde been te laten zien. Iets wat ik een jaar geleden nooit had kunnen bedenken dat ik met zo veel trots mijn been aan de wereld zou willen laten zien. Want als er iets is, is het wel trots. Ik ben zo enorm trots op mijn been en hoe het er nu al na drie weken uitziet. Ik moet mijzelf nog steeds knijpen om het echt te geloven dat dit mijn been is.

Donderdag 26 juli ’17 + Vrijdag 27 juli ’18

Heel Nederland zucht onder de warmte. Gelukkig heb ik een vrij koel huis en valt het op zich bij mij mee. Maar als het zelfs op mijn balkon op 6 hoog warm is, dan weet je dat het echt warm is. De afgelopen drie weken ben ik al lid van team no make up en dat gaat deze dagen ook door. Ik heb op zich niet veel last van de warmte maar wel van de vochtigheid die donderdagavond ineens op komt zetten. Dat was wel even spannend want mijn been liep vol vocht en mijn huid vond dat niet zo prettig. Maar je merkt dan wel dat de huid aan het krimpen is, wat een ontzettend positieve ontwikkeling is na de hoeveelheid die er uit mijn been is gehaald. Ik hou mij rustig, werk wat, drink heel veel water en kijk uiteraard de Tour de France. Geen spannende dagen maar ik ben blij dat ik er goed door kom als ik alle berichten lees.

Zaterdag 28 juli ’18 + Zondag 29 juli ’18

Stiekem was ik gisteren al aan het nieuwe seizoen van Orange is the New Black begonnen maar vandaag binge ik lekker verder en kijk het hele seizoen af. Het regent toch ’s ochtends dus alle tijd om te bingen. Een van de dingen die ik al drie weken niet heb gedaan is auto gereden dus dit weekend ga ik dat ook weer eens doen. Het voelt even raar om weer echt te zitten maar ik ben blij dat ik weer in mijn autootje zit. Een ander hoogtepunt was weer eens mijn eigen sneakers strikken en dan ook nog eens “normaal” kunnen strikken zonder dat je benen in de weg zitten. Jongens, ik kan het niet goed uitleggen maar dit is echt zo’n immense overwinning als je jaren niet meer goed je schoenen kan vast maken omdat je benen in de weg zitten. En laten we het dan nog maar niet hebben over die benen foto die je ziet. Wie had ooit gedacht dat ik zulke foto’s van mijn benen zou delen en hem dan ook nog trots zou doorsturen naar mensen. Nu nog de moed vinden om een voor foto te delen ;-). Het weekend is dus echt gevuld met persoonlijke hoogtepunten.

Hoe was jullie week?

Take care!

xoxo