Selecteer een pagina

photogrid_1484675256177

Happy wednesday! We zijn inmiddels alweer op de helft van week 3 en hebben blue monday weer achter de rug. Time is flying again! Vorige week deed ik het rustiger aan, probeerde bewust pauzes te nemen gedurende mijn dagen en vond ik het heerlijk om gewoon even niets te hoeven in het weekend. Wat ik voor de rest deed, deel ik uiteraard vandaag weer met jullie in mijn fotodagboek.

Maandag 9 januari ‘17

photogrid_1484674883188

Vandaag is het definitief back to normal als het gaat om mijn revalidatie schema. Ik heb een moeilijke ochtend en het liefst zou ik afbellen maar ik weet waarvoor ik het doe en ik ga gewoon. De lift situatie is helaas nog steeds niet opgelost. Naar beneden vanaf 6 hoog vind ik geen probleem maar omhoog wel dus ik hoop dat hij het vanmiddag gewoon weer doet. We beginnen met een wandeling op het strand dat helemaal vol ligt met zeesterren en kokkels. Het gaat lekker en ondanks de moeilijke start van de ochtend is dat een lekker gevoel. Dan is het tijd voor de praat sessies waaronder de fameuze groepstherapie die vandaag ook weer lekker onrustig verloopt. Zet 9 vrouwen bij elkaar en inmiddels is het feest aangezien we elkaar ook beter leren kennen. Ik sluit de dag af met mijn favoriete bezigheid: zwemmen. Ik zwem 25 baantjes en voel mijn lichaam op een positieve manier. Daarna is het ook wel klaar maar ik ga met een tevreden gevoel weg. Ik rij nog even langs het dorp en doe wat boodschappen. Ik haal een ouderwetse vulpen bij de Hema (geïnspireerd door een filmpje op YouTube) aangezien ik heel wat schrijfopdrachten heb voor therapie en waarvoor ik door een schrijfblokkade heen moet waar wellicht een nieuwe pen bij gaat helpen (of is dat gewoon een slecht excuus?).  Thuis ga ik eerst rusten zoals de afspraak is met Heliomare maar ik heb daar wat langer voor nodig en besluit het de rest van de avond gewoon rustig aan te doen. Het voelt helemaal prima. Een van mijn groepsgenootjes stuurt mij een interessant filmpje door over millenials en daar kletsen we nog wat over.

Dinsdag 10 januari ‘17

photogrid_1484674919953

Ik word moe wakker maar gelukkig ruim op tijd en kan dus rustig aan doen. Ik probeer mijn ochtend ritme wat anders in te richten vanochtend om te zien of mij dat meer energie en rust gaat geven. Gelukkig is dat een goed besluit want ik voel mij rustiger en ga met een goed gevoel weg. Ik kom nog een van mijn vriendinnen tegen dus we kletsen nog eventjes wat aangezien ik nog genoeg tijd heb. Misschien dachten meer mensen zo want uiteraard staat er weer een file naar Beverwijk. Ik ben bijna een week niet op het werk geweest dus eerst maar eens even alles bij lezen en horen wat er allemaal gaande is. Ik voel mij vandaag ontspannen en rustig en dat zorgt er ook voor dat ik beter kan letten op hoe ik mij voel. Ik neem braaf mijn pauzes (ja, ik ben zo iemand die niet altijd haar pauzes nam) en blijf mijn rustige gevoel houden waardoor ik ook heel relaxed werk. It feels good om zo bewust bezig te zijn en ik sluit daardoor met een goed gevoel de werkdag af. Thuis klets ik nog even met een buurvrouw en ga dan braaf eerst rusten voordat ik weer wat ga doen. Het rusten heeft nut want na een warme douche, maak ik lekker eten (mij easy pasta carbonara), ruim wat op en werk nog aan mijn week dagboek. Ik kijk nog even een stuk “28 Days” maar deze film heb ik al zo vaak gezien dat ik hem ongeveer uit mijn hoofd ken. Ik ga lekker op tijd naar bed en lees nog wat tot ik ga slapen.

Woensdag 11 januari ‘17

photogrid_1484674953481

Ik ben vroeg wakker en zou nog wel een paar uur willen slapen. Lichamelijk dan want mijn brein denkt er anders over want die heeft zin in de dag en is klaar wakker. Hebben jullie daar ook wel eens last van? Ik moet sowieso vroeg opstaan want ik ga in de herkansing bij mijn huisarts ;-). Een warme douche haalt de stijfheid uit mijn lichaam en ik wandel naar de huisarts (kost wat moeite deze ochtend maar goed). Bij binnenkomst begint hij al meteen te lachen en neemt uiteindelijk uitgebreid de tijd om bij te kletsen. Ik geloof dat hij heel veel in mij herkent vanuit zichzelf en weet waar ik nu doorheen ga. Omdat we langer zitten, moet ik snel naar huis lopen om te ontbijten want deze working girl moet gewoon weer naar kantoor. Mijn dag is gevuld met klanten bellen en mijn eigen werkzaamheden doen. Ik ben erg bewust van mijn gevoel en lichaam en zorg dat ik op tijd pauzes neem waardoor ik mijn energie beter kan verdelen. Een proces wat duidelijk met vallen en opstaan gaat. Ik schuif aan bij mijn ouders en smul van mijn vaders kookkunsten. Thuis ligt mijn bestelling van Albelli in de bus. Ouderwets afgedrukte foto’s die ik wil gaan gebruiken voor mijn art journal en de Crea-Cross 2017. Ik plan de blog van Mark in en voor de rest is het een schrijf en lees avondje.

Donderdag 12 januari ‘17

photogrid_1484674998704

Revalidatie dag! Er zijn allemaal enge weersverwachtingen en buiten ziet het er ook niet echt positief uit maar we gaan toch even op het strand wandelen om een frisse neus te halen. Vandaag is mijn therapie en coaching dag en dat zijn hele intensieve dagen. Gelukkig mag ik ook nog het zwembad in om te aqua joggen om mijn gedachten te verzetten. We zijn zo druk aan het kletsen dat we te laat binnen komen en door de zwem begeleider als “golden girls” worden onthaald. Het zet meteen de toon voor de hele sessie en dat is fijn! Als ik buiten kom regent en waait het lekker dus ik ga snel naar huis waar ik lekker ontspannen aan de avond begin. Ik rommel nog wat, begin met een opzet voor de Crea-Cross 2017 voor volgende week. Een heerlijke avond.

Vrijdag 13 januari ‘17

photogrid_1484675037083

Het is vrijdag de 13e en overal lees ik dingen over sneeuw en noodweer maar bij ons is het alleen wind en regen. Lang leve aan de kust wonen. Vandaag is het een werk dagje en ik begin helaas weer met een file. Nog een paar dagen en dan gaat is het eindelijk tijd voor de Velsertunnel. Jullie begrijpen vast wel dat ik daarop niet kan wachten na 9 maanden omrijden en onnozele files. Ik zit in een goede werkflow en de ochtend gaat snel maar ook vandaag weer ben ik mij bewust van mijn werk tempo en neem ik op tijd pauzes. Het is een prima dag en na het werk ga ik nog even snel langs de bakker bij de zwarte markt voor brood. Vaste prik op vrijdag inmiddels. Het stormt lekker als ik thuis kom en het giert werkelijk om de flat heen. Een heerlijk geluid. Ik besluit om mijn computer te gaan opschonen (stom werk) en ondertussen verder te gaan met de uitdaging voor de Crea-Cross van komende week. De tijd vliegt voorbij en het is heerlijk weer om die flow een beetje te pakken te krijgen. Hopelijk hou ik de rest van het jaar dit vast.

Zaterdag 14 januari ‘17

photogrid_1484675096280

Ik heb besloten om dit weekend rustig aan te doen en gewoon lekker thuis te rommelen. Een heerlijk weekend om bij te komen en even tot rust te komen. Het enige wat ik hoef te doen is even langs het huis van mijn vriendin die bij mij in de flat woont om de fameuze rode kater te voeren en te knuffelen. Ik doe wat huishoudelijke dingen, relax en werk aan mijn therapie opdracht voor maandag. We sluiten dan de tweede fase af met de groep en die wil ik natuurlijk wel op een speciale manier afsluiten. Ik maak wat foto’s want de zon schijnt en van die momenten moet je het natuurlijk nemen. Zo kom ik mijn dag wel door en ik vind het heerlijk. Ik sluit de dag af op de bank en kijk uiteraard naar “Wie is de Mol”.

Zondag 15 januari’17

photogrid_1484675156403

Mijn lichaam en hoofd waren vannacht een beetje in de war waardoor ik moeilijk in slaap viel. Gelukkig is mijn enige plan voor vandaag hetzelfde als die van gisteren. Het enige vervelende is dat ik wakker word met een website die niet werkt en normaal gesproken werd ik daar heel erg nerveus van maar ik realiseer mij dat ik er zelf niets aan kan doen dus het enige wat ik kan doen is het loslaten en hopen dat het snel is opgelost. Ik start lekker de dag met broodjes met gekookt ei (zo’n ding wat we vroeger deden toen ik klein was en waar ik nog steeds heel erg blij van word). Ik heb een lekkere ontspannen ochtend, lees wat, schrijf wat, luister muziek en ondertussen besluiten Barbara en ik om toch een paar doelen voor de dag te stellen zodat we wel wat doen. Het motiveert mij en ik ga er meteen mee aan de slag. Ik doe wat, rust uit, doe weer wat en rust weer uit. Ik probeer hierin een nieuwe balans te vinden en te zorgen dat mijn energie goed over de dag is verdeeld. De problemen met mijn site blijven helaas dus ik schrijf een aantal blogs maar alvast om ze later in te kunnen plannen. Ik heb weer een prima dag en dat is fijn. Helemaal omdat ik op dit soort dagen eindelijk een balans lijk te vinden die voor mij en mijn lichaam werkt. Ik eet lekker bij mijn ouders en rond ’s avonds mijn huiswerk voor morgen af.

Hoe was jullie week? Hoe gaan jullie om met de balans te vinden in je weken?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin