Selecteer een pagina

“Ik voelde mij zo 40” .. een uitspraak die ik afgelopen weken een paar keer deed en daarbij regelmatig de vraag kreeg “hoe voelt het dan om 40 te zijn”. Om eerlijk te zijn, ik heb werkelijk geen idee hoe het hoort te voelen om 40 te zijn en ik voel mij verre van 40 jaar. Helemaal niet omdat mensen regelmatig schrikken als ze mijn leeftijd vragen en ik dan zeg dat ik 40 ben. Benieuwd waarom ik dan toch een paar keer riep dat ik mij zo 40 voelde, lees dan snel verder.

Not your typical life

Mijn leven is verre verlopen volgens het boekje of zoals ik het in gedachten had. Natuurlijk was ik daar zelf bij en ben ik zelf verantwoordelijk geweest voor een de dingen die er gebeurden. Zaken die er voor zorgden dat ik niet je typische huisje, boompje, beestje vrouw ben geworden. To be honest, ik weet ook niet goed of dat iets was waar ik als klein meisje over droomde. Ik droomde over carrière, zakenvrouw van het jaar worden en had een enorme ambitie. Ook dat is niet helemaal zo gelopen als ik hoopte.

Ik heb beslissingen genomen in het verleden die niet de juiste waren en dat zorgde er eigenlijk voor dat ik continue achter de feiten aan het rennen was als het gaat om volwassen worden. Volwassen worden stond eigenlijk niet in mijn boekje en jarenlang heb ik mij ook niet zo gedragen. Met als resultaat dat ik de afgelopen 10 jaar heel hard heb moeten werken, om die geweldige (maar niet heus) beslissingen die ik als jonge vrouw nam, weer goed te maken. Het zorgde ervoor dat ik de afgelopen jaren een soort speed cursus volwassen worden heb doorgaan. Nog steeds is mijn leven geen huisje, boompje, beestje maar inmiddels ben ik mij er wel van bewust dat je als volwassene verantwoordelijkheden hebt die je dient te nemen.

Ik voelde mij zo 40

De afgelopen weken nam ik een aantal beslissingen waarin ik mijn verantwoordelijkheid nam en eerst keek naar wat ik moest doen en niet eerst naar wat ik wilde doen. Op dat moment besefte ik mij dat ik de afgelopen jaren een enorme groei heb door gemaakt en de stap naar volwassen worden duidelijk had gezet. Het was meer een gevoel van volwassen zijn en de juiste keuze maken in plaats van maar in het wilde weg doen wat je wilt zonder aan de consequenties te denken.

Ik heb nog steeds werkelijk geen idee hoe 40 “hoort” te voelen of hoe je je moet gedragen. Maar het gevoel van mijn verantwoordelijkheden nemen, voelt voor mij als iets dat hoort bij deze leeftijd. Een nieuwe fase met daarin nieuwe stappen en beslissingen die ik duidelijk op een andere manier neem dan ik alle jaren hiervoor deed. Hoewel ik stiekem wel moest lachen toen ik de uitspraak “ik voelde mij zo 40” deed want ik voel mij verre van 40. Ik voel mij in de bloei van mijn leven en ik zie deze fase als een nieuwe start in het leven dankzij alles wat ik heb meegemaakt in het jaar dat ik 39 was. Dus als je mij vraagt hoe het voelt om 40 te zijn dan kan ik alleen maar zeggen dat het geweldig voelt en ik het leven wil vieren (maar dan wel nadat ik mijn verantwoordelijkheden heb genomen).

Hebben jullie het gevoel dat jullie je leeftijd echt zijn?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock