Selecteer een pagina

aeab0f3a57773aabe47f3a1de0f97e1e

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

2e12a2a1ac341228ef60cd9c5c27ce13

Vandaag een vrouw die op haar 11e al de modewereld veroverde met haar fashion blog en excentrieke looks. Een vrouw die inmiddels is uitgegroeid tot een jonge dame die zichzelf schrijfster, actrice, zangeres, blogster, feministe en founder van het populaire jongeren magazine “Rookie Magazine” mag noemen. De woman crush van vandaag is Tavi Gevinson.

Granny style

ec14998510c42a2a8eff834e2709f3fe

Wellicht zegt de naam Tavi Gevinson je niet heel veel maar als je een fashion liefhebber bent en regelmatig de foto’s bekijkt van fashion weeks dan zal Tavi je echt wel een keer zijn opgevallen. Als jong meisje met een zeer excentrieke en uitgesproken stijl bezocht zij al de beroemde Fashion Weeks in de grote modesteden. Tavi rockte de “granny style” als geen ander en had als kenmerkend feature grijs haar, grote brillen en ging gekleed in laagjes kant en breisels. Al op jonge leeftijd won zij de harten van de grote mode namen zoals Anna Wintour, John Galliano en Karl Lagerfeld.

Style Rookie

165c15c4587724e982d1ca6860c8d698

Als 11-jarige begon Tavi haar blog Style Rookie waarop zij haar outfits foto’s postte, welke zij gewoon in haar achtertuin schoot, en haar mening gaf over mode. Op haar 12e werd haar mode blog opgemerkt door fashionista’s en al snel werd zij uitgenodigd voor modeshows en Fashion Weeks. Al snel vloog zij de wereld over om bijvoorbeeld de oprichter van Comme des Garçons, Rei Kawakubo, te ontmoeten en werd zij het gezicht voor Rodarte’s lijn voor Target. Ondertussen schreef zij stukken voor Harper’s Bazaar en Barneys.com en werd zij in 2011 en 2012 door Forbes toegevoegd aan de lijst 30-onder-30. Dertig invloedrijke personen onder de 30.

Nieuwe weg

e26c76941c193c34a968fa7fd1adb2f0

Maar in 2011 komt er een omslag en is Tavi toe aan iets nieuws. Niet alleen in haar eigen stijl en haar blog maar ook in haar leven. Tavi wil haar passies en de dingen die haar interesseren met de wereld delen. Ze richt het online magazine Rookie Magazine op, een magazine vol met fashion en beauty maar ook maatschappelijk gerelateerde onderwerpen gericht op tieners. Het magazine is een instant hit. Inmiddels heeft haar omslag in 2011 er toe geleid dat zij ook nieuwe stappen in haar carrière heeft gezet en is zij inmiddels te zien als actrice in diverse films en toneelstukken op Broadway waar zij haar passie voor acteren en zingen volop kan benutten. Naast alle dingen die Tavi al doet, is zij inmiddels ook het gezicht van de #FaceForward campagne van Clinique welke gericht is op het vieren van de vrouwelijke individu en zich richt op woman empowerment. Iets waar Tavi, als moderne feministe, een groot voorstander van is.

Being yourself

Tavi is volwassen geworden voor de ogen van de wereld en mag zich inmiddels een van de meest invloedrijke tieners wereldwijd noemen. Een meisje dat altijd zichzelf is geweest en droeg waar zij zelf zin in had maar wat uiteindelijk ook haar signature look werd waardoor zij opviel in de modewereld en de start maakte van haar carrière. Een jonge meid die stevig in haar schoenen stond, trouw bleef aan haar eigen stijl en ideeën en uiteindelijk haar dromen heeft weten waar te maken op zeer jonge leeftijd. Een zeer positief voorbeeld voor veel jonge ambitieuze meiden die ook graag hun dromen waar willen maken.

Kenden jullie Tavi al? Wat vinden jullie van haar granny style waar zij bekend mee is geworden?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin