Selecteer een pagina

13f350bba08cc92b2f0c0f6fad46d763

Bron

Deze week op mijn Wanderlust bucket list een rondreis door de Amerikaanse staat Florida. Als klein meisje mocht ik mij gelukkig prijzen dat ik twee keer met mijn ouders een rondreis door Florida heb kunnen maken en nu als groot meisje zou ik dat graag nog een keer over willen doen. Wat ik dan zou gaan doen, lees je hier.

Een camper huren en over The Overseas Highway rijden

8c54b6083e758bf351bbe43ebf184612

Bron

De ultieme rondreis is wat mij betreft in een camper. Een camper geeft je vrijheid doordat je hem bijna overal kan neerzetten en feitelijk een mobiel huis hebt. Op nummer 1 staat dan ook het bezoeken van de Florida Keys. De eilanden worden verbonden door The Overseas Highway, een snelweg die de keys (ofwel eilanden) met het vaste land verbindt en volledig gebouwd is in de zee. Hierdoor lijkt het dus net of je over water rijdt.

Camperen aan het strand

0da6fdd0f03efa4863d48a3dae36ecad

Bron

Ik denk dat dit wel een van de beste herinneringen is die ik heb: met de camper aan het strand staan en ’s ochtends zo de zee in kunnen lopen. Eilanden als Key Largo of Islamorada staan dan ook hoog op mijn lijstje om een paar dagen te verblijven op een camp side aan het strand. Maar ook Daytona Beach zou ik graag met de camper aan doen om op het strand te kunnen staan.

Cruisen over South Beach in Miami en de dag afsluiten met een feestje

ba45860e86495767421a65f180a2fa62

Bron

South Beach in Miami staat bekend om het Art Deco Historic District waar de huizen en hotels zijn gebouwd in Art Deco stijl. Nu is Art Deco een van mijn favoriete stijlen. Daarbij staat South Beach bekend om zijn Ocean Drive, een weg die langs het strand loopt en die voornamelijk gebruikt wordt om te flaneren. Mijn plan zou zijn: lekker slenteren, mensen kijken vanaf een terrasje en genieten van het strand. Met als afsluiter een lekker diner en een feestje in een van de nachtclubs

St. Augustine bezoeken

a2cf1d658e5095f951fb50d2e9d96e1b

Bron

St Augustine is de oudste plaats van Amerika. In 1565 werd St. Augustine gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro Menéndez de Avilés. Doordat het plaatsje ruim 200 jaar in bezit bleef van de Spanjaarden zijn er nog veel Spaanse Koloniale gebouwen te vinden in St. Augustine.  Gemengd met Amerikaanse invloeden, zoals de Oldest Wooden Schoolhouse maakt dat dit zeker een plaats is die mijn aandacht heeft getrokken.

Everglades bezoeken voor de Manatee

93ffc3d190a546f4b92aa8eeae7307c1

Bron

56f05933651f97b3d9d496ae10c67548

Bron

Het natuurgebied de Everglades staat natuurlijk bekend om de flora en fauna. Natuurlijk denk je dan meteen aan krokodillen maar in de Everglades leven ook manatees, ofwel zeekoeien. Deze schattige dieren zou ik graag nog een keer zien in het wild.

Een zonsondergang zien bij Key West en een Sloppy Joe eten bij de Sloppy Joe bar

1144sunsetDec31Kw.-----JPG

77d787a83f819461639202d6576e886c

Bron

Als je dan toch over The Overseas Highway gaat, dan moet je echt door rijden naar Key West en een zonsondergang zien op een bootje op zee. Lekker commercieel maar goed, het is zeker wel de moeite waard. Daarnaast ga je dan natuurlijk een Sloppy Joe eten bij de fameuze Sloppy Joe bar. Eigenlijk is het gewoon een klef broodje met een klodder gehakt maar goed, dat vergeten we dan maar even.

Een dag rondbrengen in een Target of grote Amerikaanse supermarkt

a45f654b5250997f7702830fbd854854

Bron

Zet mij in het buitenland neer en een van mijn favoriete dingen is het bezoeken van supermarkten. Geen idee waarom maar ik vind het heerlijk om rond te dwalen door zo’n winkel. De Amerikaanse supermarkten zijn zo immens groot dat je er makkelijk een dag kan doorbrengen met alles bekijken

Naast al deze activiteiten, kun je natuurlijk ook nog allerlei pretparken bezoeken in Florida, hopen dat je op het juiste moment er bent en de lancering van een space shuttle meemaken bij John F. Kennedy Space Center, de Disney Lagoon (als je dan toch een waterpark doet, dan ook meteen een lagoon) en winkelen in een van de geweldige malls die Florida rijk is. Het idee alleen al van de Amerikaanse malls doet mijn hart sneller slaan. Op alle gebieden die ik leuk vind zou ik slagen. Geweldige hobby winkels (ja, ik ben nog steeds een scrapbooker/ art journaller/ planner girl), plussize fashion, beauty supplies (wat te denken aan alle drugstores en natuurlijk de Sephora en Ulta. Hoor je nu die engeltjes zingen?) en de gigantische boekenwinkels waar ik ook echt wel een dag kan doorbrengen. Dus, ik denk dat het tijd wordt om een gigantische spaarpot aan te leggen 😉

Ben jij wel eens in Florida geweest? En wat zouden jouw tips zijn?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin