Selecteer een pagina

Na mijn eerste liposuctie voor mijn lipoedeem, besloot ik om in de Hema Bullet Journal een recovery dagboek bij te houden. De eerste weken was ik vooral bezig met herstel en langzaamaan ging ik ook weer het grootste gedeelte van de dagen werken. Waar ik in de eerste weken heel veel te vertellen had over mijn herstel en hoe ik mij voelde, werden de weken daarop wat minder spannend want ik was gewoon aan het werk. Toch wilde ik een manier vinden om mijn journal door te zetten en mijn dagen documenteren. Benieuwd hoe ik dit oploste? Lees dan snel verder.

Pagina verdelen

Waar ik in de eerste weken na de operatie koos voor een volle pagina per dag, heb ik de afgelopen dagen gewoon steeds de pagina door midden verdeeld met een stukje washi tape. Een hele simpele manier om toch je dagen bij te kunnen houden maar niet een hele pagina vol hoeft te schrijven.

Een gebeurtenis per dag

Hoewel ik bijna elke dag wel aan het werk was doordeweeks, was er op elke dag toch wel iets leuks om te noteren of om bij stil te staan. Dus ondanks de drukke weken, heb ik mij elke dag proberen te focussen op een leuke gebeurtenis en deze te documenteren in mijn bullet journal.

Zo heb ik bijvoorbeeld gedocumenteerd dat ik de nieuwe collectie van Rituals binnen had gekregen omdat ik daar super blij mee was. Er zat een leuk kaartje in met een lintje eromheen als promotie materiaal. Het lintje heb ik in mijn journal geplakt en het kaartje heb ik als een tip in vast gemaakt met stukjes tape aangezien hij aan beide kanten bedrukt is. Je kan dus eigenlijk alles gebruiken om je bullet journal mee te documenteren.

Just do it

Ik ben altijd iemand geweest die het zonde vond om haar nieuwe hobby spullen te gebruiken. Dan kocht ik een vel stickers en legde ik ze toch weg want stel je voor dat die “ene keer” er zou zijn dat je ze nodig zou hebben en je had ze toevallig al gebruikt. Het resultaat is dus dat ik kasten vol met spullen heb. Waarschijnlijk iets wat heel veel creatievelingen zullen herkennen maar ik ben op een punt gekomen dat ik het dus zonde vind dat ik die kasten vol heb. Met just do it, wil ik zeggen begin gewoon, gebruik waar je zin in hebt en doe waar jij je goed bij voelt. Ik heb nu gewoon lekker gepakt waar ik zin in had en ben begonnen. Het gaat namelijk om de herinnering waar je later naar terug kunt kijken en die ga je niet hebben als je als je spullen maar laat liggen tot een later moment.

Waar gebruiken jullie je journals voor?

Take care!

xoxo