Selecteer een pagina

De laatste weken en misschien wel maanden waren een ware rollercoaster van emoties. Ik ging van spanning naar ontlading en van de pijn vervloeken naar een gevoel van euforie omdat ik mij zo goed voelen. Over het algemeen overheerste het goede gevoel maar er zijn ook genoeg momenten geweest dat ik dit hele traject niet meer zag zitten en eigenlijk de handdoek in de ring wilde gooien. Toch ging ik door en sta ik nu dan voor de laatste operatie in dit traject. Natuurlijk zullen daarna er ook heus momenten zijn dat ik het even niet meer zie zitten maar inmiddels heb ik daar heel wat trucjes voor verzameld om hier doorheen te komen. Benieuwd wat ik dan doe? Lees dan snel verder.

It goes away

Misschien als je nu in een hele erge moeilijke situatie of dip zit, denk je misschien dat dit een dood doener is en dat ik gewoon klets. Maar het gevoel gaat weg. Gevoelens en emoties zijn maar tijdelijk en verdwijnen daardoor dus ook gewoon weer. Ik weet dat het als onzin klinkt als je nu door een heftige tijd gaat maar believe me, het gaat echt weg. Na de tweede operatie had ik enorm veel pijn en ik heb echt momenten gehad dat ik alles stond te vervloeken maar ik bleef ook tegen mijzelf zeggen “dit gaat weg en is maar tijdelijk”. Ik voelde mij op dat moment een absolute debiel die onzin stond uit te kramen maar ik wist wel dat het de waarheid was want uiteindelijk werd de pijn minder.

Be patience

Als er één woord is wat ik niet meer kan horen is “geduld” en toch is dat het magische woord in moeilijke situaties. Soms is het enige wat je kan hebben geduld en de tijd of het moment uitzitten. Hoewel ik afgelopen maanden regelmatig gedwongen werd om geduld te hebben, was het niet mijn favoriete ding om te doen. Ik weet ook dat ik komende tijd geduld de rode draad zal zijn en dat is best een dingetje als je het liefst wil dansen en springen omdat je je zo goed voelt. Maar soms is dat wat het is en is uitzitten het enige wat je kunt doen.

Omring jezelf met positiviteit en kracht

Nee, je hoeft jezelf niet te douchen in glitterverf of overal sterretjes overheen te gooien bij deze tip. Zou trouwens wel geweldig zijn als dat de oplossing voor al je problemen is, gewoon wat glitterverf over de situatie heen gooien en het is opgelost. Maar goed, wat ik bij deze tip bedoel is dat je voor jezelf moet gaan uitzoeken wat jou helpt met positieve en krachtige gedachten. Bij mij zijn het niet alleen de positieve quotes waar ik elke dag mee begin maar ook een liedje wat ik krachtig vind of een podcast waar ik kracht uit kan halen. Dit is iets wat voor iedereen anders is en waar geen kant en klare oplossing voor is. Je moet voor jezelf kijken waar jij je kracht uit kunt halen maar omring je met dingen en mensen van wie jij blij wordt en die je kracht geven. Gooi al die energie zuigers lekker uit je leven en focus je op dat wat jou oprecht blij maakt.

Klagen mag

Klagen mag maar met mate want des te meer jij klacht, des te meer trek je jezelf in de negatieve spiraal mee. Je mag best eens klagen en zeggen dat je iets vervelend vindt. Daar stort de wereld niet door in. De wereld stort wel in als je maar blijft klagen de hele dag en er niets aan doet. Als je namelijk iets in je leven wilt veranderen, dan ben jij de enige die de stap kunt zetten en dat gaat niet gebeuren als je de hele dag klaagt. Misschien hoop je dat het helpt maar dat doet het niet. Ik heb afgelopen weken echt wel regelmatig gezegd dat ik helemaal klaar ben met dit traject en blij ben als alles achter de rug is. Het is gewoon een feit en ik kan het niet mooier maken. Drie operaties in vier maanden tijd is eigenlijk gewoon gekkenwerk en een behoorlijke aanslag op je lichaam en leven. Dus ja, na drie maanden thuis zitten ben ik er nu wel klaar mee maar ik weet ook dat ik er nog een door moet komen en dus nog even mijn tanden op elkaar moet zetten om het tot een goed resultaat te brengen. Neemt niet weg dat ik mijzelf regelmatig hoor zeggen dat ik er nu echt klaar mee ben en dat is oké want ik ga wel verder en werk hard om mijzelf in zo’n goed mogelijke conditie te krijgen voor de laatste operatie.

Het glas is altijd halfvol

Ja hoor, daar is ‘ie weer: het glas is altijd halfvol. Een quote die al vaker op mijn blog is voorbij gekomen en die ik regelmatig heb vervloekt als ik het moeilijk had. Maar het is wel zo, hoe moeilijk je het ook hebt, er is altijd wel iets moois om naar uit te kijken of te zien. Kijk elke dag naar drie dingen waar je dankbaar voor bent, geloof me als je dat een tijdje doet dan ga je vanzelf zien dat je leven niet zo slecht is. Afgelopen maanden heb ik alleen maar gekeken naar de veranderingen die ik merkte aan mijzelf en dat werd mijn houvast. Geen pijn meer bij het opstaan, geen pijn meer bij het bewegen, heel langzaam weer in de spiegel durven kijken naar de verandering in mijn lichaam, elke dag mijn lichaam een beetje sterker voelen worden en weer die glimlach op mijn gezicht voelen. Het zijn van die kleine lichtpuntjes die je door die moeilijke momenten heen slepen. Just always keep your head up en vergeet niet alle mooie dingen die je nu al in je leven hebt.

Hoe gaan jullie om met moeilijke tijden?

Take care!

xoxo