Selecteer een pagina

De afgelopen weken kwam de zomer nog niet echt op gang en waren er soms hele herfstige dagen bij. Stiekem vond ik dit af en toe wel lekker want dan kon ik zonder excuus een heel weekend mij opsluiten en met een dekentje op de bank, verdwalen in een goed boek. Voor de Summer Books serie las ik deze keer “Thee met koekjes”  van Angelique van Dongen. Vandaag mijn review over deze roman.

Thee met koekjes – Angelique van Dongen

Als Raven haar man betrapt met een andere vrouw betekent dat het einde van hun huwelijk. Er volgt een moeilijke tijd, waarin Raven moet verhuizen, een baan zoeken en intussen proberen haar ex niet zwart te maken voor de kinderen. Gelukkig vindt ze een baan in een bistro, waar ze haar hobby, bakken, kan uitoefenen. Haar baas is een oude schoolvriend en er lijkt iets te groeien tussen hen. Tot Raven workshops gaat geven en Boudewijn leert kennen. Dit liefdesverhaal is helemaal van deze tijd: scheiding, opgroeiende pubers, zoeken naar werk en tot slot een bakwedstrijd. Het is vlot geschreven, leest lekker. De personages zijn realistisch. Kortom: een plezierige roman die een breed publiek zal aanspreken.

 Bron: bol.com

Review

Thee met koekjes is een lekker weg lees boek. In het herfstige weekend wat ik in de intro van deze blog al noemde, las ik dit boek binnen twee dagen weg. Er waren natuurlijk ook nog andere dingen die ik moest doen dat weekend, anders had ik het waarschijnlijk binnen een dag weg gelezen.

Het is een roman van nu: vrouw moet nieuw leven opbouwen na scheiding, moeilijke ex, alles opnieuw uitvinden,  ook nog kinderen opvoeden en uiteindelijk van haar hobby haar beroep maken met de hulp van een nieuwe geliefde. Het zou zo’n verhaal kunnen zijn wat je in een tijdschrift leest. Eigenlijk is het een 12 in het dozijn boek maar soms vind ik het gewoon prettig om dit soort boeken te lezen als afwisseling. Je weet in ieder geval dat het een happy end heeft. Thee met koekjes leest prettig, is een leuk verhaal met de nodige herkenbare vallen en opstaan momenten van de hoofdpersoon Raven. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een boek wat snel en makkelijk weg leest.

Lezen jullie altijd hetzelfde genre boeken? Of wisselen jullie ook af, net zoals ik?

Take care!

Xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Follow my blog with Bloglovin