Selecteer een pagina

To wear a bikini or not to wear a bikini .. een vraag waar velen van ons ieder jaar weer mee struggelen als het mooi weer wordt. Bikini kan je uiteraard vervangen door badpak/ korte rokjes/ rokken/ broeken/ jurkjes. Iedereen zal zijn eigen strijd hebben, het is alleen jammer dat het vaak wordt gevoed door de maatschappij of het oké is dat je een bikini (or what so ever) draagt. Helemaal als je wat zwaarder bent. Afgelopen maand lanceerde Gillette een campagne met een plus size model .. in bikini. Uiteraard kwam daar de nodige kritiek op maar er viel mij iets opvallends op en daarom vandaag een blog over waarom dragen waar jij je goed bij voelt, de ultieme daad van zelf liefde is.

Dragen wat je zelf wilt

Dragen wat jij zelf wilt en waar jij je goed bij voelt is naar mijn idee de ultieme daad van zelfliefde. Als jij draagt waar jij je goed en blij in voelt, kies je voor jezelf en voor je eigen gevoel. Je maakt het besluit om dat te doen waar jij je goed in voelt zonder ook maar je wat aan te trekken wat andere mensen of, beter gezegd, de maatschappij vindt. Je kiest voor jezelf en dat is, naar mijn idee, iets wat veel meer mensen zouden moeten doen. Natuurlijk gaan er mensen zijn die er wat van vinden. Die zullen er altijd blijven maar zijn dat niet juist de mensen die hun eigen onzekerheden projecteren op een ander en daarom kritiek uiten? De mensen die voor zichzelf niet de keuze durven te maken om oprecht voor zichzelf te kiezen?

Hoe vaak doen of dragen wij niet iets omdat het maatschappelijk geaccepteerd is en je zeker weet dat er geen commentaar komt. Wij beschermen onszelf om maar niet gekwetst of niet goed genoeg gevonden te worden. Ik droeg met gemak twee verschillende kleuren All Stars als klein meisje omdat ik het mooi vond. Along the way, verloor ik die vrijheid en ging ik mijzelf beperken. Ik maakte mijn eigen kader en verloor mijn vrijheid en spontaniteit om te luisteren naar waar ik mij goed bij voelde. Waarschijnlijk na een opmerking van iemand die vond dat het niet kon. We vergeten soms dat woorden veel kunnen doen.

Gillette en het plus size model

Gillette “durfde” het dit jaar aan om een plus size model te gebruiken voor hun campagne en zette haar in een bikini, met de aller grootste lach ever, op een mooi strand. In de huidige maatschappij is dat een enorm gedurfde stap van Gillette want het is nog steeds niet algemeen geaccepteerd dat een plus size vrouw in een bikini naar het strand kan gaan. Laat staan dat een groot merk een plus size model in een bikini laat poseren voor hun campagne. Dat was ook te lezen in de opmerkingen op social media want hoe durfde Gillette obesitas te promoten. Ik leg overigens niet de link tussen scheermesjes en morbide obesitas maar goed. Het enige wat ik zag was een vrouw die straalde op een mooie zomerse dag en heerlijk strand.

Wat mij opviel was dat toen “Vrouw” er een artikel over postte, de opmerkingen mild waren en ik regelmatig hele positieve opmerkingen las. Het kwam er op neer dat het een geweldige foto was en dat de dame in kwestie gewoon moest kunnen dragen wat zij wilde. En dat, dat was een openbaring want hoe vaak heb ik niet hele zure berichten gelezen van nederlanders over plus size dames die vol kritiek stonden. Ik voelde eindelijk een sprankje hoop dat de maatschappelijke kijk gaat veranderen en wij eindelijk gaan begrijpen dat iedereen gewoon lekker vrij mag zijn in wat zij zelf willen dragen zonder dat wij daar altijd weer een zuur kritiekje overheen moeten gooien.

Dus op de vraag to wear a bikini or not .. doe lekker waar jij je goed bij voelt en als dat een bikini of een badpak is op een mooie zomerse dag, do it.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock