Selecteer een pagina

Soms lijkt het alsof onze levens maakbaar zijn en dat je elke droom kunt bereiken die je maar hebt. Tenminste, als ik soms de uitspraken van een aantal coaches mag geloven en alle mooie plaatjes zie op social media. Als je niet doet waar je hart sneller van gaat slaan, dan moet je je baan opgeven en dat gaan doen waar je hart wel sneller van gaat slaan. Als je niet eeuwig wilt vast zitten in het leven, dan moet je je vooral richten op hoe je perfecte leven er wel uitziet. Door altijd maar te streven naar beter en meer, leg je jezelf een hoge druk op en vraag je steeds meer van jezelf. Is het dan zelf  liefde om altijd maar je dromen na te streven op het hoogste niveau of is het juist zelf liefde om dromen te hebben en het soms gewoon even zo te laten zijn?

Dromen behalen

Jarenlang had ik één grote droom en dat waren de operaties aan mijn benen. Heel lang was dat een zeer ongrijpbare droom door het prijskaartje wat er aan hing en de situatie waarin ik zat. 1000 coaches hadden tegen mij kunnen zeggen dat ik mijn droom moest visualiseren, er voor moest gaan en vooral niet moest opgeven. Ik zal de laatste zijn die zal zeggen dat je niet mag dromen en dat je dromen moet opgeven als ze ongrijpbaar lijken te zijn. Zeer zeker niet maar ik denk wel dat je realistisch moet blijven en jezelf niet enorme druk moet opleggen om een droom te behalen. Als ik namelijk voor die operaties van € 22.000,– was gegaan dan had ik of een enorme lening moeten nemen en was ik nu nog aan het afbetalen of ik had jarenlang van een minimum moeten leven en elk dubbeltje moeten omdraaien zonder de zekerheid gehad te hebben dat tegen de tijd dat ik het geld bij elkaar had, de kosten nog hetzelfde waren.

Hoewel in 2015 de operaties een ver van mijn bed show waren, heb ik in 2018 toch mijn droom kunnen waarmaken. Waar ik in 2015 het eigenlijk had opgegeven dat het mij ooit zou lukken en daarmee mijn dromen in de kast zette, was er in 2017 toch dat ene gesprek waardoor mijn dromen waarheid leken te worden. Een gesprek wat hoop bood maar ook onzekerheden want alsnog bleef er een financieel prijskaartje aan mijn droom hangen en moest ik nog steeds heel hard werken om mijn droom waarheid te maken. Met alleen visualiseren en de juiste mindset, had ik het nooit voor elkaar gekregen om deze droom te bereiken. Ik heb er heel hard voor moeten werken en heel wat voor opzij moeten zetten om het waar te kunnen maken. Soms hield dat ook in dat ik over mijn eigen grenzen ging en niet bewust bezig was met zelf liefde op de korte termijn. Voor mij was deze droom van levensbelang maar de vraag is wel of je altijd maar voor al je dromen moet gaan en kosten wat het kost deze moet willen bereiken als je daarvoor over je grenzen moet gaan?

Nieuwe dromen

Ik ben mij nu heel erg bewust van het feit dat als je iets wilt bereiken in je leven, dat je dit ook kunt bereiken maar dat je daar soms wel een prijs voor moet betalen en je dus over je grenzen moet gaan. Voor deze droom is het mij alles waard geweest om soms van het zelf liefde pad af te gaan en voor mijn droom te kiezen maar ik ben mij er ook bewust van dat ik dat niet voor al mijn dromen zou doen. Ik denk dan ook dat je altijd voor jezelf moet kijken hoeveel de droom je waard is en wat je er voor wilt opgeven. Als jouw droom een heel nieuw leven is op een plek aan de andere kant van de wereld maar je hebt nu geen rooie cent op je spaarrekening en je weet dat je heel veel geld nodig hebt om je droom te bereiken, dan moet je jezelf afvragen hoeveel het je waard is en wat je er voor over hebt.

Ik zeg niet dat je je dromen moet opgeven of gewoon maar niet moet dromen. Dromen is juist goed en maakt het leven juist leuk. Maar vergeet niet, dat hoe mooi het soms ook lijkt als je andere mensen hun dromen ziet bereiken, er misschien wel heel hard voor die droom is gewerkt en dat er soms heel veel voor is opgegeven om die droom te bereiken. Hard werken en dingen opgeven houdt ook simpelweg in dat je niet altijd de liefste zult zijn voor jezelf en voor je lichaam (of voor je omgeving). Het hebben van dromen is geweldig en zorgt er voor dat je altijd iets hebt om naar te streven maar wees je er ook bewust van dat als je daadwerkelijk een droom wilt bereiken, je er iets voor zult moeten doen en je dat er daadwerkelijk voor over hebt. Als jij een business wilt starten, dan houdt dit in dat je lange dagen moet maken, je soms tegen tegenslagen aan kunt lopen, het niet altijd meer leuk is (helemaal als je van je hobby je job wilt maken) en je niet altijd de zekerheid zult hebben van een stabiel inkomen maar als je dat er voor over hebt, go for it.

Hoe gaan jullie met je dromen om?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock