Selecteer een pagina

db980e604dd526be48ac0db658781593

Nog 1 dagje en dan is 2015 voorbij. Een moment om terug te kijken naar wat dit jaar allemaal gebracht heeft en wat je geleerd hebt dit jaar. Welke dingen zou je nu anders doen? Welke dromen en doelen heb je bereikt? Welke goede dingen neem je mee naar 2016?

PhotoGrid_1451202769779

2015 was voor mij een bevlogen jaar. Een jaar geleden had ik nooit maar dan ook never nooit niet kunnen bedenken dat dit jaar zo zou gaan verlopen. Ik stapte er ook vrij blanco in. Ik had alleen besloten dat ik in 2015 volwassen zou worden. Dat was mijn One little word voor 2015: volwassen worden. Toen ik het bedacht had ik nog geen enkel idee hoe ik dat dan zou gaan aanpakken en wat het feitelijk inhield volwassen worden. Maar als ik terugkijk naar afgelopen jaar heb ik hele volwassen beslissingen genomen. Soms gedwongen en soms uit mijzelf maar ik heb het gedaan. Ik ben volwassen geworden zo ver dat natuurlijk kan als Marije zijnde. En dat is een mooi iets. Het geeft mij kracht. Kracht dat ik het wel kan.

PhotoGrid_1451202553916

Wat zijn de dingen waarop ik terugkijk in 2015?

– De stap om mij opnieuw aan te melden voor de behandeling van mijn eetstoornis/ verslavingen was de moeilijkste en vervelendste maar ook allerbeste stap die ik ooit had kunnen nemen

– Beginnen met Plus Een Beetje en mijn perfectionisme opzij zetten als het ging om de website die niet perfect was

– Leren dat er mensen zijn die uit je leven zullen weglopen van wie je dacht dat ze ontzettend belangrijk waren maar het nu niet blijken te zijn

– Weer in de openbaarheid treden en de angst en anonimiteit achter mij te laten

– De start van Marije 2.0

– Mijn ouders die mijn rots in de branding zijn en er altijd voor mij waren afgelopen jaar

– Ik red het altijd

– Het verlies van Spike maar de ontzettend mooie herinneringen die ik aan hem heb

PhotoGrid_1451202649070

– Mijzelf terug kunnen vechten uit een hele zware depressie

– Nieuwe en hernieuwde vriendschappen

– De vrienden die dit jaar voor mij klaar stonden en die mij er doorheen hebben gesleept (mijn dank is eeuwig groot)

– Financiële onafhankelijkheid, alles kunnen betalen, realiseren dat je geen stukje einde meer overhoudt aan het einde van de week of maand en dat je niet afhankelijk bent van toeslagen of teruggaves

– Een diagnose/ label krijgen voor iets wat je al je hele leven hebt maar waar nooit iemand achter is gekomen. De rust die het geeft. De zoektocht naar een nieuwe balans in het leven met dit label

ade3d5681b5fe00bcc905f2bbf9a7653

– De samenwerking met Mind Your Step Lifestyle

– Alle reacties en lieve berichtjes de afgelopen 2 maanden

– Weer aan het sporten zijn

– Stapje voor stapje mijn rust en plezier in het leven terugvinden

– Tevreden zijn met mijn leven nu

PhotoGrid_1451202979402

– Mijn koopverslaving volledig onder controle hebben

– Weer ruimte hebben om te kunnen dromen en een vooruitzicht te hebben

– Leren dat dankbaarheid hem zit in kleine dingen

– Bewust in het leven staan

– Gevoel hebben dat er nog heel veel mooie dingen gaan gebeuren

– De eerste 10 kilo kwijt zijn en de road naar size happy te hebben ingezet

– Mijn Plus Een Beetje logo

– Mijn zelf vertrouwen en vertrouwen in mijzelf beetje bij beetje weer terugvinden

– Weten dat ik goed ben in het werk dat ik doe

– Kunnen genieten van stille ochtenden

– Heel veel mooie boeken gelezen en films gezien (plus alle leuke film uitjes)

– Sushi (important stuff in life). Wat er ook gebeurd, sushi maakt altijd alles goed

PhotoGrid_1451202864987

– Opnieuw leren eten

– Met een open blik naar de toekomst kunnen kijken

2015 was een mooi jaar. Een jaar wat hoop en kracht geeft voor de toekomst. Een jaar waarin veel in werking werd gezet, waar dingen op zijn plaats vielen en waarin mooie dingen zijn gebeurd. Mijn dankbaarheid is groot voor dit jaar. Het was een cadeautje waar ik nog heel lang profijt van zal hebben. Mijn dank is groot naar mijn ouders die onvoorwaardelijk naast mij zijn blijven staan. Mijn dank is groot voor de vrienden die onvoorwaardelijk naast mij zijn blijven staan. Mijn dank is groot voor mijn lezers die mij iedere keer weer een hart onder de riem steken. Mijn dank is groot voor het leven, mijn leven. Mijn dank is groot voor mijn allerbeste maatje en steun en toeverlaat die mij werkelijk door sommige dagen heen heeft moeten slepen omdat ik niets anders wilde dan mij verstoppen onder mijn deken en niets met de wereld te maken wilde hebben. Mijn dank is groot voor alle mensen die zo ontzettend veel geduld met mij hebben gehad. Ik ben gewoon ontzettend dankbaar voor en trots op 2015.

PhotoGrid_1451150816335

Hoe kijken jullie terug naar 2015? Waar zijn jullie dankbaar voor?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin