Selecteer een pagina

63a12f1392a20018898e5cc542eb2d83

Een jaar geleden had ik 1 ambitie en dat was om een fit girl te worden. Ik ging bewegen, ik ging mijn voeding aanpassen en ik wist zeker dat het mij ging lukken. Mijn road to size happy was voor 2016 helemaal klaar om aangepakt te worden. En ik begon ook veelbelovend, na jaren van moeilijkheden met eten en gewicht. Maar is het mij gelukt om die road to size happy dit jaar vol te houden?

Pleister

5a9d2c07a16182fce1ecb249b4f0720b

Zullen we de pleister er maar meteen aftrekken? Nee, mijn ambitieuze plan heeft helaas geen stand gehouden. Nu kan ik natuurlijk een heleboel excuses bedenken en natuurlijk is er dit jaar ook nogal wat gebeurd waardoor mijn ambitieuze plan niet erg haalbaar meer was. Of misschien was mijn plan te ambitieus en had ik mijn focus niet helemaal scherp meer en dwaalde ik af. Werken aan je gewicht en gezondheid is intens en kost veel tijd en energie maar andere dingen die in mijn leven speelden, kosten ook heel veel tijd en energie. En juist die dingen hadden mijn focus nodig dus ik dwaalde van mijn road to size happy af. En eerlijk is eerlijk, op moeilijke momenten greep ik toch weer naar eten om te dempen. Eten zal altijd een zwakke plek blijven, net zoals drugs dat zal blijven bij een ex-drugsverslaafde en alcohol voor een ex-alcoholist.

Boos en gefrustreerd

20161105_101739

Ik ben boos en gefrustreerd geweest. Ik ging mij WEER meten met anderen op social media en baalde er soms van dat het bij hen wel leek te lukken en ik als een zielig hoopje op de bank zat. Let’s face it, dat is iets wat wij allemaal doen en helemaal op een moment als je niet lekker in je vel zit. Je gaat je dan toch heel makkelijk vergelijken met anderen. Lange leve social media. Helemaal toen eigenlijk elke beweging pijn deed, was het ontzettend frustrerend. Maar er kwam een moment dat ik weer een rondje om de flat kon lopen en dat ik weer langzaam met gewichten kon gaan werken. Momenten die soms spaarzaam waren maar die iedere keer wel een moment van trots waren want van helemaal niets meer kunnen, naar toch wat kunnen.

Vallen en opstaan

444249b30663fdea9fefaf661df40176

Ook al is mijn road to size happy het afgelopen jaar niet zo gelopen als ik hem had geplanned, de weg is niet afgesloten en ook niet doodlopend. De weg gaat nu eerst door het revalidatie traject waarin weer gaan bewegen een van de peilers is, naast een hoop therapie en mijn leven opnieuw gaan inrichten. Ik maak een nieuwe start en over een half jaar gaat deze fit girl to be gewoon weer aan de slag om haar road to size happy te vervolgen. Misschien niet in hetzelfde tempo als een jaar geleden en misschien niet op dezelfde weg maar wel op een weg die bij mij past en die ik aan kan. Ik besef mij nu dat het allerbelangrijkste op dit moment in mijn leven is dat ik mij goed en happy voel. Dat mijn size happy niet in de kilo’s zit maar in hoe ik mij voel. Zodra ik mij goed voel, kan ik de hele wereld aan en kan ik mij voeden met de goede dingen in het leven.

Back to size happy

20161106_154118

Ja, ik ben gestruikeld en ik ben gevallen. Ja, ik had ambities die misschien te ambitieus waren. Maar elke dag en elk moment weer, kan ik een nieuwe start maken om weer een stapje dichter bij mijn fit girl ambitie te komen. En jij kan dat ook. Jij kan ook gewoon weer je route oppakken en elke dag proberen een stapje dichterbij te komen.

Hoe is het met jullie ambities voor 2016 gegaan? Heb je al nagedacht over je ambitie voor 2017?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin