Selecteer een pagina

20170521_114208

Na het extra Crea Cross 2017 uitstapje van vorige week, is het vandaag natuurlijk weer de beurt aan mijn twee wekelijkse deelname aan deze creatieve challenge. Het thema van deze week is “Smile” en nu kan je met dit onderwerp een heleboel kanten op. Ik wist niet precies wat ik wilde doen behalve dat ik gebruik wilde maken van een sjabloon wat ik afgelopen week binnen kreeg. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik het Crea Cross 2017 thema “Smile” heb uitgewerkt.

Art Journal

20170521_114107

Het mooie van een Art Journal is dat je jezelf mag toestaan om erin te experimenteren. Je kan bijvoorbeeld verschillende soorten verf uit testen. Of gewoon wat erin kliederen en kijken wat het je oplevert. Je kan verschillende technieken uitproberen. Er zijn geen regels in een Art Journal. Een journal is namelijk van jou en jij bent degene die bepaalt wat je er in kwijt wilt. Het enige wat ik voor deze week wist, was dat ik een sjabloon wilde gebruiken die ik kon bestellen bij Koopmans na aanschaf van twee doosjes pannenkoekenmix. Tenminste, mijn moeder had dat gezien en bedacht dat het wel wat voor mij zou zijn toen ze de sjablonen zag. Heel handig en fijn dat mijn ouders altijd meedenken met de creativiteit van hun dochter! En ja, je kan hele alledaagse dingen dus gewoon gebruiken voor je creatieve projecten. Dus ook een sjabloon wat eigenlijk bedoeld is voor pannenkoeken.

Smile

20170521_114146

20170521_114121

Als basis voor deze art journal pagina’s heb ik het sjabloon van Koopmans gebruikt. Van de afbeeldingen krijg ik dus al een glimlach. Ik vind hem echt super leuk. De afbeelding en de achtergrond heb ik gemaakt met acryl verf. Dit was overigens een test tussen de acryl verf van de Action (roze) en die van Amsterdam. Die van de Action van Van Dijck kwam erg slecht uit de test helaas. De verf van Amsterdam is erg makkelijk in gebruik, mooie kleuren en goede dekking. Ik heb pas twee kleuren van Amsterdam maar ga zeker mijn collectie aanvullen met meer kleuren.

Freestyle

20170521_114150

20170521_114154

Mijn art journal is mijn plek om te experimenteren en dat is ook wat ik heb gedaan op deze spread. Ik ben op een freestyle manier te werk gegaan. Nadat ik de achtergrond had gemaakt, heb ik gewoon random spullen uit mijn voorraad getrokken en heb die gebruikt. Ik had geen echt idee voor ogen en heb gewoon gebruikt waar ik op dat moment zin in had. De SMILE letters zijn die cuts uit een oude scrapbook collectie en de tekst “cause you are beautiful” heb ik gestempeld met hele oude Karen Foster stempels. Iets met “wie wat bewaard, heeft wat”. Ik heb heel lang eigenlijk hobby spullen gespaard en wilde ze niet gebruiken omdat ik het zonde vond want stel je voor dat er ooit nog een heel speciaal project zou komen waar ik ze kon gebruiken. Inmiddels weet ik wel dat dat niet gaat gebeuren en je gewoon nu je spullen moet gebruiken. Ondanks dat ik geen plan had, ben ik super blij met het resultaat.

Mocht je nou de andere uitwerkingen willen bewonderen, check dan zeker even de blog van Ilse (de founder van de Crea-Cross challenge).

Hoe vinden jullie het thema van deze week? Welke dagelijkse dingen gebruiken jullie bij je creatieve projecten?

Take care!

Xoxo

Follow my blog with Bloglovin