Selecteer een pagina

fa184b2c813829d0aad6478c3e1fe20d

Je kent die weken toch wel dat je zo ontzettend druk bent dat je van die dagen hebt dat je wakker wordt en je niet meer weet welke dag het is? Of van die weken dat je alleen maar aan het rennen bent van afspraak naar afspraak en dan kom je thuis en rent je hoofd nog even in standje 130 door. Zo’n week heb ik dus deze week en ik ben daar nooit zo goed in. Nu heb ik het zelf gedaan hoor want in het kader van enjoying and living life to the fullest, dacht ik “ik plan mijn week gewoon lekker vol” als in elke dag werken en elke avond een afspraak, plus ook nog een berg aan volwassen dingen. Zo’n week waarin volwassen zijn echt het allerstomste is wat er bestaat. Hoe graag je vroeger ook groot wilde zijn, hoe erg je je nu afvraagt wat ook alweer de deal was met ouder worden toen je jong was. Wie heeft volwassen zijn eigenlijk bedacht?

dcbda2319075ef0adad50c4c675ef096

Anyway, ik dwaal af. In een week als deze heb ik een rust punt nodig anders stuiter ik door in mijn bed en kan ik naar alle waarschijnlijkheid ook niet slapen omdat mijn hoofd door raast. En niet kunnen slapen is het allerergste in een week waarin je retedruk bent. Echt, druk en weinig slaap staat gelijk als me turning into a monster. Als je in plaatjes denkt, you get the image. Maar hoe zorg ik ervoor dat ik toch een moment rust heb, dat mijn lichaam en vooral mijn hoofd tot rust komt? Yoga natuurlijk! Vandaag 5 yoga poses om je lichaam en geest te laten relaxen en de rust terug te vinden. Want dat is het mooie van yoga, yoga is de allerbeste stress manager die je maar kan wensen.

Eagle pose

In deze pose word je min of meer gedwongen om je te concentreren en je focus op 1 punt te richten. Dit zal de stress en spanning in je hoofd en lichaam verlichten.

Standing Forward Fold

Deze pose kan er voor zorgen dat je hoofd wat rustiger wordt en dat je weer in balans komt, wat ook zal leiden tot kalmte en rust in je lichaam.

Thunderbolt Pose

Een zeer kalmerende pose die ook goed is voor je spijsverteringssysteem, een van de systemen waar stress een immens effect op kan hebben.

Reclined Bound Angle pose

De ondergrond waarop je ligt, zal je steunen in het loslaten van spanning en druk in je lichaam. Door de opening van je heupen, zal je lichaam zich ontspannen.

Child’s pose

De veiligste der veiligste poses. Eentje waarin je altijd kan terugkeren op momenten dat het even niet meer gaat en je rust moment kan vinden.

Hoe ga jij om met de drukke momenten in je leven? Hoe pak jij je rust en ontspanning?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin