Selecteer een pagina

ce65079cdcd7b5e34f1ac7a28c588dfb

Het is inmiddels wel redelijk bekend dat ik gek ben op Instagram en Pinterest. Iedere keer als ik denk “ik kijk heel eventjes”, kan het zomaar gebeuren dat ineens mijn hele avond voorbij is. I really don’t have a clue how it happens maar ik weet wel dat ik Instagram en Pinterest ontzettend inspirerend vind. Niet alleen om leuk plaatjes te kijken maar vooral ook om inspiratie op te doen als het gaat om de dingen die ik interessant vind. Waarvan yoga er natuurlijk ÊÊn is. Ik kan echt uren kijken naar inspirerende yogini’s die ook nog eens de hele wereld over reizen en gewoon even op een berg of het strand hun oefeningen doen. Dat is wel iets wat mij namelijk opvalt, yogini’s reizen de hele wereld over en bezoeken de mooiste plekken. Nou ja, degene die ik volg dan en het zijn stuk voor stuk ook nog eens hele stoere chicks met ballen. Vandaag deel ik daarom mijn 5 favoriete instagram accounts van wanderlust yogini’s.

Ivana Perkovic

maxresdefault

Ooit ging ik de video’s van Ivana Perkovic volgen want zij was een vriendin van Mascha van Beautygloss en kwam heel zelf verzekerd en wereldwijs over. Een carriere vrouw die wist wat zij wilde met haar leven en een hele positieve mind set had, wat ik toen onwijs irritant vond aangezien ik verre van een positieve mind set had. Maar er veranderde iets toen Ivana met de billen bloot ging en eerlijk vertelde dat zij met een burn-out thuis zat. Je zag haar door een diep dal gaan en zich er langzaam uit vechten. Ze ging alleen op wereldreis en besloot om uiteindelijk in India een yoga training te gaan doen om yoga lerares te worden. Elke dag vlogde zij hoe zij haar weg to becoming a yogini bewandelde en uiteindelijk mocht afsluiten als yoga lerares. Ik vond dit zo ontzettend awesome om te volgen maar vooral om te zien hoe iemand zich uit zo’n ontzettend diep gat weet te trekken en zulke grote stappen durft te nemen. Maar ook haar frustraties gedurende haar yoga training en de boosheid die je ziet als de houdingen niet allemaal lukken, iets wat ieder mens zou overkomen, of als haar yoga teacher haar aan het uitdagen is.

20160627_193333

Ik heb grote bewondering voor de manier waarop Ivana niet alleen haar burn-out heeft aangepakt maar ook hoe zij de stap heeft weten te zetten naar een compleet ander leven. Een leven wat in het teken staat van reizen, genieten, yoga en gezondheid. Ben dan ook erg benieuwd naar de stappen die zij nog verder gaat zetten.

Rachel Brathen a.k.a. Yoga girl

Over Rachel Brathen heb ik al eens eerder geschreven en dan vooral over haar boek (deze blog kun je hier vinden). Deze sprankelende blonde Zweedse woont samen met haar man en honden op Aruba waar vandaan zij de wereld inspireert met yoga en healthy lifestyle maar ook met haar motivational speeches en het vele werk voor goede doelen wat zij doet. De meest geweldige foto’s komen op haar instagram voorbij, niet alleen van haar leven op Aruba waar zij suppend op zee yoga doet op haar plank maar ook van haar reizen over de hele wereld om yoga lessen te geven.

20160627_193312

Het verhaal van Rachel is niet alleen maar rozengeur en maneschijn en dat laat zij ook zien op haar instagram account. Toen haar moeder had geprobeerd zelfmoord te plegen schreef zij daar een hele open post over maar zij deelde ook haar intense verdriet over het verlies van haar beste vriendin die door een auto ongeluk kwam te overlijden. Het was meditatie en yoga die haar overeind hielden maar die haar ook uit een nare jeugd hielpen, wat heel anders had kunnen aflopen. Haar openheid en eerlijkheid maken haar heel tastbaar en dichtbij.

Jessamyn Stanley

8b93be4807c2d6cdca4a6d9a64d67cb9

Deze vrouw .. Wauw. Jessamyn Stanley verovert sinds een tijdje het internet en als je naar haar kijkt, lijkt het net alsof yoga easy peasy is en je zo even op je hoofd kan gaan staan. Jessamyn laat zien dat yoga niet gebonden is aan een lichaamstype of lichaamsgewicht. Dat er geen ideaal yoga lichaam bestaat maar dat yoga voor iedereen is.Zij is degene die de hashtag #curvyyoga bedacht en daar nu de wereld mee verovert.

20160627_193253

Inmiddels geeft Jessamyn zelfs yoga lessen over de hele wereld en geeft eerlijk toe dat het soms intimiderend is om een les binnen te stappen met alleen maar de typische “yoga” bodies maar yoga gaat niet om je gewicht, het gaat om die delen weg te branden die over de jaren aan je leven zijn gebouwd en er niets meer toe doen en die je in de weg staan om te zijn wie je daadwerkelijk bent.

Glitter and Lazers

IMG_1507

Totally fangirl van Glitter and Lazers, een eigenzinnige gekke plus size girl die eigenlijk totaal lak heeft aan de wereld en doet waar zij zin in heeft. Daarnaast is ze ook nog eens heel erg sportief en laat de wereld zien dat ook al ben je plus size, je gewoon kan sporten maar er vooral mag zijn en dat je een gezonde levensstijl kan combineren met een glas wijn. Ik vind haar vooral heel erg moedig en stoer. Niet dat ik nu in een crop top en legging ga staan om mijn yoga poses te laten fotograferen maar ergens zou ik stiekem wel een beetje van haar lef willen hebben to be honest.

20160627_193229

De foto’s op haar instagram geven een goed beeld van haar leven maar vooral ook hoe ze in het leven staat. I love her crazyness, de vrolijke yoga en sport outfits. De wereld heeft veel meer kleurrijke types zoals Glitter nodig. Dankzij haar ziet yoga en een gezonde levensstijl, ook al ben je plus size, er hartstikke leuk uit.

Dana Falsetti a.k.a. Nolatrees

d757982f7d6582e7aedb0e2bd1df17f0

Toen ik vorig jaar in de kliniek zat, ging op hetzelfde moment een filmpje van Dana Falsetti viral. Een filmpje waarin zij laat zien wat yoga kan doen voor iemand met een eetstoornis maar ook wat het met haar heeft gedaan en hoe het haar gelukt is om haar eetstoornis te overwinnen. Een filmpje waarin zij in haar yoga outfit “even” gewoon op beeld staat en een partij zelf verzekerdheid uitstraalt, alsof zij nooit een eetstoornis heeft gehad. Het was voor mij een ontzettend motiverend filmpje aangezien ik door dezelfde struggle aan het gaan was waardoor zij was gegaan en nu zag ik wat het met je deed als je je aandacht op iets anders kon focussen. Het was voor mij een duwtje in de rug om weer terug de weg terug te vinden naar de mat toen ik haar verhaal las.

20160627_193206

Dana heeft een lange weg afgelegd om te staan waar zij nu staat maar dankzij yoga heeft zij haar zelf vertrouwen terug gekregen. In het begin dacht ze dat het onmogelijk was om een downwards facing dog te doen omdat haar lichaam het niet trok maar stapje voor stapje en een hoop geduld, is zij gekomen waar zij nu staat en heeft zij het vertrouwen terug in haar lichaam.

Het mooie van deze vijf vrouwen vind ik, dat zij allemaal een verhaal hebben. Een verhaal waar zij mee aan de slag zijn gegaan en waarbij yoga heeft geholpen om ze weer op het juiste pad te krijgen. Het geeft aan wat een krachtig iets yoga is en hoeveel baat je erbij kan hebben. Deze vrouwen vonden stuk voor stuk het plezier in hun leven terug en stralen kracht en positiviteit uit.

Kenden jullie deze accounts al? Wat zijn jullie favoriete yoga / fit journey instagram accounts?

Take care en maak er een geweldige dag van!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin