Selecteer een pagina

b887a4c7d32e9255651444ca7bd36f2a (1)

De zomer is dan eindelijk begonnen in Nederland en we gaan massaal met zijn allen naar het strand of naar plekken waar verkoeling te vinden is. De zomer en de zomer vakantie moeten gevierd worden. I totally agree on that. Nu heb ik natuurlijk de mazzel dat ik in een dorp aan het strand woon en dus dagelijks de zee zie (ook in de winter) maar eigenlijk verlang ik op dit soort dagen meer naar zon, zee en strand in het buitenland omdat mij dat toch meer een vakantie gevoel geeft. I know .. weird. Helemaal als je weet dat mijn beste zomer herinneringen de vakanties zijn die wij doorbrachten op camping De Lakens en de eindeloze zomerse dagen op het strand van Bloemendaal (voordat het hip werd).

20160720_132902

Ik verbaas mij er soms wel eens over hoe makkelijk mensen geld uitgeven op een dagje strand. Misschien een rare gedachte maar door mijn schuldsaneringsjaren ben ik mij daar een stuk bewuster van geworden. Een dagje strand is niet meer zoals de dagjes strand uit mijn jeugd. Een dagje strand kost tegenwoordig aardig wat geld. Reken maar uit: auto parkeren, strand bedjes, lunch, drankjes, nog wat snacks en dan ook nog het avondeten en uiteindelijk de benzine. Tel uit je winst. Vroeger had ik daar nooit bij stil gestaan en had het mij ook niet uitgemaakt maar tegenwoordig denk ik daar wel anders over. Daarom vandaag wat tips voor een budget proof dagje naar het strand.

  1. Ga met het openbaar vervoer of de fiets/ brommer/ lopen. Parkeren is duur en vergeet niet de benzine die je ook nog eens kwijt bent. Je wil namelijk niet al je geld kwijt zijn aan een dag parkeren, als je ook op een andere manier naar het strand kan.
  2. Ga gewoon met je billen op het zand zitten als je op het strand aankomt. Heb je echt een bedje nodig waarvoor je gaat betalen of kun je ook gewoon je handdoekje op het zand leggen en daar lekker op gaan liggen? Het scheelt in ieder geval een hoop geld gewoon met je billen in het zand.
  3. Be prepared. Zorg ervoor dat je een koelbox gevuld met lekker eten en drankjes mee neemt en natuurlijk een goed gevulde tas met zonnebrand, tijdschriften en al het andere wat je nodig hebt. Het scheelt je een hele hoop geld als je gewoon alles bij je hebt. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat mijn vader twee koelboxen en een aantal tassen meesleepte gevuld met de lekkerste dingen en een stapel boekjes waar ik mij de hele dag mee kon vermaken.
  4. Mocht je nou wel iets vergeten zijn, loop dan even de dichtstbijzijnde supermarkt in. Een stuk beter voor je portemonnee.
  5. Geniet en maak er ook een echt dagje uit van. Koop een ijsje of een lekkere snack of iets anders en vier het leven. Als je alle andere punten al gedaan heb, dan mag je jezelf best een beetje verwennen. Maak er de beste dag van je leven van!

e477a50fb3a86abc185373a7332c3dbc

Dus ook al heb je een klein budget, een dagje strand kan best. Het is alleen hoe je het zelf invult en wat jij ervan maakt.

Wat is jullie favoriete hang out op een warme dag? Hoe gaan jullie om met het financiΓ«le stukje op zo’n dagje?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin