Selecteer een pagina

Een van de leuke dingen van bloggen is het ontdekken van nieuwe merken. Utsukusy is één van de merken die ik via het bloggen heb leren kennen en ook graag wilde leren kennen want iedereen is er zo enthousiast over. Vlak na mijn eerste operatie ontving ik een goed gevuld pakketje van Utsukusy Nederland waar onder andere de Bijin Facial cleanser cream in zat. De afgelopen weken heb ik deze cleanser cream getest. Benieuwd wat ik van deze cleanser vind, lees dan snel verder.

Utsukusy

Bron: Utsukusy

Utsukusy komt oorspronkelijk uit Japan en staat voor schoonheid, zuiverheid en kwaliteit en is een combinatie van Oosterse schoonheidsrituelen met de allernieuwste Westerse technologieën voor huidverbetering.

De producten van Utsukusy zijn allemaal van salonkwaliteit en dierproefvrij. Je kunt de Utsukusy producten aanschaffen via de webshop of je kan jezelf helemaal verwennen door een schoonheidsbehandeling te boeken bij de Utsukusy Schoonheidssalon.

Bijin Facial Cleanser Cream

De Utsukusy Bijin Facial Cleanser Cream is een product waar ik menig blogger lyrisch over heb horen spreken en ik was dan ook heel erg blij dat deze in mijn pakketje zat.

De Bijin Facial Cleanser Cream is een reinigende crème die tussen een reinigingsmelk en face wash in zit. Deze cleanser cream bevat o.a. amandelolie, shea butter, calendula, kamille en abrikozenpit olie.

Door je huid te reinigen met deze cleanser cream kan je huid de afvalstoffen goed uitscheiden en door de diepte reiniging, verkleint het de poriën. Je huid wordt hierdoor voorbereid om je gezichtsverzorging, na de reiniging, goed op te nemen. De Bijin Facial Cleanser Cream zorgt voor een gebalanceerde vochthuishouding en stimuleert je huid tot vernieuwing.

Mijn mening

Ilona had er een duidelijke gebruiksaanwijzing bij gedaan. Deze cleanser cream breng je met masserende bewegingen aan zodat de cleanser de tijd krijgt om te emulgeren en vuil de tijd krijgt om op te lossen. Je verwijdert uiteindelijk de cleanser met een washand of doekje. Door de oliën is het heel erg belangrijk dat je deze laatste stap ook echt doet want met alleen gebruik van water, blijft er een flinterdun laagje olie op je gezicht. Klinkt fijn maar juist in dat laagje olie zit het opgeloste vuil en dus reinig je je huid minder goed dan gewenst.

Door het gebruik van de Bijin Facial Cleanser Cream gaat je huid een reinigingsproces aan en is het dus mogelijk dat er onzuiverheden ontstaan op je huid. Gelukkig was ik dus gewaarschuwd en aangezien mijn (bijna) 40 jarige huid nog wel eens de neiging heeft tot onzuiverheden, hoefde ik mij dit keer geen zorgen te maken.

Het gebruik is simpel en fijn. Normaal reinig ik mijn gezicht altijd even snel onder de douche met een face wash maar hiervoor moest ik nu wel even de tijd nemen. Even een moment van rust inbouwen. Wat misschien ook wel eens goed voor mij is. De geur is bloemig maar er zit ook iets kruidigs in waardoor het niet goed te beschrijven is. Na gebruik voelt mijn huid super zacht en helemaal nu met de zomerse dagen, heb ik niet het gevoel dat ik nog een gezichtsverzorging nodig heb.

Ik gebruik de reiniger nu ruim 4 weken en het eerste wat mij opviel was dat mijn poriën echt kleiner lijken. Ik had wel last van wat onregelmatigheden maar die zijn te verwaarlozen en gezien mijn geschiedenis, komen die wel vaker voor. Mijn huid voelt zacht en ik heb het overgrote deel van de afgelopen weken geen huidverzorging gebruikt omdat mijn huid zo ontzettend goed voelt.

De Bijin Facial Cleanser Cream kost € 22,– voor 50 ml en € 49,– voor 200 ml. Het is dus wel een prijzige cleanser maar ik heb hem nu ruim 4 weken elke dag in gebruik en het is wel echt heel zuinig in gebruik dus je doet er ook lang mee. Plus mijn huid is er ontzettend blij mee.

Hebben jullie wel eens iets van Utsukusy gebruikt?

Take care!

xoxo