Selecteer een pagina

Notitieboekjes, schoolspullen, hobbyspullen .. ik ben er gek op. Ik ben ook gek op planners en agenda’s. Van een nieuwe, verse planner maakt mijn hart een sprongetje. Ik testte al eerder de Purpuz planner uit en ik wilde dit keer de Structuurjunkie planner van bekende blogger Cynthia testen. Benieuwd wat ik van de planner vind en of ik hiermee aan de slag ga, lees dan snel verder.

Wat zegt Cynthia zelf over de planner?

Bron: Cynthia

Wat vind ik ervan?

Allereerst, het formaat is kleiner dan ik dacht. Als ik de tumbnail van de video van Cynthia zie, was het voor mijn idee een redelijk grote planner. Het is nog steeds een planner die ik persoonlijk alleen thuis zou gebruiken omdat hij nog steeds groot is en behoorlijk dik.

De vormgeving vind ik mooi. De voorkant vind ik erg chique met het donkerblauw en de binnenkant is fresh en clean. In het eerste deel staan motiverende quote en jullie kennen mij inmiddels, daar houd ik van. Ik vind het leuk dat er voor elke maand een uitdaging in staat en ruim voldoende pagina’s om je weken te evalueren en te bekijken hoe het staat met de doelen die je jezelf hebt gesteld.

Wat ik jammer vind is dat er een scheiding is aangebracht tussen de maandelijkse opdrachten/ evaluaties en het planner gedeelte. Persoonlijk had ik alles bij elkaar gevoegd zodat het geheel wat overzichtelijker is. Nu moet je steeds terugbladeren tussen de opdrachten/ evaluaties en het planner gedeelte. Ik zie dat liever per maand. Net als de maandoverzichten, die had ik er ook tussen gedaan. Maar in Cynthia’s defense, het is een ongedateerde planner dus er is niet echt een afbakening tussen de maanden zoals in een normale agenda. Daarbij is het een vrij dikke planner die gebonden is en hij blijft nog niet open liggen. Waarschijnlijk als ik er wat harder op had geduwd, dan had de band wel meegegeven maar ik heb ook de angst dat de binding dan zou beschadigen.

Hoewel ik het een mooie agenda vind, is het voor mij persoonlijk geen handige agenda en wist ik na het doorbladeren al dat ik hier geen gebruik van zal maken. Maar dat is voor mij persoonlijk. Ik hou van overzicht en alles bij elkaar. Dus de maandopdrachten, evaluaties, maandoverzichten en het planner gedeelte bij elkaar zodat ik alles in een overzicht bij elkaar heb. Ik heb dan ook besloten om de planner niet te houden en terug te sturen omdat ik het zonde vind als deze onaangeraakt zou blijven liggen.

Nog een minpuntje (ik voel mij nu echt een zeur), toen ik de planner kreeg waren er al duidelijk vlekken  van vingerafdrukken op de kaft te zien. Het materiaal van de kaft voelt een beetje ruw en niet alleen vingerafdrukken zie je heel snel maar ook stof blijft plakken.

Conclusie: voor mij is dit niet de ideale planner helaas maar dat is mijn mening.

Welke planner gaan jullie voor komend jaar gebruiken?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.