Selecteer een pagina

De laatste tijd heb ik veel gelezen over de schadelijke effecten van aluminium in deodorant. Het heeft mij aan het denken gezet en ik ging op zoek naar een alternatief voor mijn standaard deodorant. Ik kwam uit bij Salt of the Earth Deodorant van het merk Crystal Spring. Ik testte de Salt of the Earth Classic natural deodorant en de spray variant met de geur Lavendel en Vanille. Vandaag deel ik met jullie mijn mening over deze twee natuurlijke deodorants.

Salt of the Earth

De deodorants van Salt of the Earth hebben als basis natuurlijke mineraalzouten en de deodorants zijn 100% natuurlijk. De basis van de deodorants is aluin en dit werkt antibacterieel en voorkomt dat je naar zweet gaat ruiken.

Salt of the Earth Classic Natural Deodorant

De Salt of the Earth Classic is een pure aluinsteen en bevat geen geur. Aluin is een natuurlijk mineraal (een kristallijne zoutsteen). Je moet deze steen nat maken onder de kraan en dan over je schone oksels heen halen. Daarna is het beste om hem even droog te maken. De deodorant laat een laagje mineraalzout achter op je oksel en dit voorkomt het ontstaan van lichaamsgeur door bacteriën en geeft een fris gevoel.

De deodorant bevat geen parfum, aluminium, alcohol of parabenen en bestaat volledig uit Potassium Alum. De deodorant garandeert een lange bescherming, geen witte strepen op kleding, 100% natuurlijke ingredienten, geschikt voor vegetariers en veganisten, unisex (dus zowel voor man als vrouw) en ze zijn niet getest op dieren.

Ik testte de originele variant en deze deodorant doet zijn werk en nog goed ook. Hij houdt vieze geurtjes tegen, ook op warme zomerse dagen. Het houdt zweten niet tegen maar er zal geen een deodorant zijn die op deze zomerse dagen dat tegenhoudt. Ik ben zeer onder de indruk van deze simpele stick en tussen jou en mij, ik had hier dus echt geen hoge verwachtingen van. Maar uiteindelijk ben ik aangenaam verrast. Helemaal op een zomerse dag waarop ik 101 dingen te doen had en liep te rennen en zweten, hield deze deodorant alles onder controle.

Deze deodorant kost € 6.99 en is verkrijgbaar in twee varianten: origineel en rock chick

Salt of the Earth Spray

Er is ook een spray te koop in deze deodorant lijn en wel twee soorten: unscented en Pure Aura scented die de geur lavendel  en vanille heeft. Het verschil met de sticks is dat de aluin is opgelost in water en je de deodorant dus kan sprayen (logisch toch?). De ingrediënten van de sprays verschillen iets met die van de stick.

Beide deodorant sprays zijn vrij van aluminium, alcohol, parabenen en triclosan. De unscented variant bevat ook geen parfum. De lavendel en vanille variant bevat 15 natuurlijke botanische extracten en oliën. Beide sprays zijn pomp flacons en bevatten dus geen drijfgas. Allebei de sprays bevatten huidverzorgende aloë vera waardoor zij goed geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Ik heb de spray met lavendel en vanille getest. Je gebruikt hem op een droge, schone oksel en je sprayt deze over de oksel heen. Wat mij opviel is dat de spray eerst even moet drogen en je eerst met natte oksels rondloopt. Het is dus niet even snel sprayen en klaar. De werking van de sprays zijn het zelfde als de stick plus dat deze wel anti-transpirant zijn wat komt door de baking soda die is toegevoegd. Ik denk dat dit op 90% van de dagen voor mij van toepassing was.

De spray kost €8,49 en is verkrijgbaar in twee varianten: unscented en lavendel – vanille

De Salt of the Earth deodoranten zijn te koop bij de Etos, Albert Heijn, DA en Kruidvat. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Salt of the earth deodorant.

Mijn mening

Helemaal in de zomer maanden wil ik een goede bescherming hebben. Ik was dan ook echt aangenaam verrast door de werking van deze deodorants. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het soms een beetje vreemd voelde om met een aluinsteen langs je oksels te gaan. Maar dat ben je al snel vergeten als de werking gewoon goed is en je tropische dagen doorstaat. Wat mij betreft is dit een super deodorant.

Wat voor deodorant gebruiken jullie? Hebben jullie wel eens een zout deodorant gebruikt?

Take care!

Xoxo

Bron: Salt of The Earth

Follow my blog with Bloglovin