Selecteer een pagina

In een wereld waarin iedereen het druk heeft en zoveel mogelijk uit het leven probeert te halen, is het soms moeilijk om dromen nog een plekje te geven en eraan te werken. Ook ik merk, dat in de weken dat ik extreem druk ben, ik vaak de focus verlies op mijn dromen en doelen. Laat staan dat ik dan nog kan bedenken welke wegen ik wil en kan bewandelen om deze dromen en doelen te behalen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig de Purpuz Planner: een papieren life coach. De Purpuz. Planner helpt je om grip te krijgen op je drukke leven en stap voor stap je doelen te stellen en plannen. Een paar maanden geleden kreeg ik mijn Purpuz Planner toegestuurd en ik ging ermee aan de slag. Vandaag deel ik mijn ervaring met jullie.

Wat is de Purpuz Planner?

De Purpuz Planner is ontworpen om je doelen, goede voornemens en plannen  te behalen.  De Purpuz Planner is een papieren life coach die ervoor zorgt om niet alleen overzicht te houden in je leven maar ook om stap-voor-stap je doelen te bepalen, te plannen en ze uiteindelijk stap voor stap te behalen. Daarnaast biedt de Purpuz Planner je de mogelijkheid om dagelijks en maandelijks te reflecteren waardoor je je doel in een betere balans kunt behalen.

Het uitgangspunt van de Purpuz Planner is een omgeving te creëren die je in stilte stimuleert om de volgende stap in je leven te zetten.

Hoe werkt de Purpuz Planner?

De Purpuz. Planner begint met de 8  Purpuz tools die je gaan helpen om je droom om te zetten naar de werkelijkheid. De 8 tools bestaan uit:

  1. Purpuz Map – Je dromen visualiseren door middel van een mindmap
  2. Purpuz Matrix – Je dromen ordenen
  3. Purpuz Plan – Je dromen en doelen opdelen in stappen
  4. Vragen aan jezelf – Reflectie vragen om te reflecteren naar de afgelopen maand maar ook te kijken naar het heden en de toekomst
  5. Purpuz Pad – Een timeline voor je doelen
  6. Dagreflectie – Een reflectie moment per dag om stil te staan bij wat goed ging en waarin je nog kunt groeien
  7. Weekplanning – Je daily to do’s in een handig overzicht
  8. Maandplanning – Een maandelijks overzicht om je structuur te bieden

Daarnaast biedt de planner je voldoende ruimte voor creatieve uitspattingen en bijvoorbeeld je dromen visueel zichtbaar te maken.

Mijn mening

Als je mijn weekly pictures op woensdag wel eens leest, dan weet je dat de afgelopen maanden mijn leven in een stroom versnelling is geraakt. Ik heb een drukke baan en heb nog veel activiteiten naast mijn werk. Tenminste, ik probeer nog ergens een sociaal leven ook te hebben ;-). In zulke periodes heb ik echt een goede planning nodig om alles gesmeerd te laten verlopen. Maar along the way vergeet ik dan soms wel eens om in te checken en na te denken of ik nog wel op de goede weg ben als het gaat om mijn doelen en plannen. De Purpuz Planner is dan de juiste tool om weer even terug te keren en te checken of ik nog wel op de goede weg zit. Vooral de week- en maandoverzichten zijn voor mij ideaal. Zo kan ik alles in een oogopslag zien en de ruimte creëren om aan mijn eigen ontwikkeling en doelen te werken. Elke dag is er een mogelijkheid en de ruimte om een dagelijkse reflectie te doen. Even bij jezelf checken wat je overwinning was van de dag, te checken wat er goed ging, waar je trots op bent en wat je waardering van die dag was. Tevens is er ruimte gecreeerd om een groeidoel voor de dag te bepalen. Een moment om te bedenken waarin je kunt groeien, wat anders kan en wat je volgende stap is in je ontwikkeling.

Door gebruik te maken van de tools die de Purpuz planner je biedt, kun je stap voor stap de weg bewandelen naar je doelen. Door je doelen in kleine stukjes op te breken, worden ze makkelijker om te behalen. Doelen zijn goed maar ze moeten wel haalbaar zijn en de Purpuz planner helpt je daarbij. Door continue te focussen op reflectie, is het ook mogelijk om je doelen of de weg naar je doelen bij te stellen en je gefocust te blijven op de juiste weg.

Iedere week heeft voldoende ruimte om je to do’s voor die week op te schrijven. Daarbij heeft iedere week een inspirerende quote om je aan het denken zetten. De lay-out is mooi rustig en sereen.

Voor mij echt de ideale planner omdat ik zo wel kan dromen en doelen stellen maar niet meteen in een zwart gat val van mogelijkheden waardoor een droom of doel vaak onbereikbaar lijkt. Het enige nadeel van de planner vindt ik dat het formaat erg groot is en daardoor de planner erg zwaar wordt. Het is niet een planner die ik mee kan nemen in mijn tas. Het liefst zou ik de planner iets kleiner hebben en met een flexibele kaft. Maar voor thuis gebruik is hij ideaal en het formaat heeft misschien ook wel een voordeel want het zorgt ervoor dat je thuis echt even een moment van rust en de tijd neemt om aan de slag te gaan met je planner.

Mocht je interesse hebben in de Purpuz Planner 2018, dan kun je deze hier bestellen.

Wat voor planner gebruiken jullie op het moment? Hebben jullie al een planner voor 2018?

Take care!

xoxo

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking

Bron: Purpuz Planner

Follow my blog with Bloglovin