Selecteer een pagina

Een van de dingen die ik graag wilde doen deze vakantie, was een nieuw parfum van Fragonard kopen. Een traditioneel Frans parfum merk wat al meer dan 90 jaar bestaat. De beste plek om de echte Fragonard beleving te beleven is in de plaats Grasse, ofwel de parfum hoofdstad van de wereld. Wij maakten een tripje naar de Fragonard fabriek in Grasse en ik kocht er twee parfums die ik vandaag met jullie deel.

Geschiedenis van Fragonard

Fragonard is in 1926 opgericht door Eugene Fuchs die zijn parfumerie opende in Grasse. Hij vernoemde zijn parfumerie naar de beroemde schilder Jean-Honoré Fragonard, afkomstig uit Grasse. Fuchs besloot een vernieuwend concept te ontwikkelen waarbij hij de parfum producten direct aan de toeristen ging verkopen die net de Franse Riviera aan het ontdekken waren.

Fragonard is trouw aan de tradities die al drie generaties succesvol worden doorgegeven. Inmiddels heeft Fragonard drie fabrieken en verschillende productie velden waar zij de ingrediënten voor hun beroemde parfums kweken. Inmiddels is Fragonard uitgegroeid tot niet alleen een gerenommeerd parfum merk maar bieden zij een volledige Fragonard lifestyle aan met mode, lifestyle producten en een lijn voor kinderen.

De eerste en inmiddels historische fabriek van Fragonard waar het allemaal ooit begon in Grasse, is nog steeds in gebruik. De productie is nog steeds in eigen beheer en alle producten worden exclusief gemaakt voor de eigen winkels. Fragonard staat inmiddels bekend om de unieke ruwe materialen van de hoogste kwaliteit die zij gebruiken en de mix van traditionele en moderne technieken om de mooiste producten te maken.

De Fragonard beleving

Als je van parfum en beauty houdt, dan moet je echt een keer een bezoek brengen aan Grasse en Fragonard. Het is een beleven op zich om door de oude fabriek en het museum te lopen om de geschiedenis van Fragonard en parfum te ervaren. Daarnaast is een bezoek aan een van de Fragonard winkels echt een beleving op zich. En dan niet alleen om te snuffelen aan alle heerlijke parfums maar ook om je vergapen aan de hordes toeristen die hun mandjes behoorlijk vol gooien.

De reden dat ik een bezoek aan Fragonard wilde brengen, was een geur waar ik een paar jaar geleden verliefd op ben geworden. Inmiddels is het wel bekend dat ik een grote liefhebber ben van Jasmijn en ik viel een paar jaar geleden dan ook voor de geur Jasmin perle de thé uit de Fragonard’s garden serie. Een serie met hele aparte geuren combinaties die eigenlijk heel erg moeilijk te beschrijven zijn. Jasmin perle de thé is bloemig gemixt met de geur van groene thee.

Eigenlijk was ik vast besloten om deze geur weer te kopen maar toen ik door de grote winkel in de fabriek liep en aan de verschillende geuren rook, kwam ik in dubio te staan want er waren zoveel lekkere geuren. Ik vond alleen al 4 verschillende parfums met Jasmijn die mij uiteraard heel erg trokken. Ik heb op zijn minst wel een uur staan twijfelen over de geur die ik dit keer mee zou nemen.

Uiteindelijk koos ik voor een hele andere geur dan ik in mijn gedachten had: Héliotrope Gingembre uit de Fragonard’s garden serie. Een kruidige, bloemige geur met een oriëntaals vleugje. Iets compleet anders dan ik dus van plan was maar wederom een geur die mijn hart heeft gestolen. Het is jammer dat ik de geur niet aan jullie kan laten ruiken maar hij is zo lekker!

Verbena, de geur van 2018

Ieder jaar kiest Fragonard ook een geur van het jaar en dit jaar is dat Verbena. Een magische frisse en transparante geur die in de oudheid werd gebruikt in liefdesdrankjes om ongeluk af te wenden en ziektes te genezen. Een frisse geur die gewoon zomer roept en die ik niet kon laten liggen. Ik kocht een schattig toilettasje met daarin een eau de toilette, zeepje, douchegel en handdoekje. Echt een geur waaraan je wilt blijven snuffelen maar nu heb ik dat al met heel veel geuren van Fragonard.

Dit was mijn tweede bezoek aan de Fragonard fabriek in Grasse en wederom ging ik als een blij meisje de winkel uit met een goed gevulde tas. Weliswaar na twee uur omdat ik gewoon echt geen keuze kon maken want Fragonard heeft zoveel geweldige geuren.

Zijn jullie bekend met de geuren van Fragonard?

Take care!

xoxo

Bron: Fragonard