Selecteer een pagina

Ooit is er een tijd geweest dat plussize mode bestond uit lelijk gevormde kledingstukken en dat er maar heel erg weinig keuze was als je een maatje meer had. Het enige wat toen leuk was om naar te kijken waren tassen, schoenen en accessoires. Die tijd zorgde er niet alleen voor dat ik een immense collectie tassen, schoenen en accessoires had maar ook dat kleding shoppen echt de nummer 1 op mijn lijstje met frustraties was. Ik voel dan ook nog soms de frustraties als ik berichten lees van vrouwen die geen kleding kunnen vinden en zich compleet radeloos voelen.

Let it be

Eerlijk is eerlijk, ik ga niet zeggen dat ik geen frustraties meer tegenkom als het om kleding kopen gaat. Ik heb nu eenmaal een ander lichaam en dan is het soms echt goed zoeken om het juiste kledingstuk te vinden. Hoewel de frustraties nu echt wel minder zijn, lijkt het wel of dat bewuste gevoel van die tijd waarin je echt niks leuks kon vinden dan toch weer even naar boven komt. En alsnog leven we nu in een hele andere tijd met veel meer mogelijkheden maar toch is het zo’n gevoel dat voor eeuwig lijkt ingesleten.

De vele mogelijkheden in kleding hebben er nu wel voor gezorgd dat ik op een andere manier kijk naar het kopen van handtassen, schoenen en accessoires. Waar het vroeger echt zo’n item was wat een shop sessie nog enigszins dragelijk maakte, is het nu een item waar ik echt bewust voor kan kiezen. Zo kijk ik nog altijd met veel liefde naar de nieuwste dames tassen en maak ik hele bewuste keuzes als het gaat om een nieuwe tas. Het is niet meer de tas om maar iets te kopen maar het is nu de tas omdat ik hem mooi vind en het is wat ik zoek. Dus hoewel het gevoel van vroeger soms nog wel eens opkomt, is het niet meer nodig om dit op te lossen door het kopen van een tas, een paar schoenen of het zoveelste paar oorbellen.

Focus on the good

Het is heel makkelijk om in dat gevoel van vroeger te blijven hangen maar er is inmiddels een hoop veranderd. Natuurlijk zal er altijd wel een moment van frustratie zijn als iets niet past of leuk staat maar is dat niet ook een vrouwen ding? En ja, voor iemand met een plussize maat of een lipoedeem lichaam is het soms wat moeilijker om dat te vinden wat je leuk vindt en waar je je happy in voelt. Toch is het belangrijk om je te blijven focussen op de goede dingen en kleding kopen niet een groot frustratie ding te laten worden.

Gelukkig is er tegenwoordig zoveel keus dat er altijd wel wat te vinden zal zijn. Het is alleen wel nodig om te blijven zoeken en soms om hulp te vragen. En mocht je nou een shop dag hebben die helemaal in het water lijkt te vallen, dan kan je altijd nog terugvallen op een mooie tas of een leuk paar schoenen. Soms mag dat gewoon en is het niet erg.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com