Selecteer een pagina

Afgelopen maandag schreef ik een blog over de afgelopen 9 maanden en het afvalproces waarin ik zit. Na 9 maanden heeft mijn lichaam een geweldige verandering door gemaakt die ik zelf soms nog niet kan geloven. Natuurlijk zijn er genoeg dingen waaraan je merkt dat je lichaam aan het veranderen is maar na jarenlang een lichaam wat op veel vlakken niet mee werkte, is het soms lastig om je hoofd te laten geloven dat er echt iets verandert. Een van de eerste dingen waarbij ik de verandering van mijn lichaam begon op te merken, was natuurlijk mijn kleding. Die begon losser te zitten en ik kon ineens weer dingen aan die ik al heel lang niet meer aan kon.

Nieuwe mogelijkheden

Toen ik in de loop van vorig jaar begon te merken dat mijn kleding losser ging zitten, was er steeds het stemmetje in mijn hoofd die maar bleef roepen dat het niet zo kon zijn en dat ik vast weer alles zou aankomen. Een overtuiging die zo diep in mijn hoofd vast zat, dat ik ook niet durfde te kijken naar andere kleding in een andere maat. Stiekem keek ik wel eens bij OTTO maar ergens geloofde ik gewoon niet dat ik daadwerkelijk gewicht aan het verliezen was maar vooral niet dat ik dit ook kon volhouden. Na jaren van teleurstellingen als het ging om mijn gewicht, was ik er heilig van overtuigd dat ik nu weer in die cyclus terecht zou komen. Het maakte de reis waarin ik zat, niet makkelijker en het zorgde zelfs voor een nieuwe enorme drempel.

Maar op een gegeven moment kom je op een punt dat je kleding niet meer lekker zit en soms gewoon begint af te zakken. Stiekem zorgde dat wel voor juich momentjes maar tegelijkertijd kwam daar ook het moment dat ik naar nieuwe kleding moest gaan kijken. Waar ik de afgelopen paar jaar vooral voor comfortabel en makkelijk aan te trekken ging, ging er nu ineens een hele wereld voor mij open qua mogelijkheden. Niet alleen een kleinere maat maar ook weer de mogelijkheid om meer aan te kunnen. Het enige probleem waar je dan weer tegenaan loopt is de vraag: β€œwat is nu mijn stijl en waar ga ik mij prettig invoelen?”.

Meer veranderingen

De afgelopen 9 maanden veranderde niet alleen mijn gewicht en mijn lichaam maar ook mijn voeten ondergingen een verandering. Het zijn van die dingen waar ik eigenlijk nooit echt bij stil sta dat die ook kunnen gebeuren. Niet alleen verdwijnt het vocht uit mijn benen en voeten nu ik aan het afvallen ben maar ook mijn voeten lijken te krimpen. Nu ben ik de beroerdste niet en vind ik het echt niet erg om nieuwe schoenen te kopen. Ik vind het zelfs heerlijk om al die nieuwe dingen te kopen en ik word er ontzettend blij van als een outfit die ik in mijn hoofd heb, ook werkelijkheid kan worden en helemaal afgemaakt kan worden met een paar nieuwe schoenen.

Het klinkt misschien allemaal wat oppervlakkig om het nu over nieuwe outfits en schoenen te hebben maar ik heb lang niet het gevoel gehad als wat ik nu mag ervaren. Ik merk nu weer hoe intens blij ik kan worden van het bij elkaar zoeken van nieuwe outfits, een nieuw jurkje te vinden in een nieuwe maat en elke dag iets uit de kast kan trekken waarin ik mij blij voel. Ik merk nu ook pas hoe ontzettend ik het gemist heb in de afgelopen jaren. Het zal misschien in de loop van de tijd wel weer minder worden maar voor nu is dit wel mijn ultieme happy moment.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com