Selecteer een pagina

Mijn hele leven ben ik al gek op kleding, schoenen en tassen. Inmiddels ben ik 43 en nog steeds kan ik nog heel erg blij worden van een outfit waarin ik mij goed voel. De ene dag is dat een simpel t-shirt, jeans en sneakers en de andere dag is het een jurkje, blazer en laarzen. Ik ben blij dat ik inmiddels weer “gewoon” kleren aan kan waar ik zin in heb en dat ik niet meer hoef na te denken of ik het wel aan kan met mijn arm. Wederom zo’n voorbeeld dat je pas weet wat je mist, als je iets niet meer kan. Toch heb ik uit die lastige arm periode ook weer goede dingen mee genomen zoals comfortabele t-shirts waar ik mij eigenlijk heel erg goed in voel. Soms is het gewoon fijn om terug te kunnen vallen op goede basics die je dan weer heel makkelijk kunt op pimpen naar een fancy outfit met een leuke blazer en sandaaltjes. Soms hoeft mode of goede outfits, niet zo moeilijk te zijn.

Out of the box

In de periode dat ik nog niet eens een t-shirt kon aantrekken doordat dat best lastig is om te doen met 1 arm en mijn arm in zo’n lastige positie stond dat mijn arm niet eens door de mouw kon, ondervond ik dat je soms out of the box moet kijken. Voor mij was out of the box kijken, gaan voor een shirt uit de mannen collectie of een shirt een paar maten groter kopen zodat de mouw dusdanig oversized was, dat het geen enkele moeite kostte om mijn arm er doorheen te krijgen.

Soms hield out of the box kijken als het om kleding ging, ook naar andere winkels en collecties kijken dan wat ik gewend was. Een goed voorbeeld voor goede basics was de collectie bij een kleding groothandel. Vaak hebben zij prima basics en kun je niet alleen kiezen voor de vrouwen collectie maar ook kiezen uit de mannen collectie. Plus dat als je eenmaal dat ene goed zittende shirt of broek hebt gevonden, je meteen groot kan inslaan zodat je altijd er eentje op voorraad hebt liggen en nooit mis grijpt. Daarbij, eerlijk is eerlijk, basic kledingstukken uit de mannen collectie zitten soms gewoon beter en fijner dan de pasvormen uit de vrouwen collectie. Helemaal als je lichamelijk ongemak ervaart en je niet heel makkelijk kan bewegen. I tested it for you 😉

Niet makkelijk

Eerlijk is eerlijk, hoe blij ik ook kan worden van mode en kleding, ik heb ook een lastige tijd achter de rug de afgelopen jaren. Mijn lichaam veranderde, mijn lichaam werkte niet mee toen ik mijn bovenarm brak en soms waren er gewoon tijden dat ik een standaard outfit had van een t-shirt en sportlegging. Ik liep toen vooral tegen mijn eigen gedachten aan hoe het zou moeten zijn. Je weet wel dat stemmetje dat je vertelt dat het helemaal niet oké is dat je alleen maar in een shirt en legging rondloopt en dan ook nog kiest voor een mannen t-shirt.

But hé, it is okay en dat weet ik nu ook. Soms is het gewoon fijn om te kiezen waar je je op dat moment het fijnst in voelt. En of dat nou maanden lang een sportlegging en shirt is of dat je je elke dag op zijn mooist aankleedt in een jurkje met blazer, het is oké. Zolang jij je er maar goed en happy in voelt. Hetzelfde geldt dit natuurlijk voor de winkel of collectie waaruit je besluit te shoppen. Zolang jij er oké mee bent, dan is het gewoon helemaal prima want als jij er oké mee bent, zul je dat ook uitstralen naar de buitenwereld. Dus doe gewoon lekker waar je zelf zin in hebt.

Take care!

Xoxo

Bron afbeelding: Pexels.com