Selecteer een pagina

De zomer- en vakantietijd komt er nu echt aan en niets leuker dan voor nieuwe kleding en schoenen te gaan shoppen. Tenminste dat vind ik nu. Don’t get me wrong maar er was natuurlijk een tijd dat ik er helemaal niets aan vond dat de zomer eraan kwam. Maar dit jaar is alles anders en eigenlijk had ik nooit gedacht dat te kunnen zeggen. Ik heb de eerste zonnestraaltjes al meegepakt in een nieuwe bikini, de nieuwste sandaaltjes staan klaar om gedragen te worden onder mijn nieuwe outfits en ergens heb ik wel zin in de zomer. Is dit een nieuwe Marije of is dit gewoon de Marije die beter in haar vel zit dan ooit tevoren. Soms moet ik mijzelf nog wel eens stiekem knijpen om te realiseren dat ik echt op dit punt ben gekomen dat ik dit kan zeggen. Nooit had ik een jaar geleden gedacht dat ik de stap kon zetten om mijn leven zo om te draaien en had ik niet eens durven dromen dat ik er nu zo bij zou staan. But I am loving it.

Geluksmomentjes

Waar ik ruim 2 jaar koos voor zo gemakkelijk mogelijk aantrekken als het ging om mijn kleding en daardoor dus de gehele tijd in sportkleding rond liep omdat het zo lekker zat, zo heb ik nu ineens weer de mogelijkheden en keuzes om eens wat anders aan te trekken dan een sportlegging en gemakkelijk shirt. Niet dat ik nu elke dag een volledige outfit uit de kast tover want ik werk natuurlijk nog gewoon thuis en niemand die mij dan ziet. Maar op de dagen dat ik wel afspraken heb of naar kantoor ga, vind ik het heerlijk om mij weer eens als een “normaal” mens aan te kunnen kleden. Het klinkt misschien wat overdreven maar ik merk nu pas hoe beperkt ik ben geweest met het aantrekken van kleding en schoenen.

Zo had ik van de week mijn favoriete sandaaltjes weer eens aan maar sandaaltjes met een bandje wat niet vast te maken was met mijn arm al die tijd. Niet dat het nu heel makkelijk ging maar het ging en dat is natuurlijk al een hele overwinning waar ik gewoon ontzettend blij van kan worden. Pas als je een tijd beperkt bent of bent geweest, dan ga je je pas realiseren hoe fijn het is om sommige dingen weer te kunnen zoals het vastmaken van de bandjes van je sandaaltjes. Ik voel mij echt een oud wijf nu ik dit schrijf (en dat voelde ik mij de afgelopen jaren ook) maar ik merk ook hoe mijn hart een sprongetje maakte toen ik beide bandjes vast had en mij een queen voelde toen ik naar buiten liep met mijn zwierende zomerjurk. Soms zit het gewoon in die kleine dingen die je dag helemaal goed kunnen maken.

Nieuwe opties

Mijn favoriete go to zomer outfit is toch wel een leuk jurkje of maxi dress. Daar voel ik mij nog steeds het prettigst in. Maar deze zomer zou ik wel eens out of my comfort zone willen en misschien eens gaan voor een leuke maxi skirt met een t-shirt. Ondanks dat ik inmiddels al aardig wat ben afgevallen merk ik toch dat mijn buik area een ding blijft. Waarschijnlijk iets wat iedereen wel heeft, er blijven altijd gebieden waar je niet tevreden over bent of die niet meteen mee gaan met het afvallen. Bij mij is het dus mijn buik en daardoor vind ik het lastig om nu al te gaan voor de combinatie van een maxi rok met een shirt. Maar wie weet ga ik deze zomer de stap gewoon zetten. Misschien wordt dit wel de zomer van de nieuwe opties en stappen out of my comfort zone.

Nu ik deze blog schrijf, merk ik wel hoe speciaal afgelopen jaar is geweest want een jaar geleden had ik echt rock bottom geraakt als het ging over mijn lichaam en gewicht. Na twee jaar arm ellende en alle gevolgen van dien, zat ik er volledig doorheen. Tegelijkertijd stond ik toen wel voor drie trajecten die gingen starten die van impact konden zijn op mijn lichaam en gezondheid. Iets waar ik naar uit keek maar tegelijkertijd tegen op keek omdat ik uitgeput was en zo niet meer verder kon. Gelukkig heb ik de stap gezet en heb ik mij niet laten tegenhouden want het heeft er voor gezorgd dat ik nu sta waar ik sta en dat maakt mij enorm happy.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com