Selecteer een pagina

Een wereld zonder mobiele telefoons, tablets en laptops is haast ondenkbaar want het brengt ons heel veel gemakken. Toch zijn er ook ongemakken aan deze technologische ontwikkelingen. Het blauwe licht van de schermen zorgt niet alleen voor een verstoord slaapritme, verminderde concentratie, nekklachten door een andere houding en is slecht voor je ogen maar steeds meer onderzoek wijst uit dat het ook een negatief effect heeft op je huid. Ziaja ontwikkelde de Açai berry Antioxidant verzorgingslijn die de effecten van het blauwe licht moeten tegengaan. Ik testte drie huidverzorgingsproducten uit deze lijn en deel vandaag mijn mening met jullie.

Açai Berry Antioxidant gezichtsverzorging

Bron: Ziaja

Inmiddels blijkt uit steeds meer onderzoeken dat het blauwe licht van schermen een negatief effect heeft op onze huid. Het blauwe licht gaat dieper de huid in dan UV licht en dit verhoogt de productie van vrije radicalen. De vrije radicalen versnellen het oxidatieproces in de huid en dit kan zorgen voor ontstekingen en beschadigingen van de natuurlijke barrière van de huid. Hierdoor is de huid minder in staat om vocht vast te houden en dit zorgt weer voor huidveroudering.

Ziaja ontwikkelde hiervoor de Açai Berry Antioxidant lijn. De Açai bes bevat een hoge waarde van antioxidanten die de huid beschermen tegen oxidatieve stress en een superfood zijn tegen anti-aging.

Mijn mening

Ik testte 3 gezichtverzorgings producten uit deze lijn:

  • Ziaja Açai bessen gezichtstoner met hydralonzuur, € 4,69 voor 200 ml
  • Ziaja Açai bessen express gezicht en hals serum, € 4,99 voor 50 ml
  • Ziaja Açai bessen overnight gezicht en hals masker, € 0,69

Deze hele lijn zorgt ervoor dat de schadelijke effecten van vrije radicalen geneutraliseerd worden. Het beschermt de huid tegen de vervuiling van de lucht en versterkt de huid om zo veroudering tegen te gaan.

Açai bessen toner

Het eerste wat mij opvalt is de heerlijke geur. Ja, nu denk je misschien wel “heb je haar weer met haar geur” maar dat is echt iets wat mij meteen opvalt. Een zoete maar frisse geur die ik erg aangenaam vind. Na het reinigen van mijn gezicht, gebruik ik altijd een toner. De Açai bessen toner komt in een handige spuitflacon. Je kunt deze gebruiken na het reinigen van je gezicht maar is ook erg lekker om gedurende de dag op je gezicht te spuiten. Het is een aangename verkoeling op je gezicht tijdens een warme dag en die hebben wij genoeg gehad afgelopen tijd. Bij mij trekt de toner direct in mijn huid en zorgt voor de nodige hydratatie. Iets wat ik wel nodig heb met de hitte deze zomer.

Açai bessen serum

Het serum is een fijne gel die onmiddellijk intrekt en waar je eigenlijk maar een pompje van nodig hebt. Het serum helpt bij het verzachten van roodheid en wederom is hydratatie een belangrijke factor. Ik vind een serum dat direct intrekt echt een aanwinst en mijn huid voelt zacht en goed gehydrateerd. Het laat geen vettig laagje achter (ook weer een plus) en toch laat het een mooie glow achter op mijn huid.

Açai bessen overnight masker

Het Açai bessen overnight masker vond ik wel even spannend om te gebruiken. Ik heb namelijk nog nooit een overnight masker gebruikt omdat ik nog altijd een beetje een trauma heb van een verkeerd product waarop mijn huid niet goed reageerde. Maar goed, getting out of my comfort zone en ik heb dit masker getest na een middag op het strand. Je hebt maar een klein beetje nodig, het masker smeert makkelijk uit en je wordt wakker met een heerlijke zachte en goed gevoede huid. Slaap zorgt natuurlijk voor het herstel van je lichaam en dit masker helpt je huid om in de herstelmodus te komen.

Ziaja heeft dit jaar echt een plekje in mijn hart veroverd. Ik heb nog geen een product getest wat mij is tegen gevallen en ook deze lijn vind ik weer echt een aanwinst. De producten zijn prettig in gebruik, doen goed hun werk en zorgen ervoor dat mijn huid een gezonde en gevoede uitstraling heeft. Daarbij zijn de prijzen van de Ziaja producten echt heerlijk budget proof en je krijgt echt waar voor je geld.

Kleine disclaimer is natuurlijk wel dat er op dit moment behoorlijk wat onderzoeken worden uitgevoerd op het effect van het blauwe licht van beeldschermen en dat er nog veel onduidelijkheid is over de lange termijn. Neemt niet weg dat het beter is om nu natuurlijk al te beginnen met je huid te beschermen.

Gebruiken jullie al een bescherming tegen het blauwe licht van schermen?

Take care!

xoxo

Bron begin afbeelding: Shutterstock

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.