Zen Thursday: Tips to slow down

De afgelopen weken ben ik bewust bezig geweest om rust in te bouwen in mijn leven. In de huidige maatschappij, neemt het leven vaak bezit van je en is het soms moeilijk om je rust te vinden. Ik doe daar zelf ook aan mee omdat ik alles uit het leven wil halen en daardoor mijzelf een enorme druk opleg. Slowing down is het thema van deze zomermaanden voor mij. Maar hoe doe je dat? Hoe neem je bewust je rust en sta je even stil in het leven? Vandaag 5 tips to slow down.

Be not busy

Iedereen is tegenwoordig maar druk, druk, druk. Ook ik maak mij daar schuldig aan. Maar zijn wij eigenlijk wel zo druk of maken wij ons gewoon druk? Ik kan namelijk gerust uren naar mijn telefoon staren en dan dus niet de dingen doen, die ik eigenlijk wil of moet doen. Ben ik dan werkelijk druk of zorg ik er zelf voor dat ik druk ben door mijn prioriteiten verkeerd te stellen? Kijk dus eens bewust naar de dingen die je bezig houden en vraag jezelf af of je daadwerkelijk wel zo druk bent?

Press pause

Sta eens bewust stil en druk op die pauze knop. Neem een moment rust gedurende de dag om stil te staan en even tot je zelf te komen. Soms is dat maar 10 minuten. Doe een ademhalingsoefening of een korte meditatie, ga even op de bank zitten met een tijdschrift of ga naar buiten. Gun jezelf een pauze moment.

Take on less responsibilities

Zeg eens “nee” als iemand je vraagt om iets te doen of ergens bij te zijn als je de behoefte hebt om het rustiger aan te doen. Heel veel mensen vinden het moeilijk om nee te zeggen als iemand ze vraagt om iets te doen en gaan dan liever over hun grenzen heen. Over je grenzen heen gaan, kost energie. Terwijl een keer nee zeggen, misschien heel erg lastig is maar je uiteindelijk veel meer rust en ruimte geeft. Je hoeft namelijk niet alles te doen.

Live in the current moment

Leef nu. Pak nu je rust en gun jezelf de tijd. Kijk niet naar straks, morgen of over een week. Maar gewoon nu stil staan en genieten van wat er nu is. Al is het van in je bed liggen en naar de regen luisteren. Pak dat moment nu en gun jezelf even dat rust moment.

Go offline

Ga eens offline en lees een boek of kijk tv. Leg je mobiel aan de kant en ga eens wat anders doen. Ik merk aan mijzelf dat het mij veel meer rust geeft om in de weekenden mijn mobiel weg te leggen en Ik veel minder prikkels krijg. Minder prikkels is voor mij minder onrust. Social media is continue bezig en geven dus continue prikkels af. Maar als je in een rustiger tempo wilt leven, dan helpt het niet om continue naar dat kleine schermpje te staren.

Wat zijn jullie tips to slow down? Zitten jullie nu in een ander ritme tijdens de zomer?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin

, , , , , , ,

10 Responses to Zen Thursday: Tips to slow down

 1. Darina 3 augustus 2017 at 06:54 #

  Goede tips! Leven in het nu en meer offline zijn zijn dingen die ik de laatste tijd meer doe en het bevalt reuze goed!

  • Marije Strobos 4 augustus 2017 at 21:30 #

   Wat goed! En wat super fijn dat het bevalt.

 2. Jolandakuh@hotmail.com 3 augustus 2017 at 10:38 #

  Yes hele goede tips! Om me eraan te houden is helaas een ander verhaal haha.

  • Marije Strobos 4 augustus 2017 at 21:30 #

   hahaha .. you can do it!

 3. Sandra 3 augustus 2017 at 13:24 #

  Offline gaan is echt mijn ding de laatste tijd. Ik vind het heerlijk om niet bereikbaar te zijn en niet geprikkeld te worden door alle social media dingen en meldingen op mijn telefoon. Nee zeggen is iets wat ik wel goed kan, maar waarbij ik de laatste tijd wel merk dat ik het iets lastiger vind worden. Dit zou wel weer beter kunnen denk ik!

  • Marije Strobos 4 augustus 2017 at 21:30 #

   Vooral het geprikkeld worden is bij mij een ding. Ik merk dat juist die prikkeling mij soms teveel wordt.

 4. Sonja 3 augustus 2017 at 20:54 #

  Ik kreeg vaak bij de therapie ook op mijn kop… dat ik maar door bleef stomen! Nu ga ik vaker even zitten en trap ik op de rem.
  En socialminderen… ja graag, maar weet je ik ben bang dat ik niet meer meetel. Nog een klein puntje om aan te werken.

  • Marije Strobos 4 augustus 2017 at 21:29 #

   Dat laatste stuk herken ik maar al te goed. Daar heb ik namelijk ook last van en ben ik nu mee aan de slag aan het gaan.

 5. Inez 7 augustus 2017 at 08:48 #

  Ik merk de laatste tijd aan mezelf dat ik ook nood heb aan rustmomenten inlassen. De zomermaanden zijn meestal erg druk hier (extra werk, veel leuke evenementen, …) en ik heb er echt nood aan om gas terug te nemen maar vind dat tegelijkertijd heel erg moeilijk om te doen. Hopelijk kan ik met je tips aan de slag!

  • Marije Strobos 8 augustus 2017 at 21:01 #

   Zo herkenbaar. Zomermaanden zijn ook druk vaak. Verlang ook stiekem naar de winter om dan echt weer rust moment in te kunnen lassen

Geef een reactie