Selecteer een pagina

bfe3e2413e1dfff04d87350da87c8590

Vorige week vierden wij de verjaardag van Barbara en zij gaf mij aan het einde van de avond een bakje mee met daarin een stuk zelf gemaakte Rock Road. Misschien ben je ermee bekend en misschien ook niet maar ik vond het heerlijk en heb Barbara bereid bevonden om haar geheim voor haar Rocky Road met jullie te delen. Dus mocht je dit weekend trek hebben in wat lekkers, probeer dan eens Barbara’s Rocky Road. 

Recept Barbara’s Rocky Road

rocky-road

Het recept van een Rocky Road is in principe heel simpel: gooi er alles in wat je lekker vindt, of wat je bij toeval nog in je keukenkastje hebt liggen.

Het mooie aan Rocky Road zijn de verschillende structuren, en het feit, dat als je met restjes blijft zitten, er altijd iemand is die je er uber gelukkig mee kan maken!

Voor het restje dat Marije mee kreeg gebruikte ik naast de basis een mengsel van noten, zaden en gedroogde cranberries, en heb ik een halve reep melkchocolade gebruikt in plaats van een hele. Dit maakt het geheel minder zoet.

Zelf zou je kunnen denken aan simpele theebiscuit of speculaasjes, studentenhaver, rozijnen, noten, gedroogde abrikozen, kokos, kortom: laat je fantasie gaan

De basis zoals ik de Rocky Road destijds van internet heb gehaald:

3 repen pure chocolade

1 reep melk chocolade

2 eetlepels stroop

12 marshmallows, in stukjes geknipt (gaat makkelijker dan snijden, je zult het zien!!)

Bereidingswijze

-Begin met een bakblik te bedekken met vetvrij bakpapier (Geen bakblik? Geen probleem, ik gebruik ook gewoon mijn lasagne schaal)

-Doe de marshmallows en andere ingrediënten in een mengkom

-De chocolade klein breken en smelten in de magno, of old-school Au-bain-marie, regelmatig roeren.

-meng de stroop en de gesmolten chocolade (de stroop zorgt dat de chocolade minder hard word)

– Shake it up baby!!  Giet de chocolade in de mengkom bij de andere ingrediënten en schep het geheel om zodat alles goed verdeeld wordt.

-stort het geheel in de lasagne-schaal, of ehmmm… voor de gewone mensen het bakblik natuurlijk 😉

– Laat het geheel nog een uur uitharden in de koelkast en ga dan lekker genieten van een flink stuk

Enjoy!

Liefs, Bar

Mocht je nou zin hebben om het recept na te maken, post dan zeker een foto op instagram en tag ons er in (@pluseenbeetje). Wij vinden het leuk om jullie creaties te zien.

Follow my blog with Bloglovin