Selecteer een pagina

photogrid_1488394755281

Februari was voor mij een ontzettend drukke maand waarin ik mij volledig focuste op de laatste maand van mijn revalidatie traject. Ik had veel huiswerk, schreef veel en maakte mijn terugval preventie plan. Mijn hoofd was behoorlijk druk en daardoor kwam ik niet heel veel toe aan lezen. Ik keek liever een documentaire of film op Netflix dan dat ik een boek pakte om te lezen. Toch las ik 4 boeken deze maand voor mijn Goodreads challenge. Vandaag deel ik welke boeken ik las en wat ik ervan vond. 

Hoe ik talent voor het leven kreeg

9200000053205678

Semmier Kariem vlucht uit Irak. Zeven jaar van honger, verdwalen en angst later landt hij op elf februari om negen uur – of was het om elf uur op negen februari – op Schiphol. In de chaos van die eerste dagen in Nederland kan hij zich het precieze tijdstip niet meer herinneren. Hij vraagt asiel aan. Wat hij niet weet is dat hiermee het langste wachten van zijn leven begint, in het asielzoekerscentrum, een wachtkamer die hij deelt met vijfhonderd anderen. Intussen bestudeert Semmier het land waar hij misschien ooit deel van uit mag maken, maar ook al verblijft hij er nu, hij blijft een buitenstaander. ‘Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.’ ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ is een roman over mensen die onderworpen zijn aan wetten en regels. Rodaan Al Galidi (Irak) putte voor deze roman uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker. Hij woont sinds 1998 in Nederland en ontving in 2011 de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman ‘De autist en de postduif’. Kort daarna zakte hij voor zijn inburgeringstoets.

Ik wilde dit boek lezen omdat het een DWDD boek van de maand was en het mij ontzettend interessant leek om te lezen hoe een vluchteling het hele asiel proces in Nederland beleefde. Maar jeetje, wat een draak van een boek. Ik had echt gehoopt op een pareltje maar ik kwam er gewoon niet doorheen. Het is wel heel interessant om te lezen hoe de asiel procedure is in Nederland en hoe belachelijk lang het allemaal duurt maar het boek is saai en langdradig geschreven. Ik kan er helaas niet meer van maken.

#Girlboss – Sophia Amoruso

9200000040899840

Sophia Amoruso wist in haar tienerjaren niet precies wat ze wilde doen. Ze had baantjes die ze niet leuk vond, maar op haar tweeëntwintigste begon ze met het verkopen van vintagekleding op eBay. Acht jaar later was ze de oprichter, CEO en het creatieve brein van Nasty Gal, een bedrijf met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en ruim 350 mensen in dienst. In #GIRLBOSS vertelt ze het verhaal van haar ongelooflijke succes en geeft ze veel tips. Haar boodschap is dat je jezelf moet vertrouwen en dat je je instinct moet volgen.

Ik schreef een review over dit boek. Deze kun je hier lezen.

Eindelijk vrij – Teni Stepanosian

9200000059824767-1

Een autobiografie waar het gevoel van gevangenschap op verschillende vlakken terugkomt. Toen Teni vier jaar oud was is haar moeder samen met haar en haar broer gevlucht naar Nederland. Na een periode van asielzoekerscentra, uitgeprocedeerd zijn en bij mensen thuis wonen kregen ze een eigen plek in Nederland. Vanaf dat moment begon de extreme onzekerheid over haar gewicht. Haar hele leven begon in het teken te staan van het ‘te dik zijn’ waardoor ze alleen nog maar kon denken aan een leuk leven als ze eenmaal slank zou zijn. Gevangen in haar lichaam en gevangen in deze manier van denken brengt ze je dichtbij haar gedachtes en gevoelens. Met stukken uit haar dagboeken en kwetsbare situaties zoals de zoektocht naar aandacht en liefde van jongens, relaties, studiekeuzes en nog veel meer.Hoe ze deze denkpatronen heeft doorbroken en op al deze vlakken ‘eindelijk vrij’ is, lees je terug in een ontzettend persoonlijk en kwetsbaar verhaal waar ze je meeneemt in haar adviezen en tips om in staat te zijn hetzelfde te doen.

Het boek van Teni was mijn boek van de maand februari. Een review volgt komende maand want dit boek verdient een eigen blogpost.

De patissier van Parijs – Laura Madeleine

9200000057360969

Parijs, 1909. Het toeval leidt Guy naar Pâtisserie Clermont, waar hij onmiddellijk geraakt wordt door de schoonheid van de elegante creaties – en door de dochter van de patissier, Jeanne. De twee worden verliefd, maar net als het broze suikerwerk waar de patisserie om bekendstaat, is hun geluk kwetsbaar…
Cambridge, 1988. Petra ontdekt een foto van haar opa, een gerespecteerd auteur, met twee mensen die ze niet kent en de mysterieuze tekst ‘Vergeef me’. Als haar opa’s biograaf vervolgens een schandaal ruikt en daar zijn pijlen op richt, begint een race naar de waarheid.

Dit boek las ik op aanraden van Darina na het lezen van “Een dame in Parijs“. Een boek wat twee verhalen vertelt die met elkaar in verbinding staan dankzij een mysterieuze tekst. Een bizar liefdesverhaal in het oude Parijs tussen een arme jongen en een dame van stand waarvan je het einde nooit kunt raden als je het boek aan het lezen bent. Als je houdt van vervlogen tijden, Parijs en mysterie, dan is dit boek echt een aanrader. Ik heb hem met veel plezier gelezen.

Ook al heb ik “maar” 4 boeken gelezen deze maand, toch loop ik nog aardig op schema voor mijn Goodreads challenge.

Welke boeken hebben jullie afgelopen maand gelezen? Wat is jullie aanrader voor deze maand?

Take care!

xoxo

Bron boek omschrijving en foto’s: Bol.com

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze links is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Follow my blog with Bloglovin