Selecteer een pagina

bc16f40ae3492f56190d0f57dc82c195

September is inmiddels een paar dagen oud dus is het tijd om afscheid te nemen van de maand augustus met een overzicht van mijn favorieten van afgelopen maand. Augustus was een rustige maand waarin ik heel bewust koos voor mijzelf. Rust voor mijzelf, rust in mijn leven, rust in mijn hoofd en rust in mijn huis. En ondanks dat ik bewust koos voor rust, had ik toch een heerlijke maand met heel wat mooie momenten. Mijn favoriete momenten van de maand augustus vandaag op een rijtje.

Favoriete moment

Er waren heel veel favoriete momenten deze maand. Maar er staan er twee aan de top van mijn lijst:

  • Beginnen van mijn opleiding bedrijfskunde en het ontvangen van de boeken en informatie. Wie had ooit kunnen denken dat ik zou zeggen dat ik het fijn vond om weer te beginnen met school. Maar het doosje met boeken, gaf mij echt vlinders in mijn buik. Net als een klein meisje dat na de zomer weer naar school gaat. Ik blijf het spannend vinden want na al die jaren weer gaan studeren is wel een dingetje maar goed, we gaan het doen!
  • Mijn lichaam sterker voelen worden. Ik heb de afgelopen maanden natuurlijk een beetje gesukkeld met mijn lichaam. Pijn, niet lekker en mijzelf goed in de weg zitten. Pijn en je niet lekker voelen is frustrerend. Afgelopen maand ben ik dan ook heel bewust bezig geweest met luisteren naar mijn lichaam en wat ik nodig heb. Wanneer heb ik rust nodig? Wanneer moet ik even een stapje terug doen? Wat kan ik wel/ niet aan? Welke trainingen kan ik aan en voel ik mij prettig bij (deze maand vooral veel lopen en met gewichten werken)? Het voelt fijn om je lichaam weer op een positieve manier te voelen. De eerste stappen naar de weg omhoog zijn weer gezet.
Favoriete muziek

Deze maand had ik twee favoriete liedjes.

Favoriete boek

9200000056869435

(bron: bol.com)

Ik liep in de bibliotheek en dit boek lag uitgestald op zo’n speciale selectie tafel: Schuld van Walter van den Bergh. De titel trok mij uiteraard omdat ik ergens nog steeds heel erg geïnteresseerd ben in het leven over schulden. Alleen dit boek ging niet alleen over financiële schulden maar ook over schulden tegenover vrienden, familie en kinderen. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam en is verdeeld over verschillende personages met in de kern een ontwricht gezin wat al heel vroeg uit mekaar is gevallen en in de loop van het boek elkaar weer probeert te vinden.Walter van den Bergh heeft een schrijfstijl die je vasthoudt en waardoor je continue wil weten wat er nou precies gebeurd is. Het boek is geschreven in het heden en in het verleden en als je een beetje van het ouderwetse Amsterdam in de jaren 80 en 90 houdt en van mensen die altijd net op het randje leven, dan is dit boek echt een aanrader.

Favoriete serie

Yup, ik keek eindelijk seizoen 4 van Orange is the New Black. Ik weet het, ik liep achter. Ik vond het echt een geweldig seizoen, ondanks dat ik heel veel wisselende meningen hierover las. Het was harder, rauwer, directer, meer in your face en er werden een aantal recente issues aan de kaak gesteld wat ik ontzettend goed vond. Ik vond het soms heftig om te zien en heb zelfs een traantje moeten wegpinken aan het einde want dat had ik niet zien aankomen maar ik heb hem in één ruk uitgekeken dit seizoen. Ik kijk dan ook echt uit naar seizoen 5 en hoe het verder gaat.

Favoriete film

Ik keek deze maand niet heel veel films maar “How to be single” was mijn favoriet. Favoriet als in keihard op hard moeten lachen en de tranen die over je wangen stromen. Een heerlijke rol voor Rebel Wilson met een hoop humor en sarcasme. Plus een paar hele wijze levenslessen ;-). Als je hem nog niet gezien hebt en je wil gewoon even lekker lachen, ga hem dan snel zien!!

Favoriete fashion item

IMG_0936

Tsja, mijn favoriete fashion item voor deze maand lijkt mij wel duidelijk. Dat kan er maar eentje zijn: de fameuze Didi jurk. Heerlijk om te dragen met zomerse temperaturen en ik voel mij er heerlijk in. Ik kan het gevoel niet beschrijven maar ondanks dat hij out of my comfort zone was, was het een schot in de roos.

Favoriete beauty item

20160901_102354

Als jullie mij al een tijdje volgen, dan weten jullie dat ik het de afgelopen jaren financieel het niet erg breed heb gehad. Daar is dit jaar natuurlijk een kleine verandering ingekomen omdat ik eindelijk de schuldsanering met een positief einde mocht afsluiten. In de jaren dat ik niet veel geld had, leerde ik dat de Etos en het Kruidvat hele goede huismerken hebben die goed betaalbaar zijn met een klein budget. Ik koos dan ook al die jaren voor de goedkoopst mogelijk shampoo’s die nog wel wat voor mijn haar deden en ervoor zorgden dat de kleur mooi bleef. Inmiddels heb ik de luxe om wat duurdere shampoo’s te kunnen kopen en ik begon deze maand met de L’Oréal Elvive Extraordinary Oil shampoo en conditioner. Een voedende shampoo en conditioner voor droog haar. En wauw, loving it! Niet alleen wat het met mijn haar doet (weg pluis) maar ook de geur die lekker lang blijft hangen. Echt een luxe moment waar ik heel erg blij van wordt.

Dit waren mijn favorieten voor de maand augustus. Ik kijk uit naar september want er staan weer een paar hele leuke dingen op de agenda en hopelijk heel veel favorieten.

Wat waren jullie favorieten van augustus? Hebben jullie nog aanraders die ik echt moet zien/ lezen/ horen?

Take care,

xoxo

Follow my blog with Bloglovin