Selecteer een pagina

44203a08cc2a27b30aaa2cdb01ae2df3

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

f9a8e982d6a6ee6fafaa5ed907a4a38a

Vandaag een vrouw die een voorbeeld is voor veel plus-size vrouwen en waarschijnlijk voor heel veel vrouwen maar ook iemand die heel veel over zich heen heeft gekregen puur omdat zij staat voor wie zij is en zich daar niet voor schaamt. Een vrouw die in juni moeder werd van haar tweede zoon en inmiddels alweer flaneert in haar badpak. De Woman Crush Wednesday van vandaag is plus-size model, body positive activist en founder van de #effyourbeautystandards movement: Tess Holliday.

Tess Holiday

47fb2a5b39d6675504eabbc2aef773e8

Op 5 juli 1985 werd Ryann Moregen Hoven (de geboorte naam van Tess Holliday) geboren in Laurel, Missisippi. Tess had niet een hele gelukkige jeugd en werd op school ontzettend gepest door haar gewicht en problemen thuis. Op 15 jarige leeftijd besloot Tess zich te gaan richten op een carrière als model en na het behalen van haar GED is zij dan ook van school afgegaan. Het begin van haar modellen carrière werd vooral gekenmerkt door afwijzing op haar gewicht en lengte (Tess is maar 1.65 m lang). Ze verhuisde naar Seattle waar zij haar carrière als make-up artist startte. Uiteindelijk kwam haar grote doorbraak in de modellen wereld toen zij verhuisde naar Los Angeles. In 2015 was zij het eerste plus-size model dat tekende bij een main stream modellen bureau, Milk Model Management. Inmiddels heeft zij met diverse grote tijdschriften (Vogue Italia, Marie-Claire, Nylon Magazine, People) en merken (Torrid, Benefit Cosmetics, H&M) samengewerkt en is zij uitgeroepen door Vogue Italia tot een van de top 6 plus-size modellen.

#Effyourbeautystandards

4fa5d6692b7a3a0944ce9e64409cb779

Naast het moederschap, modellenwerk en vrouw van zijn, is Tess een body positive activist en richtte zij in 2013 het Instagram account #effyourbeautystandards op. Een account waarmee Tess wil laten zien dat je niet een bepaalde maat hoeft te hebben om van je lichaam en jezelf te houden en dat je maat niet je kleding keuze hoeft te bepalen of te belemmeren. Daarnaast is Tess een groot voorstander van het omhelzen van het woord “dik” en vindt dat mensen mogen eten wat zij willen. Tess laat dit ook zien en heeft, om het plat te zeggen, schijt aan de wereld. Zij schaamt zich er niet voor om een naaktfoto van zichzelf online te zetten of onlangs een foto van een moment waarop zij haar jongste zoon borstvoeding geeft. Helaas is niet iedereen het hiermee eens en krijgt zij regelmatig een grote lading ellende over zich heen.

Love her or hate her

301e916fc4dfe2fb0a810d02f1a63492

Ik vind Tess Holliday een geweldige vrouw en een voorbeeld voor alle vrouwen. Ze laat zien dat het niet uitmaakt welke maat je hebt of wie je bent of waar je vandaan komt maar als je iets wilt, dan kun je het ook bereiken. Daarnaast is het natuurlijk een ontzettend krachtige vrouw als je ziet hoe zij omgaat met alle negatieve reacties die zij regelmatig krijgt maar keer op keer slaat zij terug en blijft geloven in zichzelf en hetgeen waar zij voor staat. Als er iemand is die laat zien wat houden van jezelf is en jezelf accepteren zoals je bent, dan is het Tess Holliday. Je vindt haar geweldig of je vindt haar niets maar zij verdient niets dan bewondering voor hetgeen zij inmiddels heeft bereikt. Niet alleen in haar eigen leven maar ook de grote groep vrouwen die zichzelf durft te laten zien en zich niet meer schamen voor hun maat.

Kenden jullie Tess Holliday al? Wat vinden jullie van haar?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin