Selecteer een pagina

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

FB_IMG_1459878369166

Vandaag een vrouw die naast haar drukke baan, ontzettend actief is in lokale verenigingen en onlangs de Nederlandse pers haalde met haar bevlogen betoog over de herten in de Amsterdamse Waterleidingsduinen. Vandaag in de Woman Crush Wednesday de eer aan een van de jongste VVV directeuren van ons land: Lana Lemmens.

FB_IMG_1459878558807

Na haar opleiding Commerciële Economie is Lana begonnen op de afdeling organisatie en onderzoek van het Zandvoortse bedrijf Play-Inn BV. In 2007 realiseerde zij zich dat dit het niet meer was en dat zij haar max had bereikt. Zonder ook maar enige zekerheid of een nieuwe baan, zegde zij haar baan op en ging op onderzoek uit wat zij dan wel wilde. In 2008 kreeg zij de kans om aan de slag te gaan als marketing assistente bij de nieuw op te richten VVV Zandvoort.  Een nieuwe organisatie die de taken van de oude VVV zou overnemen en nieuw leven zou inblazen in de marketing van Zandvoort aan zee. Een spannende tijd waarin zij soms moest roeien met de riemen die zij had maar die haar ook de kans gaf om in 2010 directeur te worden van VVV Zandvoort. Iets wat zij tot op heden nog steeds met veel passie en liefde doet. Een functie waarin zij niet alleen de “traditionele” VVV zaken behartigd maar ook voor de Zandvoortse ondernemers zorgt en de promotie van Zandvoort met een bevlogen hart doet.

FB_IMG_1459878381384

Haar bevlogenheid en hart voor Zandvoort kwam de afgelopen weken goed naar voren toen de discussie op gang kwam over het afschieten van de herten in de Zandvoortse waterleidingsduinen. Zandvoort werd diverse malen in een kwaad daglicht gesteld o.a. in De Wereld Draait Door en het tijdschrift Nieuwe Revu. Lana begon een intensieve campagne om Zandvoort uit het kwade daglicht te halen en daarin haar mening te geven over het gebeuren met de herten. Wat resulteerde in een interview met het landelijke weekblad Nieuwe Revu. Het interview kun je hier lezen.

FB_IMG_1459878530883

Naast haar drukke baan is Lana ook ontzettend actief in het Zandvoortse verenigingswezen. Zo is zij met haar familie de organisatoren van Culinair Zandvoort (een ontzettend leuk evenement wat op 24, 25 en 26 juni weer zal plaatsvinden), zit zij in het bestuur van de Zandvoortse Reddingsbrigade en de Stichting viering Nationale Feestdagen Zandvoort en helpt zij mee aan de organisatie van de Jamborette 1x in de 4 jaar. Naast al haar werkzaamheden en bezigheden, sport Lana ook nog zoveel mogelijk, is zij bewust bezig met gezond leven en heeft zij een druk sociaal leven. Hoe ze het allemaal doet is voor haarzelf ook de vraag zei ze met een glimlach op haar gezicht.

FB_IMG_1459878421804

Wat mij vooral bij Lana raakt, is haar bevlogenheid en passie. De passie straalt uit alles wat zij doet als het gaat om Zandvoort en de ondernemers. Maar wat mij vooral raakte was toen ik vorig jaar een stukje van haar las over haar ervaring met een vluchtelinge die vorig jaar tijdelijk in Zandvoort was geplaatst en Lana haar begeleide naar ons dorp . Het was een verhaal van een bevlogen vrouw die haar eigen luxe en zekerheid even losliet en zich realiseerde wat een ellende dit meisje had mee gemaakt. Lana is niet alleen een ontzettend drukke zakenvrouw die alle ballen in de lucht probeert te houden maar ook eentje met een ontzettend groot hart die zich openstelt voor iedereen. Een ontzettend mooie eigenschap die haar de vrouw maakt die zij is.

Wie zouden jullie graag in de Woman Crush Wednesday willen zien? Welke vrouw is voor jullie een voorbeeld?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin