Woman Crush: Lady Gaga

In de zomer liet ik de Woman Crush even links liggen maar het is nu gewoon weer tijd voor een ouderwetse Woman Crush. Afgelopen vrijdag lanceerde Netflix de veelbesproken documentaire Gaga: Five Foot Two. Een documentaire waarin Lady Gaga gevolgd wordt tijdens het maken van haar laatste album “Joanne” en haar weg naar haar fabuleuze optreden tijdens de half time van de Super Bowl. Na het zien van deze documentaire, wist ik meteen dat Lady Gaga eigenlijk al heel lang geleden een Woman Crush had verdiend. Het is nooit te laat dus daarom vandaag een Woman Crush volledig gewijd aan de zangeres, songwriter en actrice Lady Gaga

Stefani Germanotta

Op 28 maart 1986 wordt in Brooklyn New York, Stefani Joanne Angelina Germanotta geboren. Al op jonge leeftijd is duidelijk dat muziek haar ding is. Stefani begint op 4 jarige leeftijd met piano spelen en op haar 13e heeft zij haar eerste grote optreden. Haar leven staat in het teken van muziek en in 2006 scoort zij haar eerste platenlabel contract bij Def Jam Records. Helaas gaat dit niet helemaal hoe het moet en na 3 maanden laat Def Jam Records Stefani alweer vallen. Dit is zo’n klap voor haar dat zij begint te experimenteren met drugs en alcohol. Maar zij laat zich niet uit het veld slaan en blijft muziek maken en optreden.

Grote doorbraak

In 2008 heeft Stefani, inmiddels onder de artiestennaam Lady Gaga, haar grote doorbraak met het album The Fame Monster. Een album waarin zij de donkere kanten van het beroemd zijn beschrijft. Het album wordt een monster hit dankzij songs als Just Dance en het welbekende Pokerface. Met dit album veroverd Lady Gaga haar plek wereldwijd in de muziekbusiness en staat zij aan het begin van een geweldige carrière met heel veel hits. Niet alleen haar muziek geeft haar bekendheid maar ook haar kledingkeuze gaan niet ongemerkt voorbij. Lady Gaga zet zichzelf graag neer als een levend kunstwerk en wil met haar excentrieke kledingstijl een eerbetoon brengen aan kunstenaar Andy Warhol.

Voor haar muziek heeft Lady Gaga diverse Grammy Awards en MTV Awards mogen ontvangen in verschillende categorieën. Naast haar eigen muziek is zij ook verantwoordelijk voor hits van The Pussycat Dolls en Britney Spears en heeft zij diverse rollen als actrice gescoord waaronder in The American Horror Story. Haar muzikale veelzijdigheid en excentrieke uitstraling zorgen ervoor dat zij een grote vaste groep fans heeft die zij liefdevol Little Monsters noemt.

Gaga: Five Foot Two

Regisseur Chris Moukarbel probeert in de documentaire “Gaga: Five Foot Two” de rauwe, pure en eerlijke waarheid over het leven van Lady Gaga te laten zien. Waar iedereen een bepaald beeld heeft over de superster Lady Gaga, zie je in deze documentaire de ware Lady Gaga. Een kwetsbare maar krachtige vrouw die eigenlijk geleefd wordt in haar bizarre wereld. Een wereld waarin zij continue omringt wordt door mensen maar waarin zij ontzettend eenzaam blijkt te zijn. Een wereld waarin familie haar pijler is maar waar haar tijd continue opgeslokt wordt door alles wat er van haar verwacht wordt. Een documentaire die er eigenlijk op gericht was om een vruchtbare tijd in haar leven vast te leggen maar die uiteindelijk een ware inkijk geeft hoe het werkelijk met haar gaat en duidelijk wordt hoe moeizaam het af en toe gaat met haar gezondheid. De kwetsbaarheid van haar gezondheid waar zij toch door heen gaat omdat er zoveel gedaan “moet” worden. Het continue over grenzen gaan en zichzelf onder spanning zetten. Tevens toont het de eenzaamheid waarin een superster kan zitten. Zoals Lady Gaga aangeeft zijn er de hele dag mensen om haar heen maar eindigt zij toch weer alleen. Gaga: Five Foot Two toon de eenzaamheid van de roem.

Woman Crush

Alhoewel ik een heleboel avonden heb weg gedanst op Lady Gaga in haar begin periode, miste ik de laatste jaren de aansluiting naar haar hersenspinsel en excentrieke uitingen. Ik vind het ontzettend knap hoe zij al die tijd zichzelf heeft neergezet en van zichzelf een levend kunstwerk heeft weten te maken. Maar misschien vind ik het nog wel knapper hoe zij zich in de documentaire over haar leven heeft kunnen openen en haar kwetsbare kant heeft laten zien. Een jonge vrouw die wereldberoemd is maar zich zo ontzettend alleen voelt en worstelt met haar gezondheid. Een jonge vrouw die zichzelf zo ontzettend veel druk oplegt dat zij er soms van in paniek raakt en steeds maar meer wilt presteren. Een jonge vrouw die altijd aan iedereen probeert te denken maar daardoor haar eigen grenzen over gaat. Ik had al bewondering voor de persoon Lady Gaga maar na het zien van deze documentaire heb ik immense bewondering voor haar doorzettingskracht.

Hebben jullie de documentaire over Lady Gaga al gezien? Wat vinden jullie van Lady Gaga?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock

Follow my blog with Bloglovin

, , , , , , , , , , ,

6 Responses to Woman Crush: Lady Gaga

 1. Edith-Sofia 25 september 2017 at 07:38 #

  Oeeh ik ben zo benieuwd naar de docu! Ga er vanmiddag aan beginnen.

  • Marije Strobos 28 september 2017 at 07:02 #

   Wat vond je er van?

 2. Darina 25 september 2017 at 16:55 #

  Vind haar wel een interessant persoon met leuke muziek.

  • Marije Strobos 28 september 2017 at 07:02 #

   Interessant is precies het juiste woord

 3. Sonja 25 september 2017 at 20:33 #

  Ik hou van haar. Kleurt ook buiten de lijntjes en de inspiratie voor mijn nieuwe tattoeage!

  • Marije Strobos 28 september 2017 at 07:02 #

   Klopt, ze kleurt zeker buiten de lijntjes en dat maakt haar ook zo uniek

Geef een reactie