Winter books: Het rimpeleffect – Claudia Schoemacher

Afgelopen week had ik een enorme behoefte aan me time en rust momenten. Ideaal dus om weer eens te verdwalen in een boek. Voor deze week koos ik het laatste boek van Claudia Schoemacher: Het rimpeleffect. Van het laatste boek wat ik van haar las, was ik niet enorm onder de indruk. Vandaag deel ik met jullie of ik van dit boek wel onder de indruk was.

Het rimpeleffect – Claudia Schoemacher

Het rimpeleffect‘ van Claudia Schoemacher is een roman over Julia Smith.
Julia is journalist en getrouwd met de vermaarde advocaat Hugo Smith. Ze wonen met hun dochtertje in een miljoenenvilla en leiden een, voor de buitenwereld, glamoureus leven. Maar achter die façade gaat een afbrokkelend huwelijk schuil. Hugo heeft de ene affaire na de andere en wanneer hij tot overmaat van ramp failliet wordt verklaard, stort Julia in. Ze is intens moe en glijdt langzaam maar zeker weg in een depressie die leidt tot een zelfmoordpoging. Terwijl ze in coma ligt, wordt Julia teruggevoerd naar 1997, het jaar waarin ze het gelukkigst was. Ze realiseert zich dat ze dit keer lering moet trekken uit het verleden zodat ze, eenmaal terug in haar werkelijke leven, sterker en zelfstandig haar keuzes kan maken.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Vorig jaar las ik kamer 303 van Claudia Schoemacher en was toen niet heel erg onder de indruk van haar manier van schrijven. Toch wilde ik haar nieuwe boek een kans geven en gelukkig heb ik dit gedaan. Met rimpeleffect wil Claudia Schoemacher de taboe doorbreken op depressie en zelfmoord. Als je aan het boek begint, beland je in het glamoureuze bestaan van Julia en Hugo en denk je dat er geen vuiltje aan de lucht is. Maar gedurende het boek, wanneer de problemen zich opstapelen, zie je Julia afglijden en in een zware depressie belanden. Claudia Schoemacher laat zien in het rimpeleffect dat het plaatje aan de buitenkant nog zo mooi kan zijn maar dat er achter de deuren een hoop kan spelen. Het is een intrigerend en, met vlagen, een ontzettend triest en verdrietig boek waar je echt de wanhoop van Julia kan voelen. Persoonlijk vind ik het een aanrader maar mocht je nou zelf worstelen met depressie of negatieve gevoelens, dan zou ik dit boek niet aanraden want het is soms behoorlijk duister.

Wat vinden jullie van het taboe op depressie en zelfmoord?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock

, , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to Winter books: Het rimpeleffect – Claudia Schoemacher

  1. Darina 6 februari 2018 at 09:37 #

    Oei, ik weet niet of dit boek echt iets voor mij is…wel een mooi verhaal insteek dat het hoofdpersonage terug gaat in de tijd tijdens haar coma.

  2. Nesrin 6 februari 2018 at 22:27 #

    Ik merk dat er steeds meer aandacht voor depressie is en dat men echt de taboe van af probeert te halen en dat is een goede zaak. Dit boek lijkt mij wel wat. Tof dat je de auteur toch weer een kans hebt gegeven.

Geef een reactie