Selecteer een pagina

Ook in 2018 zal ik elke week een boek met jullie bespreken. Lezen blijft mijn passie en natuurlijk ontspanning. Iets waar ik mij in 2018 op wil blijven focussen. Regelmatig check ik de site van de bibliotheek naar de nieuwe aanwinsten en het boek van vandaag was een van de boeken die in dit rijtje voorkwam. Ik kon voor vandaag geen gepaster boek kiezen op de eerste dinsdag van 2018: Nieuw begin. Een boek over heftige levenskwesties waar je niet zo 1,2,3 aan denkt bij een de titel. Wat ik hiervan vond, lees je vandaag.

Nieuw begin

In ”Nieuw begin” van Thea Zoeteman-Meulstee woont Simone samen met haar beste vriendin Bianca tegenover het ziekenhuis waar ze werkt. Ze probeert haar moeilijke jeugd te verwerken, maar het verleden laat haar echter niet met rust: haar broer Ruben doet zijn uiterste best het contact te herstellen. Simone zit hier niet echt op te wachten, maar dan raakt ze opnieuw in de problemen en komt Rubens hulp als een geschenk uit de hemel.

Nieuw begin is een optimistisch boek vol hoop en liefde, dat laat zien dat iedereen een tweede kans gegund is. 

Bron: Bol.com

Mijn mening

Dit boek zou niet in eerste instantie een boek zijn wat ik zou meenemen uit de bibliotheek maar ik kijk regelmatig op de site van de bibliotheek en daar kwam dit boek langs bij de nieuwe aanwinsten. De kaft heeft een hoog plattelands roman (sorry als ik nu iemand beledig). Maar in dit geval zegt de kaft niets over het verhaal. Het is een heel intens verhaal waarin mishandeling, verkrachting, ongewenste zwangerschap, abortus en families die met elkaar breken centraal staan. Ik vond het echt intens en hoewel ik weet dat het in deze wereld voorkomt, ik vond het too much. Het was teveel in een boek en de schrijfster valt heel erg veel terug op het geloof en met alle respect, daar heb ik dus niet zoveel mee. Ik had graag 2018 willen beginnen met een positieve recensie maar helaas zijn er verschillende factoren waardoor dit boek not my cup of tea is.

Hebben jullie al een boek in 2018 gelezen? Wat is jullie boekendoel voor dit jaar?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock