Selecteer een pagina

photogrid_1486907241729

Happy Wednesday! De week is weer op de helft. Ik blijf het zeggen maar het is gewoon bizar hoe snel de dagen voorbij gaan. Misschien komt het door mijn drukke schema maar heb echt het gevoel dat de tijd door mijn handen vliegt op het moment. De laatste fase van de revalidatie is aangebroken in een week dat Nederland veranderde in een winter wonderlandschap en dat betekent dat er wordt gesproken over terugval preventie plannen en vervolgstappen. Wat ik de rest van de week deed, lees je uiteraard vandaag.

Maandag 6 februari ‘17

photogrid_1486906798709

Na een fijn weekend is het weer tijd voor een nieuwe week en we starten natuurlijk bij Heliomare. Vandaag is een praat dagje waar de focus ligt op werken aan mijn zit houding, leren ontspannen en het effect van zelfbeeld. Ik lunch gezellig met een van mijn de meiden uit mijn groep met wie ik echt een klik heb. We kletsen bij, we kletsen over het omgaan met terugvallen en hoe straks verder, doorspekt met een grote dosis humor. Ondertussen genieten we van een lekkere lunch. Ik geniet immens van deze momenten. Vanavond mag ik weer aanschuiven bij mijn ouders. Wat echt ontzettend fijn is na zo’n intensieve dag want ondanks dat een “praat” dagje heel luchtig klinkt, het zijn echt zware en pittige dagen want het stopt niet na een uurtje praten, het blijft in je hoofd doorwerken en dat is echt vermoeiend. Daarom is het fijn dat ik bij mijn ouders mag eten en mij daar niet druk over hoef te maken. Thuis werk ik nog aan mijn huiswerk voor Heliomare en ga vroeg slapen want mijn energie is op (wat natuurlijk niet heel gek is).

Dinsdag 7 februari ‘17

photogrid_1486906862128

Opstart problemen alert. Eigenlijk is dit een standaard ding na een dag revalideren. Maar de dag start en ik ga ook aan de slag. Vandaag is het weer tijd om te werken en er is genoeg te doen dus de dag vliegt voorbij. Mijn collega heeft een heerlijk stuk red velvet taart voor mij bewaard in de koelkast en daar word ik erg blij van. We evalueren het gesprek bij de bedrijfsarts en maken een opbouwschema om na de revalidatie terug te gaan naar 40 uur. Ik zal niet ontkennen dat ik dat best spannend vind, vooral lichamelijk gezien. Ik ben er namelijk nog niet, ik ben onderweg maar de enige manier om terug te komen is om op stappen te zetten dus ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Thuis werk ik nog aan mijn Heliomare huiswerk en doe verder lekker rustig aan.

Woensdag 8 februari ‘17

photogrid_1486906934142

De woensdag is mijn allerbeste dag van de week en ook de dag waarop ik mij op mijn best voel. Wat ook inhoudt dat ik kan knallen op het werk en heel af en toe is dat echt fijn. Ik weet wel dat ik nog niet op mijn oude niveau ben maar ik ben onderweg en dit soort dagen geeft heel veel vertrouwen. Ik knal de dag door en mijn goede gevoel wordt nog versterkt door een heleboel lieve klanten die blij zijn dat ik er weer ben en dat ook uitspreken. Het is ontzettend fijn om dat te horen en de glimlach gaat niet meer van mijn gezicht. Thuis moet ik wel even een pas op de plaats maken en mijn rust nemen maar dat gaat prima onder het genot van de audities van Idols. Dit vind ik het allerleukste stuk van Idols en ik lig af en toe helemaal dubbel (helemaal als je dan ook nog in allerlei chat gesprekken zit waar er commentaar gegeven wordt).

Donderdag 9 februari ‘17

photogrid_1486907004275

Een revalidatie dag die in het teken staat van bewegen. Natuurlijk heb ik ook een praat sessie maar de rest van de dag bestaat uit bewegen. De focus begint nu echt te liggen op het einde en de vraag hoe verder als het traject is afgelopen. Ik vind het echt ontzettend spannend om het straks “zonder Heliomare hulp” verder te moeten gaan doen. Gelukkig zijn er nog drie weken en hebben we een plan opgesteld voor deze drie weken en de punten waar ik nog aan wil werken. Het is fijn om zelf te kunnen aangeven waar je nog aan wilt werken of wat er op het moment speelt. Gelukkig zie ik nog wat meiden uit mijn groep en kunnen we even bijpraten. Doordat we nu allemaal eigen programma’s hebben, zien we elkaar niet meer zoveel en dat is best jammer. Na Heliomare ga ik nog even snel langs de supermarkt (iets met planning en vooruit kijken) en daarna mag ik weer lekker aanschuiven bij mijn ouders voor een waar culinair hoogstandje van mijn vader wat ontzettend goed smaakt. Als ik thuis kom is het klaar en ga ik in bed liggen om heel vroeg in slaap te vallen.

Vrijdag 10 februari ‘17

photogrid_1486907067118

Na een nacht waarin ik om 2 uur wakker was en om 5 uur weer in een onrustige slaap viel, is dit niet mijn dag. Het lijkt inmiddels wel een vast ding dat ik elke week zo’n nacht heb. Met slaapgebrek, een not so happy face en een protesterend lichaam, stap ik in de auto en ga naar het werk. Een dag die ik doorkom met mijn tanden op mekaar en het echt heel veel moeite kost. Dit zijn wel dagen waar ik echt onzeker van word want hoe ga je daar nou mee om als je zo druk bezig bent met “normaal” proberen te leven? Ik vind het een lastig vraagstuk en het houdt mij ontzettend bezig. Gelukkig is mijn werk maatje in een goed humor en die helpt mij de dag door met heel veel grapjes en vals zingen. Als ik thuis kom, ben ik niets meer waard. Ik maak carpacio wraps en nestel mij op de bank om naar Roy Donders te kijken. Ik probeer het vol te houden tot 10 uur om te voorkomen dat ik weer een gebroken nacht heb.

Zaterdag 11 februari ‘17

photogrid_1486907120580

Als ik wakker word, sneeuwt het nog steeds en de voorspellingen zijn niet zo goed maar ik heb vandaag een afspraak staan en ik moet naar Amsterdam voor een cadeautje. Dus ik ga toch op pad en ondanks dat ik in de slechtste weersomstandigheden heb gereden, vind ik het best spannend op de weg. Gelukkig gaat alles goed en kom ik heel aan bij de Amsterdam Arena waar ik bij de Ajax winkel een cadeautje ga kopen voor de jarige zoon van een van mijn vriendinnen. Ik heb afgesproken met een vriend met wie ik bij klets, lunch bij World of Food (als je daar nog nooit heen bent geweest, ga er zeker een keer heen. Heel veel leuke kleine en verschillende eettentjes waar je terecht kunt voor heel lekker eten). Ik rij laat in de middag op mijn gemak terug naar huis, relax wat en ga dan naar de verjaardag van mijn kleine vriend die ontzettend blij is met zijn Ajax cadeautje. De avond is gezellig en rond 10 uur ga ik weer naar huis. Het was een fijne zaterdag die in het teken stond van vriendschap.

Zondag 12 februari ‘17

photogrid_1487011547710

Ik word voor mijn doen pas laat wakker maar wel uitgerust en met een goed gevoel. Buiten ligt er nog steeds een flinke laag sneeuw en ik gooi de balkondeur open om even in de sneeuw te schrijven. Ook al ben je volwassen, dat soort dingen blijft leuk. Ik start de zondag morgen rustig met een lekker ontbijtje, WNL, schaatsen en wat lezen. Mijn planning is om de dag eigenlijk op deze manier door te brengen om even op te laden en mijn lichaam wat rust te geven. Dit soort dagen worden steeds belangrijker voor mij en ik hecht er steeds meer waarde aan. Ik rommel de dag door en vind het heerlijk. Ik besluit om toch een paar kaarten te maken voor Valentijnsdag en gebruik te maken van de gratis PostNL actie (altijd leuk). Uiteraard kijk ik ’s avonds Boer zoekt vrouw (mijn ultieme guilty pleasure). Het is een prima dag.

Hoe was jullie week? Wat zijn jullie plannen voor deze week?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin