Weekly Picture Wednesday: Week 35 – 2017

De laatste weken voor mijn vakantie beginnen een feit te worden en ondanks de voorpret, merk ik nu wel dat het gezegde “de laatste loodjes wegen het zwaarst” de waarheid is. Maar neemt niet weg dat mijn werkzaamheden doorgaan en ik natuurlijk ook nog het een en ander moest regelen voor de vakantie. Afgelopen week was een week van hard werken, een heerlijke inspirerende vrijdagavond en een behoorlijke portie paniek in het weekend. Wat er afgelopen week allemaal gebeurde, lees je vandaag.

Maandag 28 augustus ’17

De maandagen zijn de laatste weken niet mijn vriend. Nu hoef ik niet een BFF relatie met de maandag te hebben maar gewoon een oppervlakkige vriendschap vind ik dan wel fijn. Gewoon dat je oke opstaat en de dag bij zijn hoorns pakt. Zoiets zeg maar. Als je begrijpt wat ik bedoel. Het is mij vooral lichamelijk waar ik tegenaan loop en dat zet zich ook weer door naar het hoofd. Maaar goed .. iets met eigen schuld, dikke bult. Laten we het daar maar ophouden. De leeg achtergelaten inbox van vorige week heeft zich gedurende het weekend lekker gevuld, de routes voor dinsdag zijn af dus ik kan mij volledig storten op het vooruit werken voor de rest van de week. Ik zit nog steeds alleen op de afdeling en door vooruit te werken, creëer ik rust in mijn week. Doen jullie dat ook? Of hebben jullie daar andere methodes voor? Doordat er veel te doen is, vliegt de dag voorbij en met de moeilijke start van de ochtend en de drukte, kom ik moe thuis en plof meteen op de bank.

Dinsdag 29 augustus ’17

Het wordt de warmste dag van de week als het goed is. Ik hou tegenwoordig maar een slag om de arm als het gaat om de weersvoorspellingen. Meestal heeft Facebook het uiteindelijk bij het rechte end. Maar vandaag is het een mooi zomers dagje. De werkdag lijkt een beetje zoals die van gisteren. Eigenlijk was de hele week gewoon zo. Ja, ik kan het elke dag wel opschrijven maar het is de rode draad van mijn week en inmiddels niet meer zo boeiend ;-). Als ik buiten kom, is het nog warm en schijnt de zon. Ik ga lekker naar huis waar ik verder ga in het boek van Thierry Baudet en heerlijk naar mijn guilty pleasures kijk zoals Dubbeltje op zijn kant (zo’n aflevering waar je regelmatig tegen de tv zit te schreeuwen hoe dom die mensen wel niet zijn) en de Deurwaarders.

Woensdag 30 augustus ’17

Kunnen jullie dat verhaal nog herinneren dat ik voor een verklaring even € 23,– kon aftikken en daar best een heel klein piezeltje boos over was? Dat verhaal kreeg deze week nog een staartje. Allereerst, ik kreeg mijn € 23,– terug. Overigens zonder een excuses en voor mij nog steeds een heleboel vraagtekens waarom er zo moeilijk gedaan werd. Maar goed, het was afgehandeld .. dacht ik. Er komt een vervolg verderop deze week ;-). Ondanks de eerste herfstdag in september, was ik goed gezind dat het toch allemaal netjes werd afgehandeld. Mijn humeur is daardoor het zonnetje op deze herfstige dag want het lijkt de hele dag wel avond zo donker is het. Als ik thuis kom, klettert de regen tegen de ramen en ik zit de hele avond lekker met een dekentje op de bank. Het voelde heerlijk knus.

Donderdag 31 augustus ’17

Niet alleen een herfstige dag maar ook een behoorlijke herfstige nacht waardoor ik onrustig heb geslapen en mijzelf de dag door moet slepen. Hallo slaapgebrek, dat werkt echt niet op mijn leeftijd hoor. I just can’t! Ik overleef de dag, mede omdat mijn favoriete collega’s inmiddels allemaal terug zijn van vakantie en het is net alsof ze niet zijn weg geweest. Het is een stuk gezelliger op kantoor dan de weken dat ik er helemaal in mijn uppie zat. Na het werk heb ik nog een afspraak en als ik op de snelweg onderweg naar huis ben, zie ik de meest geweldige luchten. Het was jammer dat ik geen foto kon maken. Ik ben weer veel te laat thuis en ik ga veel te laat naar bed. Eigenwijs als ik ben.

Vrijdag 1 september ’17

Naar deze dag heb ik zoooo lang uitgekeken. Niet zo zeer omdat het de vrijdag is maar omdat ik vandaag dus naar een sessie ga van mr. Mindset himself. Iets wat al heel lang op mijn to do lijstje staat. Maar goed, first duty calls dus dat doen wij dan ook gewoon. Maar om 6 uur sprint ik het pand uit om naar Amsterdam te gaan. We gaan eerst wat in de stad eten bij een Vietnamees restaurant. I love Vietnamese food. Lekker licht en gezond. Yummie in my tummie (lame i know maar goed). Als we de parkeergarage uit willen, doen de betaalautomaten het niet. En de centrale ook niet want het het belletje van de intercom blijft maar overgaan. Het wordt een heel avontuur met een hek wat open gedaan zou worden maar wat niet gedaan wordt, ongeduldige automobilisten, behoorlijk wat zenuwen en frustraties maar uiteindelijk rijden wij gratis de parkeergarage uit. Helaas komen we hierdoor wel te laat bij de Bewustzijnschool. Gelukkig niet al te laat en hebben wij niet al teveel gemist van Michael Pilarczyk want my god, wat een ontzettende inspirerende en intrigerende man. En ook al is het soms heel logisch wat hij zegt, het vergt toch een mate van omdenken en anders naar dingen kijken. Deze sessie duurde maar anderhalf uur maar ik weet nu al dat ik ontzettend graag naar een hele dag of weekend wil. Moe maar vol inspiratie duik ik mijn bed in.

Zaterdag 2 september ’17 + Zondag 3 september ’17

De planning was een relaxed en rustig weekend maar dat formulier van € 23,– krijgt op zaterdag zijn ultieme dieptepunt als ik een brief in de bus vind waaruit blijkt dat het verkeerde formulier is uitgegeven en dit niet geldig is. Iets met de wereld zakt even onder je voeten vandaan en dan voel je de paniek opkomen want hoe ga je in godsnaam in een week tijd nog alles regelen. De paniek overheerst de boosheid en dit is echt de druppel. En hoe stoer ik ook ben en hoe stoer ik ook wil doen dat het mij niets doet, i just can’t en gelukkig heeft mijn moeder dat door. Het lukt haar uiteindelijk om mij te kalmeren en weer in oplossingen te gaan denken om het maandag direct aan te pakken. Ze zoekt samen met mijn vader het een en ander uit zodat ik het weer op een rijtje krijg want jee jongens, wat was ik in paniek. Iets met beren en spoken op je weg. Ik heb ze allemaal gezien. Zondag is dan ook een dag die in de prullenbak kan want ik ben emotioneel op en merk nu pas hoe veel energie het heeft gekost. ’s Avonds kijk ik uiteraard wel Heel Holland bak want daar heb ik mij al weken op verheugd.

Hoe was jullie week? Hoe gaan jullie om met de laatste loodjes voor een vakantie?

Take care!

xoxo

, , , , , , , , , , , , ,

10 Responses to Weekly Picture Wednesday: Week 35 – 2017

 1. Darina 6 september 2017 at 06:55 #

  Dat omdenken vind ik heel interessant. Ik ben ook eens naar zo’n sessie geweest, van twee mensen die dat geven, en ik heb daar ook veel geleerd. Ja die laatste loodjes… heel herkenbaar, zit er nu ook volop in, nog even 🙂 Wat vervelend van dat formulier, ik hoop dat alles nu opgelost is? X

  • Marije Strobos 6 september 2017 at 21:36 #

   Bijzonder he hoe ze dat omdenken in de praktijk brengen.

   Succes met de laatste loodjes! Het formulier probleem is opgelost, gelukkig!

 2. Sammie 6 september 2017 at 07:43 #

  Wat vervelend dat dat formulier nu al 2 weken een ding is! Fijn dat je moeder bij sprint op dat soort momenten! Bereid je voor op een herfstachtige week, hier regent het alweer 🙁

  • Marije Strobos 6 september 2017 at 21:35 #

   Gelukkig is het formulier nu opgelost :). EINDELIJK!

   Hier stormde het ook :s

 3. Lisette 6 september 2017 at 08:13 #

  Wat vervelend van dat formulier! Het weer gaat er zeker de komende week niet beter op worden. Ik ben ook zo blij dat het programma heel Holland bakt weer is begonnen op de zondag!!

  • Marije Strobos 6 september 2017 at 21:34 #

   Zomer is echt voorbij nu :(. Het formulier is gelukkig goed gekomen 🙂

 4. Nesrin 6 september 2017 at 17:41 #

  Wat zag je er donderdag mooi uit, mooie top, staat je goed. Wat vervelend van dat formulier 🙁 Ik heb nog nooit Heel Holland bakt gekeken en dit terwijl ik heel erg van bakken houd.

  • Marije Strobos 6 september 2017 at 21:31 #

   Ooohhh je moet echt Heel Holland Bakt kijken. Helemaal omdat Andre van Duin het nu presenteert.

 5. Sonja 6 september 2017 at 18:17 #

  Wat bijzonder dat je naar Michael bent geweest. Hij heeft ook een prettige stem.
  En dat formulier? Ik hoop dat het staartje nog de goede kant op waait.

  • Marije Strobos 6 september 2017 at 21:30 #

   Ik vind hem geweldig en uiteindelijk ben ik dankzij zijn stem zaterdag gewoon in slaap gevallen. Het formulier is inmiddels opgelost met excuses van de huisarts 😉

Geef een reactie