Weekly Picture Wednesday: Week 18 – 2018

Happy Wednesday! De eerste week van mei 2018 is ook alweer gewoon een feit. Time is flying is eigenlijk maar een onderstatement. De eerste week van mei was een week waarin ik leerde dat de slogan van de Belastingdienst eigenlijk totaal fout is, mijn collega’s geobserdeerd waren door eten en ik voor mijzelf koos toen ik in een mega file belande onderweg naar een event. Wat ik verder deze week allemaal deed, lees je vandaag in mijn weekly pictures.

Maandag 30 april ‘18

Ken je dat maandagochtend gevoel waarop alles ook nog eens verkeerd gaat? Dat had ik deze maandag dus. Ik begon met een telefoontje naar de Belastingdienst om mijn account te laten resetten aangezien ik afgelopen weekend braaf mijn BTW wilde indienen maar ik met geen mogelijkheid in mijn account kwam. De Belastingdienst meneer kon inderdaad zien dat ik niet in mijn account kwam, kon hem ook resetten maaaaaaaar .. de gegevens om weer te kunnen inloggen zouden binnen 11 werkdagen naar mij worden toegestuurd. Uuhm?? Was de slogan niet “belastingdienst, makkelijker kunnen wij het niet maken?”. Waarom duurt het dan 11 werkdagen voordat ik een nieuwe inlog heb? Moet die met de hand geschreven worden?

Mijn maandag begon dus prima zoals jullie zullen begrijpen en van verbazing liet ik ook nog een lepel yoghurt op mijn jurk vallen. I love Mondays J

Als ik op mijn werk aankom, zie ik ook nog eens een grote vlek op mijn jurk die ik niet had gezien bij het aantrekken en inmiddels voel ik de hoofdpijn dubbel zo hard binnen komen. Ja, het leven is vandaag verre van perfect.

Gelukkig vliegt de dag voorbij aangezien er genoeg werk ligt na Koningsdag en er weer genoeg te plannen is aangezien de rest van Europa morgen vrij is. Als ik dan ook eindelijk thuis kom, is het ook wel klaar. Ik gooi snel mijn jurk in de was en call it a day. Deze maandag wil ik gewoon graag vergeten 😉

Dinsdag 1 mei ‘18

Vandaag is in veel landen het een feestdag maar ook in Huize Strobos want mijn ouders zijn 49 jaar getrouwd. Ik begin de dag met een gebakje en een bloemetje halen want dat hoort erbij op zo’n dag. Weliswaar in de stromende regen en is het zomerse weer ineens verdwenen maar dat mag de pret niet drukken.

Als ik de “cadeautjes” heb langs gebracht, rij ik snel naar kantoor. Mijn collega’s hebben vandaag een obsessie met eten en het gaat werkelijk de hele dag over eten (en dan vooral chips lijkt het onderwerp van gesprek te zijn). Het liefst ga ik ergens anders zitten want ik kan er niet zo goed tegen als het de hele dag maar over eten gaat. Gelukkig weten ze dat en houden ze ook wel een beetje rekening met mij.

Vandaag zit ik alleen en natuurlijk is er dan genoeg te doen. Wat er ook weer voor zorgt dat de tijd voorbij vliegt en het ineens 6 uur is. Thuis plof ik op de bank, werk nog wat aan mijn blog en kijk de aflevering van Fred van Leer uit de kast op TLC waar een van mijn mede lippies een metamorfose ondergaat. Niets mooier om te zien dan dat lipoedeem(en vooral het leed wat het veroorzaakt) weer onder de aandacht wordt gebracht.

Woensdag 2 mei ‘18

De food obsession continues bij mijn collega’s en het lijkt wel of ik werk met een aantal food addicts. Misschien ook niet zo gek als je in de food sector werkt en te maken hebt met de lekkerste toko’s en fabrikanten van Nederland. Hun zucht wordt vandaag eindelijk vervuld als er een levering bananenchips wordt gedaan. Tenminste ik hoop dat het dan klaar is ;-).

Mijn food obsession wordt pas na het werk voldaan als ik een spontane diner date heb met een van mijn vriendinnen. Mijn gulzigheid wordt bestraft aangezien ik weg ga met pijn in mijn buik omdat ik simpelweg veel te veel heb gegeten. Maar ondanks de buikpijn, was het een ontzettend gezellige avond en hadden we heel wat bij te kletsen. Ik hou van spontane dates als deze.

Donderdag 3 mei ‘18

De rust is eindelijk terug gekeerd op de werkvloer en vooral op mijn afdeling. Wat mij alle ruimte geeft om mij op andere dingen te focussen en deze eindelijk op te pakken. We zijn druk met de voorbereidingen op de AVG wetgeving (ook zo’n gevalletje “makkelijker konden ze het niet maken”) en daar ben ik vollop mee bezig om te zorgen dat wij straks vlekkeloos conform de nieuwe wetgeving gaan werken.

Ik ga eerder van het werk weg omdat ik naar een event wil in Den Haag van een motivational speaker. Helaas beland ik al op de weg naar Schiphol in een immense file en verkeersinformatie zegt dat het er niet beter op gaat worden. Ik besluit de afslag bij Hoofddorp te pakken en maar naar huis te gaan want voordat ik een keer in Den Haag ben is het event waarschijnlijk afgelopen. Ik plof op de bank en kijk wat series terug. Eigenlijk heb ik een ontzettend vrijdagavond gevoel in ene en het idee dat het weekend al begonnen is.

Vrijdag 4 mei ‘18

De verwarring van gisterenavond gaat nog even door als ik wakker word. Enigzins in de war heb ik nog steeds het gevoel dat het weekend al begonnen is als de wekker gaat. Maar ik moet nog gewoon een dagje naar het werk.

Ik begin alvast met de voorbereidingen voor volgende week waar Hemelvaart weer onze planning in de war gaat en de rest van de dag spendeer ik met informatie absorberen over de AVG.

Als ik naar huis rijd, is het weekend dan echt begonnen.  Vanavond is het de dodenherdenking en ik hoop echt dat er geen gedoe zal ontstaan zoals de hele week al een beetje in de pers wordt aangegeven. Ik vind de 2 minuten stilten op 4 mei ontzettend belangrijk. Als klein meisje stond ik altijd met mijn ouders op de Dam op 4 mei en was altijd ontzettend onder de indruk. Gelukkig verloopt het zonder problemen en ik vermaak mijzelf met The Rachel divide op Netflix. Een documentaire over een blanke vrouw die struggelt met haar afkomst en zichzelf uitgeeft als een afro-amerikaanse vrouw maar wat niet in goede aard valt.

Zaterdag 5 mei ’18 + zondag 6 mei ‘18

Het weekend bestaat uit zon, relaxen en mijn allereerste video editten. Iets wat ik behoorlijk spannend vind en eigenlijk al de hele tijd aan het uitstellen ben. Het editten vind ik spannend maar ook de reacties als hij straks online zal staan. Mocht je hem niet gezien hebben, hij staat hier.

Ik breng de ochtenden lekker in de zon door op het balkon en lees gewoon twee boeken uit (terwijl ik eigenlijk heel veel te doen heb). Mijn hart maakt een sprongetje als ik zie dat seizoen twee van “Dear white people” on line staat op Netflix.

Mijn weekend was vooral een relaxed en ontspannen weekend. Misschien ook wel omdat ik het nodig had na een bewogen week.

It’s a wrap! Hoe was jullie week?

Take care!

Xoxo

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Weekly Picture Wednesday: Week 18 – 2018

 1. Darina 9 mei 2018 at 08:23 #

  Wow, twee boeken uitgelezen! Ik moet me er steeds weer toe zetten. Ik heb op vakantie een boek gekocht en heb nu 15 pagina’s gelezen. Het komt vanzelf wel weer 🙂

 2. rachel 9 mei 2018 at 10:13 #

  gefeliciteerd met je ouders nog!!

 3. Ricardo 9 mei 2018 at 16:10 #

  Och die AVG, gelukkig heb ik die nu op mijn blog staan maar echt wat een gedoe daarmee allemaal zeg. En de Belastingsdienst heeft het toch nooit makkelijker gemaakt? haha.

 4. Sonja 10 mei 2018 at 09:08 #

  Het eerste wat mij opvalt is hoe leuk jou dat gestreepte shirt staat!
  Ik was ook best bang dat er op 4 mei iets zou gebeuren, maar ook opgelucht dat wij toch onze vrijheid mogen omarmen!

Geef een reactie