Selecteer een pagina

photogrid_1483994346469

De eerste week van 2017 zit er inmiddels op. Een week waarin grotendeels alles weer terug ging naar normaal na al het feestdagen gewoel. We werden getrakteerd op de eerste sneeuw. Nou ja, bij ons lag dan niet zoveel maar wel een heel klein laagje. Het was ook een confronterende week waarin ik er achter kwam dat mijn eigen verwachtingen, hoger liggen dan waartoe ik op dit moment in staat ben lichamelijk en waarin ik keihard tegen mijn eigen snoei harde karakter aan liep. Wat ik verder in week 1 van 2017 deed, deel ik uiteraard vandaag met jullie.

Maandag 2 januari ‘17

photogrid_1483994171277

De eerste “normale” dag, voor de meeste mensen, na alle feestdagen is een feit maar mijn revalidatie rooster heeft nog wat gaten. Ik begin met nordic walken door de duinen en dan heb ik 2,5 uur vrij. Ik ga even langs de Kwantum, het tuincentrum en de Action want ik wil toch nog even kijken of ik wat kerst spulletjes kan scoren. Bij de Kwantum slaag ik prima voor weinig en daar word ik blij van. Rond een uur of 12, ga ik terug naar Heliomare want ik ga met een van mijn groepsgenoten lunchen en bijkletsen op het strand. Het is alleen ontzettend druk en we komen daardoor iets te laat binnen bij groepstherapie. Maar ja, we kunnen niet altijd de beste meisjes van de klas zijn. Iedereen is een beetje uitgelaten dus het wordt een onstuimige groep sessie. Aansluitend heb ik nog een half uur zwemmen en ik mag lekker los gaan met baantjes zwemmen. I love it en ik voel mij weer even mijn oude ik. Vanaf deze week mag ik twee keer per week zwemmen en daar word ik heel erg blij van. Ik ben wel moe aan het einde van de dag en eigenlijk wilde ik nog van alles doen maar ik besluit lekker naar huis te gaan. Een rustig avondje waarop ik nog even aan mijn blog werk en Harry Potter kijk.

Dinsdag 3 januari ‘17

photogrid_1483994227376

Mijn eerste werkdag voor 2017 is een feit. Ik werk bij een Aziatisch bedrijf en kom vrolijk met een “Kong he fa choi” binnen aangezien ik inmiddels goed geïntegreerd ben dankzij mijn Chinese collega’s. Ik krijg naar goed Aziatisch gebruik een rood envelopje (met inhoud) voor geluk. Altijd leuk om het nieuwe jaar zo te beginnen. Ik ben wel erg moe na gisteren dus ik probeer in een rustig tempo de dag door te komen. Iets wat ik niet altijd makkelijk vind aangezien ik het liefst keihard werk. Het is ook weer tijd voor een evaluatie gesprek om te zien waar ik sta en hoe het gaat. Het liefst ben ik over enthousiast maar ik realiseer mij dat dat ook mijn valkuil is en op dit moment mijn vermoeidheid een probleem begint te worden. Iets wat ik ook eerlijk uitspreek ondanks dat ik het liefst een imago van super woman wil volhouden ;-). Na het werk, ga ik naar huis en heb ik eigenlijk geen puf meer om iets te doen. Ik word mij steeds meer bewust hoe pittig het op dit moment is om alle ballen in de lucht te houden met 2 dagen revalideren en 3 dagen werken. Een half jaar geleden had ik gevonden dat ik niet moest zeuren en gewoon mijn tanden “even” op mekaar moest doen maar ik word mij steeds meer bewust dat dat niet altijd de juiste mentaliteit is. Met Harry Potter op de achtergrond, werk ik aan mijn Crea-Cross 2017 bijdrage.

Woensdag 4 januari ‘17

photogrid_1483994089699

Vroeg op want ik heb mijn maandelijkse evaluatie gesprek bij de huisarts. Vermoeid loop ik even voor half 8 naar de huisarts toe. Als ik aan kom, word ik staande gehouden door de assistente die met het schaamrood op haar kaken wil laten weten dat de huisarts zich verslapen heeft. Ik kan er eigenlijk alleen maar heel hard om lachen. Een huisarts is immers ook maar een mens toch? We maken een nieuwe afspraak en ik loop weer naar huis om te ontbijten. Het geeft de ochtend wel een aparte wending zo. Ik werk weer een dag en het is op het moment niet zo heel druk dus ik probeer weer wat te archiveren en op te ruimen.  Ondanks dat ik het liefst heel hard werk, is zo’n dagje wel goed voor mijn energie level en ik ga wat energieker de deur uit. Ik plof lekker bij mijn ouders op de bank en wij eten heel simpel een heerlijk broodje gebakken ei. Thuis kruip ik lekker op de bank om nog wat te werken aan mijn blog en natuurlijk met Harry Potter aan.

Donderdag 5 januari ‘17

photogrid_1483994028143

Vandaag begin ik vroeg in Heliomare omdat een van de praat sessies van maandag is verplaatst naar donderdag en hierdoor mijn rooster is omgegooid. Vandaag is sowieso een praatdagje en ik zie er best een beetje tegenop. Ik dacht namelijk dat ik het wel “even” allemaal ging doen en dan als een fit girl in februari Heliomare zou verlaten. Mijn hoofd is heel erg vooruitstrevend maar mijn lichaam is op dit moment op alle mogelijke manieren aan het tegenstribbelen en ik struggle daar echt mee want ik wil zo graag en leg daardoor de lat erg hoog voor mijzelf maar kan de boodschap die mijn lichaam geeft niet negeren. Mijn doorzettingsvermogen en sterke karakter heeft mij de afgelopen jaren altijd op de been gehouden maar daardoor ben ik ook over mijn grenzen gegaan en loop ik nu tegen een behoorlijk dikke muur aan. Het is ontzettend frustrerend om te merken dat mijn hoofd en lijf niet op 1 lijn liggen op dit moment en dat alleen ik het kan oplossen. We maken vandaag verschillende afspraken die te maken hebben met op tijd rust nemen, grenzen herkennen en bepalen, zorgen dat er een balans komt in mijn energie en de lat proberen lager te leggen. Ik had never nooit kunnen bedenken dat dit traject zo ontzettend intensief en confronterend zou worden. Na een dag praten, mag ik gelukkig nog even een half uur in het zwembad doorbrengen en dat heb ik wel even nodig. Compleet uitgeput ga ik naar huis en doe verder niets meer.

Vrijdag 6 januari ‘17

photogrid_1483993963635

Vandaag ga ik naar de tentoonstelling “90 years Marilyn” in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Ik vind het best spannend want hoe gaat mijn lichaam het doen vandaag in een druk Amsterdam? Ik ben te vroeg op het Centraal en loop nog even langs de winkels daar. Ik vind dat dus ontzettend leuk dat het Centraal nu zoveel leuke winkels heeft. Daarna loop ik naar de Nieuwe kerk en bezoeken we de tentoonstelling. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem een beetje vind tegenvallen maar misschien komt dat omdat ik er een te hoge verwachting aan had hangen.  We zijn in ieder geval geweest en dat vind ik al een licht puntje. We lopen via de C&A en nieuwe Primark door naar Kyoto café aan het Damrak voor een sushi lunch. Lekker maar ik ga toch liever naar Sumo to be honest. Helemaal vol gepropt lopen we nog even de snel de Hennes in waar ik mijn nu al favoriete roze trui score en daarna lopen we naar het Centraal. Het is zo ontzettend druk in de stad en op Centraal dat ik blij ben als ik in de trein zit.  Ik klink echt als een oud wijf nu .. hahaha. Ik rij nog even langs de Albert Heijn voor wat boodschappen en als ik thuis kom, ga ik, zoals afgesproken gisteren bij Heliomare, eerst even bijkomen en ontspannen om wat rustiger aan de avond te beginnen. De rest van de avond hang ik lekker op de bank maar ik merk wel dat ik teveel van mijzelf gevraagd heb. Weer zo’n leer momentje als het gaat om mijn grenzen te herkennen.

Zaterdag 7 januari ‘17

photogrid_1483993808101

Het is vandaag de verjaardag van papa Plus een beetje! Ik heb een geweldig verjaardagscadeau bedacht (vind ik zelf) maar dat ligt al bij mijn ouders. Dus ik ga rond half 11 voor een kopje thee en een heerlijk schaaltje petit fours naar mijn ouders om mijn vader te feliciteren en zijn cadeau te geven: een afdruk van Spike op steigerhout van wanddecoratie.nl (de inspiratie hiervoor vond ik op de blog van Nina). Ik ben er zelf van onder de indruk en het is toch raar om Spike zo weer te zien. Ik moet uiteindelijk weer weg want ik heb een afspraak om te gaan floaten bij Blitz wellness in Heemstede. Ik had namelijk gelezen dat floaten heel erg goed voor je lichaam is en helemaal voor lichamen met fybromyalgie dus ik wil het graag een keer proberen. Het verslag hiervan komt nog online maar het was fijn en het voelde ontzettend goed. Ik ga nog even in Heemstede langs de Hema en het Kruidvat en hang een tijdje rond in een hobby winkel waar ik uiteindelijk met nieuwe tubes verf weg ga. De rest van de dag doe ik niet meer zoveel want hoe fijn het floaten ook was, het heeft ook alle energie uit mijn lichaam geslagen en ik ben inmiddels aan het leren dat het dan helemaal prima is om gewoon niets meer te doen. Laat in de middag ga ik weer naar mijn ouders voor het avondeten en nog even de verjaardag van mijn vader te vieren. Uiteindelijk taai ik na het eten af en hang de rest van de avond op de bank want wie is de Mol is weer begonnen en dat wil ik natuurlijk zien.

Zondag 8 januari ‘17

photogrid_1483993870440

Ik word redelijk energiek wakker en dat is een klein geluksmomentje. De lift is alleen voor de tweede keer deze week stuk en dat is echt een minder geluksmomentje. Ik heb vandaag met Barbara afgesproken dus besluit de rest van de ochtend rustig aan te doen. Ik begin mij steeds bewuster te worden van mijn energie huishouding en hoe ik daar rekening mee moet houden. Leer ik toch wat in het revalidatie traject ;-). Bar en ik hebben elkaar al even niet gezien en we hebben een hoop te bespreken. Maar niet voordat we even langs de Action rijden die gewoon open is op zondag (love it). Uiteraard komen we niet met lege handen uit de Action, dat is ook gewoon onmogelijk. Hebben jullie trouwens de nieuwe stationary lijn van de Action gezien? Als je van notitieboekjes houdt, zeker even gaan kijken. Na het bezoekje aan de Action gaan we naar La Place en zitten daar de rest van de middag. We hebben altijd de intentie om te schrijven of werken aan blogs maar uiteindelijk kletsen we de hele middag. De pizza waar we ons zo op verheugden valt tegen en dat is dan een beetje een domper. Helemaal als je je erop verheugd. You know the feeling ;-). Tegen het eind van de middag is mijn energie op en gaan we naar huis. De rest van de avond doe ik vooral heel erg rustig aan en rommel ik nog wat om uiteindelijk lekker vroeg in bed te liggen en nog wat te lezen.

Hoe was jullie eerste week van 2017? Hebben jullie nog leuke dingen gedaan?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin