Weekly Picture Wednesday: Week 1 – 2018

De eerste week van 2018 is gewoon alweer voorbij. Het was voor mij een week van out of my comfort zone stappen en heel wat dingen doen die ik normaal niet zo snel zou doen. Het was ook de eerste werkweek na een lange kerstvakantie en met slaapgebrek. En het was de week waarin mijn vader jarig was en een hele mooie leeftijd bereikte. Het was een week die letterlijk voorbij vloog. Wat ik allemaal precies deed, lees je in het weekoverzicht van vandaag.

Maandag 1 januari’18

Het nieuwe jaar is begonnen en ik word lekker fris wakker aangezien ik de avond ervoor niets heb gedaan. Om heel eerlijk te zijn, ik vind dit een prima start van het nieuwe jaar. Ik begin met het kijken van “The Secret” op Netflix. Ik weet niet waarom maar ik heb ineens de behoefte om het te kijken. Aangezien ik morgen weer aan het werk ga, wil ik toch nog even wat opruimen en vooral de kerstboom opruimen zodat ik lekker fris met een nieuwe werkweek kan beginnen (en omdat ik afgelopen vakantie eigenlijk niet zo heel veel heb gedaan). De hele middag ben ik ermee bezig en als het tijd is om naar mijn ouders te gaan, is alles opgeruimd en is de kerstboom uit huis. Sinds een paar jaar hebben wij als nieuwe traditie dat er op nieuwjaarsdag zuurkool met spek wordt gegeten omdat het gezegde zegt dat je het hele jaar dan geen geld gebrek hebt (onthoud die voor volgend jaar, mocht je hem dit jaar gemist hebben). Zuurkool stamppot met spek is een van mijn favoriete gerechten en ik geniet er lekker van. Ik ga uiteindelijk niet te laat naar huis want morgen staat mijn eerste werkdag op het programma na een lange vakantie.

Dinsdag 2 januari ‘18

Na 10 dagen vrij staat de 1e werkdag van het jaar op het programma. Er zit een heel klein beetje angst voor wat ik ga aantreffen qua werk wat er nog ligt maar gelukkig valt het allemaal mee en kan ik relaxed aan de slag. De dag bestaat vooral uit heel veel nieuwjaarswensen en met klanten contact hebben waardoor de dag voorbij vliegt. Gedurende de dag besluit ik dat het tijd wordt om mijn crowdfunding pagina te gaan maken. Iets wat ik behoorlijk lastig ben omdat ik niet het type ben van hulp vragen en al mijn bezwaren opzij moet zetten. Ik weet dat ik het doe voor mijn gezondheid en omdat wij een verzekeringsstelsel hebben in Nederland die belachelijke regels voeren waardoor mensen zoals ik niet geholpen worden. Een harde realiteit helaas.

Woensdag 3 januari ‘ 18

Vandaag is de dag van uitzending voor Jinek. Gelukkig ben ik er allemaal redelijk kalm onder en heb ik natuurlijk nog een werkdag voor de boeg. De tijd vliegt voorbij en voor ik het weet is het gewoon al tijd om in te pakken en even snel thuis te eten. Vlak voordat ik van kantoor weg ga, word ik gebeld door de redactrice van Jinek om te vertellen dat de uitzending gewijzigd is en dat de actualiteiten voorrang krijgen (in dit geval de storm). Dit houdt in dat het onderwerp is ingekort en wij in het publiek moeten plaatsnemen waar er misschien een mogelijkheid is dat er vragen worden gesteld. Ik twijfel of ik er wel naar toe moet gaan maar besluit toch te gaan want “stel je voor dat” . Over de paniek die ik voelde toen ik van kantoor weg ging, hebben jullie maandag al kunnen lezen. Thuis werk ik nog even aan mijn blog, eet een lekkere zoete aardappelsoep en maak mij klaar voor de avond. De hele avond verloopt anders dan verwacht en uiteindelijk zitten wij alleen maar in het publiek. Het onderwerp wordt maar heel kort besproken en ik denk dat het een gemiste kans is dat het maar zo kort is. Ik ga dan ook met mixed emotions weg. Uiteindelijk lig ik pas tegen half 2 in bed en voordat ik slaap is het 3 uur.

Donderdag 4 januari ‘18

Na een hele korte nacht, gaat de wekker alweer vroeg. Gelukkig voel ik mij redelijk als ik opsta ondanks het slaapgebrek. Het is een redelijk drukke werkdag en dat is wat mij op de been houdt. Ik heb wel de hele dag continue een hongergevoel. Wijze les wat vermoeidheid met mij doet. Gedurende de dag, tijdens mijn pauzes,  ben ik ook druk bezig met het lezen van de berichten die op social media verschijnen over de uitzending en krijg ik heel veel lieve berichten van dames uit de lipoedeem groepen waar ik in zit. Als ik thuis ben, is het klaar en gaat de kaars uit. Ik duik lekker op tijd mijn bed in om hopelijk een beetje bij te slapen.

Vrijdag 5 januari ‘18

Een goede nacht slaapt doet wonderen en ik ben er weer klaar voor. We zitten een beetje in een rustige tijd qua werk op dit moment dus een mooi moment om alles op te lossen en af te handelen wat er nog ligt. Zo kan ik weer met een lege inbox het weekend in. Ik had eigenlijk boodschappen willen doen maar ik merk dat ik er gewoon geen zin in heb. Dit zijn echt van die dingen die ik het afgelopen jaar heb geleerd: toegeven aan je gevoel. Ik ga lekker naar huis, doe alvast wat huishoudelijke dingen zodat ik die in het weekend niet meer hoef te doen en kijk nog wat Netflix.

Zaterdag 6 januari ‘18

De dag van de week waarop ik niets hoef te doen en ook niets wil doen. Lekker toegeven aan mijn nergens zin in gevoel. Ik doe wat boodschappen, loop even langs de Etos voor aanbiedingen en eindig bij de bibliotheek om wat boeken mee te nemen voor het weekend. En dan doe ik verder helemaal niets behalve in deel 1 lezen van Yoga Girl (mocht je benieuwd zijn wat ik hiervan vond, lees dan mijn blog van gisteren). Ik zit zo in het verhaal dat het opeens avond is en de dag alweer voorbij is.

Zondag 7 januari ‘18

Het is vandaag mijn vaders verjaardag en dat gaan wij vieren. We gaan naar Bief & Burgers in de Cruqius voor een uitgebreide verjaardagslunch. Mocht je in de buurt zijn, ga dan zeker een keer langs want het eten is super. En neem dan vooral de crazy shake als dessert. Ik geniet van het lekkere eten en de gesprekken over de afgelopen week. Een hoop reflectie en brainstormen over de lipoedeem operaties en alles rondom Jinek. We hebben een hele gezellige middag en zitten allemaal vol als we naar huis gaan. Op aanraden van mijn ouders kijk ik de aflevering van “Ik vertrek”. Zeker even gaan kijken als je deze nog niet hebt gezien, wat een geweldig stel. Verder hang ik lekker op de bank en heb een lazy Sunday evening. Helemaal prima.

Hoe was jullie 1e week van 2018? Wat zijn jullie plannen voor deze week?

Take care!

xoxo

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 Responses to Weekly Picture Wednesday: Week 1 – 2018

 1. Natasja 10 januari 2018 at 06:31 #

  Hier is het ook even wat rustiger op het werk, even alles wegwerken wat is blijven liggen dus. Jammer dat de uitzending van Eva Jinek zo anders liep.

 2. Darina 10 januari 2018 at 06:56 #

  Heel goed om toe te geven aan je gevoel en vermoeidheid. Ik heb dat zelf ook gedaan en het is veel beter zo 🙂 Ik blijf het ook zeggen hoe jammer ik het vind van de uitzending van Jinek, echt een gemiste kans.

 3. rachel 10 januari 2018 at 09:47 #

  nogmaals jammer van de uitzending 🙁 hier is de eerste week van jan rustig verlopen maar nu is het weer vanouds een gekkenhuis!!

 4. Nesrin 10 januari 2018 at 09:56 #

  1 januari is hier altijd een afhaal/bezorgdag 😉 Volgend jaar ga ik voor zuurkool met spek! Jammer dat de uitzending anders liep. Stomme storm, hoe dan is dit belangrijker?!

 5. Jolanda 10 januari 2018 at 10:19 #

  Jammer van de uitzending hoor. Maar denk maar zo, eerste stap is gezet toch? You go girl!!

 6. Natascha 10 januari 2018 at 16:43 #

  Ik keek zo voor je uit naar Jinek, jammer dat het dan ook zo gelopen is. Helaas is dat wel herkenbaar, zo gaat dat in de media 🙂 In elk geval wel heel goed dat je hier zo voor in de bres springt!

 7. sammie 10 januari 2018 at 19:27 #

  Oeh die verjaardags lunch ziet er erg lekker uit! Nog gefeliciteerd met je pa! Ik vertrek hebben wij afgelopen weekend ook gekeken, zo leuk! Kan niet wachten op deel 2 😀

 8. Sonja 11 januari 2018 at 18:16 #

  Echt balen… elke keer dat ik er wat van lees denk ik… stom stom stom! Wellicht dat er nog een zender komt die er meer aandacht aan wilt besteden.
  Ik blijf toch wel trots op je!

 9. Karen 12 januari 2018 at 13:45 #

  Echt jammer van die uitzending. Ik bewonder wel dat je wilde! Dank voor de tip van bief en burgers. Rij er zo vaak langs en vraag me altijd af of het wat is.

Geef een reactie