Selecteer een pagina

Afgelopen week zette ik mijn handtekening onder het nieuwe contract van mijn nieuwe werkgever. Na 6 jaar voor een familie bedrijf gewerkt te hebben, maak ik de overstap naar een multinational. Niet alleen waren de afgelopen maanden door mijn operaties spannende maanden maar ik wist ook al vanaf augustus dat het bedrijf waar ik voor werkte bezig was met een verkoop. 2018 is voor mij een jaar waarin ik te maken kreeg met heel veel nieuwe dingen. Benieuwd hoe ik hiermee om ging, lees dan snel verder.

New me

De laatste operatie is nu 7 weken geleden en mijn herstel gaat met vallen en opstaan. Hoewel ik het niet wil toegeven, zijn er toch wel dagen waarop ik pijn heb en het daar soms echt wel moeilijk mee heb. Een van de reden is ook wel omdat ik na 5 maanden nu echt het leven wil omarmen en alles wil doen wat ik jaren niet kon. Maar dat gaat soms gepaard met geduld en goed luisteren naar mijn lichaam.

Nog elke dag moet ik mijzelf even knijpen als ik mijn spiegelbeeld zie en weer even realiseer wat een verschil ik lichamelijk voel met een half jaar geleden. Toch merk ik nog wel dat ik vaak in oude denkpatronen val en “rekening” hou met mijn oude lichaam. Nadenken over parkeerplekken dichtbij plekken waar ik moet zijn en goed nadenken over de dingen die ik wil doen. Na jaren gevangen te hebben gezeten in mijn lichaam zijn dat natuurlijk geen rare dingen. Het zal moeten slijten en een plek moeten krijgen.

Mijn lichaam heeft natuurlijk in een enorm tempo een grote verandering doorgemaakt. Een tempo wat je hoofd bijna niet kan bijbenen dus nu ik langzaam aan het herstellen ben, is mijn hoofd het volgende om aan te pakken. Iets waar ik wel mee bezig was maar als je in de rush van de operaties zit, ben je je eigenlijk continue aan het opladen voor de operaties zelf en daarna het herstel. Dus nu het allemaal wat begint te settelen, heb ik weer een nieuw doel om aan te werken.

New work

Inmiddels ben ik al een paar weken in dienst bij mijn nieuwe werkgever en zette ik afgelopen week mijn handtekening onder mijn contract. Ik ben werkelijk met open armen ontvangen en in een warm bad terecht gekomen. Weliswaar in een hele hectische maand want dit is de drukste maand in onze branche. Tel daar nog een verhuizing bij en je kan je voorstellen dat het een hele gekke periode is. Nog gekker omdat ik natuurlijk nog deels ziek sta gemeld maar wel vanuit huis werk. Ook dat is nieuw voor mij aangezien ik altijd op kantoor heb gezeten.

Nieuwe werkgever, nieuwe producten, nieuwe processen en werk methodes. Het is best spannend allemaal maar gelukkig is daar ook begrip en ruimte voor om het uit te spreken. Waar ik eerst een duizendpoot functie had, ben ik nu weer terug in hetgeen ik het allerleukste vind om te doen: sales en relatiebeheer. Ik merk dat ik wel weer even mijn weg moet vinden en zo gewend ben om als een duizendpoot te functioneren maar ook dat gaat goed komen. Nieuw werk geeft immers ook een nieuwe energie en dat is soms nog best lastig als je nog aan het herstellen bent. Gelukkig is daar ook de ruimte voor om het uit te spreken en krijg ik daarin ook goede begeleiding. Want ja, ik wil nog steeds te snel en te graag maar soms moet ik daarin dus terug gefloten worden.

New beginnings

2018 was het jaar waarin mijn leven 180 graden draaide en ik in een hele positieve flow terecht kwam. Soms voelt het nog als een droom want er gebeuren zoveel mooie dingen en zoveel doelen worden nu waarheid. Het voelt soms als onwerkelijk maar ik ben mij weer van iedere kers op de taart bewust dat ik ook heel hard heb gewerkt voor alles wat er nu gebeurt in mijn leven. Neemt niet weg dat ik elke dag weer dankbaar ben voor alles wat ik dit jaar heb mogen meemaken en de mensen die mij daarin hebben gesteund want zonder hen was het mij nooit gelukt om zo in het leven te staan.

Ik blijf nog even lekker in mijn happiness wolk zweven want het voelt geweldig en ik hoop de laatste weken van 2018 nog heel veel mooie dingen mee te maken. Natuurlijk hoop ik deze positieve flow in 2019 door te zetten. De komende weken ga ik nadenken over 2019 en de doelen die ik wil gaan bereiken de komende tijd. In ieder geval wordt het geen “new year, new me” want die nieuwe me heb ik in 2018 al gevonden.

Hebben jullie al nagedacht welke doelen jullie in 2019 willen gaan bereiken?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock