Selecteer een pagina

It’s been a hell of a ride maar de laatste liposuctie voor de lipoedeem in mijn benen zit er op! Afgelopen zaterdag was de laatste operatie aan mijn onderbenen en uiteindelijk is er ruim 35,5 liter lipoedeem vet uit mijn benen gehaald. Het grote herstellen van deze heftige en intense periode kan nu echt beginnen. Benieuwd hoe het nu met mij gaat en hoe ik mij op dit moment voel, lees dan snel verder.

Opluchting

Zoals ik de blog al begon, it’s been a hell of a ride deze maanden. Vooral de tweede operatie is mij ontzettend zwaar gevallen en hoe stoer ik ook ben, ik zag stiekem toch tegen de derde operatie op. Maar , en dat klinkt ook dubbel, ik keek er ook naar uit want het was de laatste om het traject af te ronden. Afgelopen zaterdag vloeiden de tranen rijkelijk en ik heb voor mijn gevoel veel te vaak gevraagd of we nou al klaar waren. Drie operaties in vier maanden tijd is pittig, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.

Er is letterlijk en figuurlijk een last van mij afgevallen. Gelukkig is er pijn die mij er aan herinnert dat het geen droom is maar dat mijn grootste droom nu waarheid is geworden en dat ik een mooie toekomst tegemoet ga.

Loslaten

De afgelopen vier maanden waren een grote leerschool. De belangrijkste les zat hem wel in het loslaten van de controle. Helemaal tussen operatie twee en drie werd ik soms behoorlijk op de proef gesteld omdat ik aan huis gekluisterd was. Niet naar kantoor, geen auto rijden, geen normaal dagelijks leven. Natuurlijk weet je waarvoor je het doet maar als je altijd heel erg actief bent, dan is 6 weken thuis zitten best een beproeving.

Daarbij leef je ook van operatie naar operatie en ben je continue bezig met je herstel. Luisteren naar je lichaam, goed opletten of alles goed gaat qua herstel en vooral zorgen dat je je zo optimaal mogelijk voorbereid op de volgende operatie. Het waren weken waarin ik alles moest loslaten waar ik zo aan gewend ben om te doen en merkte dat dat best lastig was.

En nu?

Het allerbelangrijkste is nu om er voor te zorgen dat mijn benen en lichaam volledig herstellen. Na drie liposucties is er natuurlijk behoorlijk wat schade aangericht in mijn benen wat zich moet gaan herstellen. Daarbij zal mijn lymfe systeem natuurlijk weer op gang moeten komen en moet alles zich weer gaan settelen.

Dan is er nog het mentale gedeelte want waar ik 20 jaar lang met enorm dikke benen heb rond gelopen, heb ik nu ineens binnen 4 maanden tijd hele nieuwe benen gekregen. Degene die ik nu in de spiegel zie, is niet meer degene die ik een half jaar geleden was. Nu ik uit de rush en adrenaline van de operaties ben, is het dus ook tijd om mij te richten op mijn mentale herstel. Iets waar ik ook de tijd voor zal nemen want ik heb 20 jaar lang gedacht dat mijn leven bepaald zou worden door mijn benen en durfde ik daardoor een heleboel dingen niet meer.

Het is op dit moment eigenlijk nog allemaal een beetje onwerkelijk. Onwerkelijk dat het gelukt is. Onwerkelijk dat ik gewoon drie operaties achter de rug heb (ik kan mij namelijk nog herinneren dat ik het besluit nam dat ik mij wilde laten opereren begin dit jaar). Onwerkelijk hoe enorm veel er uit mijn benen is gehaald. Onwerkelijk hoe ik mij nu voel. Het voelt allemaal ontzettend onwerkelijk.

Hoe het nu verder gaat, ik heb geen idee maar ik weet wel dat ik jullie mee ga nemen in mijn nieuwe leven met mijn nieuwe lichaam.

Hoe is het met jullie?

Take care!

xoxo

Bron stockfoto’s: Shutterstock