Tips om je dag met een kickstart te beginnen

Er is heel veel geschreven en gesproken over de manier waarop je je dag begint. Zo was daar ineens de miracle morning met een ochtend routine die je kan volgen om je dag op de juiste manier te beginnen. Maar ook als je op Youtube en Pinterest zoekt naar morning routine, zul je heel veel tips vinden. Het gaat er eigenlijk allemaal om dat je je dag op een positieve manier begint en nu zal dat voor iedereen anders zijn. Vandaag mijn favoriete tips om je dag met een kickstart te beginnen.

Tips voor een kickstart van je dag

When you snooze, you loose

Ben jij iemand die meteen zijn/ haar bed uitspringt of druk je liever nog 10 keer je alarm uit. Realiseer je je dan dat iedere keer dat je op die snooze knopt drukt, je het begin van de dag een beetje uitstelt. Feitelijk geef je dan aan dat je geen zin heb in de dag en dat zal de toon zetten voor de rest van de dag. Beter is het dan ook om gewoon direct op te staan.

Win the morning, win the day

De manier waarop je je dag begint, zal je hele dag bepalen. Als jij met een kick ass ochtend routine de dag begint, dan zal je dit de hele dag voelen. Begin jij met dankbaarheid, ademhalingsoefeningen, een goed ontbijt en het lezen/ luisteren/ kijken van inspiratie, dan zal je je de hele dag energiek voelen en zal dit al een rode draad door je dag gaan.

Dankbaarheid

Begin de dag met 5 dingen waarvoor je die dag dankbaar bent. De meeste mensen doen hun dankbaarheid aan het einde van de dag maar begin je dag er eens mee. Begin de nieuwe dag eens met de dingen waar je dankbaar voor bent op dat moment. Op het moment dat je je ogen open doet, wat geeft jou dat gevoel van dankbaarheid.

Beslis hoe je dag gaat zijn

Beslis op het moment dat je je ogen open doet, hoe je dag gaat zijn. Hoe gaan je gedachten zijn? Wat ga je vandaag doen? Wat wil je bereiken? Hoe ga je dat aanpakken? Als jij wakker wordt en je denkt meteen in een soort depressieve stand over je dag, dan zal je dag ook gevuld zijn met depressiviteit. Maar als jij met een goede positieve vibe je dag begint, je voor jezelf helder hebt wat je wilt gaan doen en wat je wilt gaan bereiken, dan kickstart je je dag en zet je alles klaar om te laten gebeuren. Alleen jij kan beslissen hoe je wil dat je dag gaat verlopen.

Herhaal, herhaal, herhaal

Als je voor jezelf eenmaal een routine hebt gevonden, herhaal deze dan elke dag. Onze hersens zijn zo geconditioneerd in de dingen die wij hebben geleerd en ons zijn geleerd, dat het soms even wat tijd nodig heeft voordat zij een nieuw patroon leren en herkennen. Belangrijk is dus dat je elke dag je routine doet.

Zijn jullie ochtendmensen of toch meer avondmensen? Hoe beginnen jullie je dag?

Take care!

xoxo

Bron afbeelding: Shutterstock

, , , , , , ,

5 Responses to Tips om je dag met een kickstart te beginnen

 1. Darina 11 januari 2018 at 06:45 #

  Goede tips! Ik snooze nooit. Ik ben meer een ochtendmens dan een avondmens maar dat kan per seizoen weleens verschillen ๐Ÿ™‚

 2. Jolanda 11 januari 2018 at 07:29 #

  Goede tips! Ik haat snoozen. Mijn man doet het wel eens vaker. Ik sta liever meteen op. Vooraf โ€˜bepaalโ€™ ik ook altijd hoe ik me die dag ga voelen. Meestal lukt dat wel โ˜บ๏ธ

 3. Kreanimo 11 januari 2018 at 07:35 #

  Ik ben ook totaal geen snoozer!

  Mooie tips, Marije!

 4. rachel 11 januari 2018 at 10:18 #

  ik snooz niet want ik slaap niet hahah ja klinkt rot maar is zo en ik ben elke ochtend dankbaar dat ik mijn oogjes open heb en mijn bed weer uit kan stappen ๐Ÿ˜‰

 5. Sonja 11 januari 2018 at 18:18 #

  Ik snooooooooooz tot ik een ons weeg! Hahaha de laatste tijd hakt die erin. Mede door de pijn in mijn been. Geen zin in weer een dag pijn! I know!

Geef een reactie