Selecteer een pagina

De laatste week van de zomervakantie is aangebroken. Tenzij je natuurlijk net als ik pas je vakantie neemt na de zomervakanties. De “Summer Books”  serie komt deze week ten einde maar ik heb besloten om deze met een andere naam voort te zetten. Dus er blijft elke dinsdag een boek review verschijnen. Tevens een mooie stok achter de deur om te blijven lezen. Ik sluit de “Summer Books” serie af met een literaire thriller die ik eigenlijk alleen op basis van de kaft koos. De titel en vooral de ondertitel intrigeerden mij. Vandaag mijn recensie over “Samen” van Anita Terpstra. Maakt de kaft zijn belofte waar?

Samen – Anita Terpstra

Matt wordt verdacht van de ontvoering van vijf vrouwen. Een van de vrouwen wist te ontsnappen en op basis van haar getuigenis wordt hij ter dood veroordeeld. Matt blijft echter volhouden onschuldig te zijn; de andere vrouwen zijn nooit gevonden.In de gevangenis krijgt Matt bezoek van de bijdehante Mackenzie, de enige vrouw die gelooft in zijn onschuld. Ze gaat zelfs zo ver dat ze met Matt trouwt, ondanks dat iedereen in haar eigen omgeving haar laat vallen.Mackenzie zal werkelijk alles doen om Matts onschuld te bewijzen, zelfs een ontsnapping uit de zwaarbewaakte gevangenis. Voor haar staat er namelijk nog veel meer op het spel.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik koos het boek puur op de titel en de kaft. Heel vluchtig had ik de achterflap gelezen. Soms heb je van die boeken die je op de kaft alleen al aanspreken. Plus dat ik gek ben op literaire thrillers. Maar het koste mij moeite om in het verhaal te komen. Het begin loopt niet lekker en je bent je vooral aan het afvragen waarom een vrouw in godsnaam met een man gaat trouwen die op Death Row zit en waarschijnlijk de verdwijning van vijf vrouwen op zijn geweten heeft. Een man die wordt uitgekotst door zijn stad en die ellende valt Mackenzie ook ten deel. Je blijft je afvragen waarom? Vooral in het begin had ik het idee dat Mackenzie misschien psychisch niet helemaal in orde was, zo wordt zij wel neergezet door Anita Terpstra. Misschien dat het begin mij daarom ook niet zo aansprak. Pas vanaf het moment dat Mackenzie de ontsnapping in werking zet en zij zich met Matt opsluit in een huis op een afgelegen plek, dan pas zie je het spelletje wat zij al die tijd heeft gespeeld en wat haar achterliggende motief was. Op dat moment vallen alle puzzelstukjes in elkaar en hoop je eigenlijk alleen maar dat de vrouwen worden gevonden.

Wat een boek! Ondanks dat ik er in het begin niet doorkwam en het verhaal te sloom vond, wat een omslag maakt het op het moment dat de ontsnapping in werking wordt gezet. Vanaf dat moment wil je alleen maar blijven lezen en weten wat er verder gaat gebeuren. Als je van literaire thrillers houdt, dan is dit boek echt een must read.

Lezen jullie graag literaire thrillers? Wat is jullie favoriet?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Follow my blog with Bloglovin