Selecteer een pagina

De zomer is inmiddels in volle gang en de eerste groepen Nederlanders zijn aan hun zomervakantie begonnen. Vandaag is het week 3 van de Summer Books serie (week 1 en 2 vind je hier en hier) die ik deze zomer ga doen, geïnspireerd door de Summer Reads van Anne-Merel. Vandaag een Young Adult boek met een donker randje. Vandaag lees ik voor jullie Liefde & Gelato van Jenna Evans Welch en deel ik met jullie mijn mening over dit boek.

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

bron: bol.com

Mijn review

Af en toe vind ik het fijn om young adult boeken te lezen omdat het vaak makkelijke weg lees verhalen zijn die gaan over wat er nu speelt en waar heel veel mensen zich in zullen herkennen. Wellicht ben ik qua leeftijd te oud maar i really don’t care. Helemaal niet nadat ik de mevrouw in de bibliotheek, die een stuk ouder is, riep dat zij ook heel vaak nog een young adult boek erbij pakt.

Liefde & Gelato is echt zo’n vakantie boek dat je lekker makkelijk, liggend bij het zwembad, weg leest. Alhoewel het verhaal wel een donker randje heeft omdat Lina niet zomaar naar Italie komt, is het wel een boek dat je meeneemt naar een ware liefdes geschiedenis met een verrassende uitkomst. Aan het begin van het verhaal denk je dat je het allemaal wel hebt bedacht en het weet maar Jenna Evans Welch weet je tot de laatste pagina vast te houden bij het ontrafelen van de liefdesgeschiedenis van de moeder van Lina.

Geen hoogstaande literatuur maar als je op zoek bent naar een lekker weg lees verhaal met af en toe een donker randje dan is dit zeker een aanrader.

Lezen jullie wel eens Young Adult boeken? Wat is volgens jullie echt een aanrader?

Take care!

xoxo

Bron: bol.com

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Follow my blog with Bloglovin