Skin care: Purple Tree Shea Butter Miracle Balm

Happy Saturday! De winter is meteorologisch echt begonnen en het duurt nog even voordat het weer lente is. Met het Nederlandse weer is het altijd maar afwachten wat er precies gaat gebeuren en of het echt een winter wordt of dat de temperaturen toch nog mild blijven. Als het echt koud wordt, heb ik vaak last van droge plekjes op mijn huid en moet ik flink smeren. Ik gebruik daar regelmatig Elizabeth’s Arden 8 hour cream voor. Laatst ontdekte ik bij de Kruidvat de balsems van Purple Tree Skincare en met de winter in het vooruitzicht, besloot ik om er eentje mee te nemen om te testen. Vandaag mijn review over de Purple Tree Shea Butter Miracle Balm.

Purple Tree Shea Butter Miracle Balm

Purple Tree Skincare begrijpt dat je huid baat heeft bij natuurlijke ingrediënten. De Purple Tree Shea Butter Miracle Balsem is uitermate geschikt voor droge, gebarsten en geïrriteerde lippen en huid.

Gebruik de balsem ook voor de verlichting van droge nagels en nagelriemen en voor het modelleren van wenkbrauwen en verlengen van wimpers.

De balsem is te koop bij Kruidvat en is ook te koop in de geuren Papaya, Coconut, Pomegranate en Aloë Vera.

Een tube bevat 4,3 gram en kost € 4,99 (ik kocht hem in de aanbieding voor € 2,99)

Bron: Kruidvat

Mijn mening

Toen ik de vrolijk gekleurde tubetjes bij de kassa van de Kruidvat zag staan, kon ik ze niet laten staan. Met de winter in gedachte, besloot ik om de Shea Butter variant mee te nemen. Nu ben ik niet zo’n hele grote fan van de Shea geur maar het is natuurlijk wel weer een heel goed ingredient voor droge plekjes veroorzaakt door de winter. And let’s be honest, de geur van Elizabeth Arden’s 8 hour cream is ook niet echt lekker maar het werkt wel als een tierelier. Het tubetje voelt heel erg licht en in eerste instantie had ik het idee dat er niets in zat. Maar de balsem zit verspreid over de tube en door even te knijpen komt het eruit. Het ziet er uit als vaseline en zo voelt het ook. Je ruikt de duidelijke shea geur en waar ik hoopte dat het mee zou vallen, is deze flink overheersend. De balsem smeert makkelijk uit en verzorgt de droge plekken goed. Ik heb hem ook een keer in nood als lippenbalsem gebruikt omdat ik deze was vergeten mee te nemen maar het tubetje van Purple Tree wel in mijn tas had zitten.

Het is geen verkeerd product maar de geur staat mij tegen en daarom zal ik hem niet veel gebruiken. Ik heb geen van de andere geuren geprobeerd dus wellicht zit daar wel een variant bij die ik qua geur wel prettig vind. Maar heel eerlijk, ik blijf een groot fan van Elizabeth Arden en ik weet niet of er ooit een balsem gaat zijn die deze van zijn plaats gaat stoten.

Gebruiken jullie wel eens een balsem voor droge plekjes? Wat is jullie holy grail op dit gebied?

Take care!

Xoxo

 

 

, , , , , , , , , ,

4 Responses to Skin care: Purple Tree Shea Butter Miracle Balm

 1. Darina 6 januari 2018 at 09:24 #

  Jammer dat de geur zo tegenviel. Ik vind dat ook hinderlijk bij een creme, als de geur te overheersend is. Ik ben ook fan van de creme van Elizabeth Arden.

 2. Jolanda 6 januari 2018 at 09:34 #

  Jammer dat de geur zo overheerst. Het lijkt me verder wel erg fijn!

 3. rachel 6 januari 2018 at 11:38 #

  mijn holy grail is purol!!! die blikjes en de met vaseline versie is helemaal ideaal ervoor! de tubetjes zoals deze gebruik ik niet want daar kan mijn huid niet tegen en heb altijd spullen van mijn huidtherapeut 🙂

 4. Nesrin 6 januari 2018 at 13:28 #

  Jammer dat de geur niet zo lekker is. Ik heb het hele jaar door een potje Vaseline in. mijn tas en ik kan niet meer zonder.

Geef een reactie