Was vroeger alles beter .. of toch niet?

Twee weken gelden was ik jarig (hier lees je hoe mijn verjaardag was) en inmiddels heb ik een leeftijd bereikt waarop ik toch wel over “vroeger” kan praten. En nee, dit gaat geen blog worden over hoe vroeger alles beter was want dat was het niet. Er zijn tegenwoordig een heleboel dingen anders dan toen ik opgroeide. Telefoons hebben geen draadje meer en als je iemand wilt spreken is er Whatsapp en facetime dus hoef je ook niet meer langs iemand om te zien of ze thuis zijn. Zoals ik al zei ben ik niet iemand die vroeger alles beter vond maar zie ik juist de voordelen in van de veranderingen die er afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Welke dat zijn, deel ik vandaag met jullie.

Positieve veranderingen

 • Bereikbaarheid

Tegenwoordig ben je altijd en overal bereikbaar. Nu weet ik wel dat een heleboel mensen zullen klagen over het feit dat altijd bereikbaar zijn ook weer niet ideaal is en daar ben ik het ook mee eens. Maar als je verdwaald in Hubbekutteschutteveen en je auto het niet meer doet, is het toch handig dat je altijd de ANWB kan bellen zonder dat je op zoek moet naar een telefooncel of praatpaal. Een serieuze improvement of life! En helemaal met een iPhone X abonnement waar je niet alleen de nieuwe iPhone X bij kan krijgen maar waar je ook altijd voldoende belminuten of MB’s bij hebt waardoor je dus werkelijk altijd jezelf kan redden in zo’n situatie waarin je om hulp verlegen zit. Er is dus geen enkel excuus meer om te zeggen dat je niet bereikbaar was 😉

 • Nooit meer verjaardagen vergeten

Ik zal het eerlijk toegeven: ik ben heel slecht in het onthouden of opschrijven van verjaardagen. Thank god for Facebook want die is zo lief om mij altijd te herinneren wanneer iedereen jarig is en zo vergeet ik dus nooit meer een verjaardag.

 • Altijd de weg weten te vinden

Lang leve Google maps. Afgelopen zaterdag wilden wij na de IJ-hallen nog even snel langs een winkel en ik wist ongeveer waar er eentje zat maar was dan weer niet helemaal zeker. Gewoon even Google maps aangezet en we waren er binnen een minuut. Als ik Google maps niet had gehad, hadden we het never nooit gevonden en waarschijnlijk een uur rondjes moeten rijden met als resultaat dat de winkel gesloten was.

 • Camera on the go

Mobiele telefoons zijn tegenwoordig allemaal uitgerust met een camera en je kan dus overal waar je bent een foto maken. Waar je vroeger je rot moest slepen met een camera, heb je nu er toch altijd eentje bij je. Scheelt een hoop rugpijn en de camera’s van tegenwoordig zijn allemaal the bomb. Heb je de features van de iPhone X camera al gechecked? Het is ongelofelijk wat ze tegenwoordig kunnen qua technologie.

 • Je bent altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van je vrienden

Hoe vaak hoor je “oh ja, dat heb ik op je Facebook/ instagram gezien”. Of dat mensen je vragen hoe je feestje was terwijl je ze dat eigenlijk niet had vertelt. Lang leve social media. Je kan tegenwoordig iedereens leven heel makkelijk volgen. Dan moeten ze natuurlijk wel op social media posten.

Conclusie

Nu zijn er echt wel momenten dat ik het 24/7 bereikbaar zijn en continue die stroom van social media berichten, echt zat ben en terug verlang naar de tijd waarin telefoons alleen maar een draad hadden en het uren duurde voordat je eindelijk ingebeld was voor internet. Inmiddels weet ik dat ik tot de generatie Xennials hoor, de generatie die tussen 1977 en 1983 geboren is en opgroeide in de periode dat we van analoog naar digitaal gingen. Maar als ik dan zie wat de nieuwe iPhone X allemaal kan (heb je dat immense scherm gezien?), dan gooi ik al mijn bezwaren over boord en heb ik ineens niet meer de behoefte aan die telefoon met een draadje en of inbel internet. Dan realiseer ik mij weer hoe leuk eigenlijk deze tijd is waarin wij leven en hoe makkelijk het is dat je met je mobiele telefoon overal bereikbaar bent en op de hoogte kan blijven van het wereld nieuws. Elk nadeel heb zijn voordeel toch ;-).

Verlangen jullie wel eens naar vroeger? Of gaan jullie toch liever voor de technologie van vandaag?

Take care!

xoxo

Bron afbeelding: Shutterstock

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking

 

, , , , , , , ,

6 Responses to Was vroeger alles beter .. of toch niet?

 1. Darina 30 november 2017 at 06:52 #

  Leuk artikel! Ik ben ook een xennial 🙂 en moet zeggen dat ik de huidige technologie toch leuker vind 🙂 Ik kan me nog wel herinneren hoe we thuis voor het eerst internet kregen. Geweldig vond ik dat!

 2. Daan van Sloten 30 november 2017 at 08:01 #

  Leuk om te lezen hoe de “jonkies” ernaar kijken. Zelf ben ik half November 51 geworden en vraag me soms af hoe iedereen die hier helemaal mee opgegroeid is zich ooit zou kunnen redden als de stroom opeens een half jaar uit zou vallen. Ik heb kinderen van 27 en 24 jaar en kan me herinneren hoe mijn zoon, opgegroeid met c.d’s, ook eens een elpee op wilde zetten toen zijn vader en ik een nostalgisch dagje hadden en plaatjes aan het draaien waren. Hij GOOIDE de elpee op de pickup en gaf de naaldarm een tikkie zodat die stuiterend en krassend op de elpee belandde. Zijn vader en ik schreeuwden van schrik en hijzelf haalde zijn schouders op en zei “makkie”. Daarna hebben we helemaal in een stuip gelegen van het lachen. Net als een ouderwetse telefoon met draaischijf, mijn dochter keek er lang bedenkelijk naar en prikte toen haar vinger in het ene na het andere gaatje zonder de schijf te draaien. Geweldig vind ik dat soort dingen. 😀

 3. Jolanda 30 november 2017 at 08:25 #

  Leuk gedaan! Vroeger had ook wel iets maar de te uniek van nu is toch ook wel heel fijn!

 4. rachel 30 november 2017 at 10:58 #

  ik hou wel van het huidige al mis ik wel de rust van vroeger zeg maar.

 5. Annette 30 november 2017 at 18:25 #

  Ik snap soms niet hoe we dat ‘vroeger’ allemaal deden haha

 6. Nesrin 30 november 2017 at 20:57 #

  Ik ben blij dat ik die tijd bewust heb mogen meemaken. Verjaardagen vergeet ik nog steeds, ben niet zo actief op FaceBook 😉

Geef een reactie