Selecteer een pagina

9be033db8858ed2a0938e2cea224e8c1

Het is alweer even geleden dat ik een eetdagboek met jullie heb gedeeld dus ik vond het er wel weer eens tijd voor. Afgelopen maandag had ik “gewoon” een dagje vrij na een heel druk weekend en had ik 2 leuke en interessante afspraken in Amsterdam staan. Ik eet nog steeds volgens een vast schema en probeer altijd zo goed voorbereid mogelijk op pad te gaan. Met goed voorbereid bedoel ik dan dat ik weet wat ik die dag ga doen en dat ik daarop mijn planning en eetmomenten kan inplannen. Ik zorg ook altijd dat ik bijvoorbeeld een Nak’d bar in mijn tas heb zitten voor het geval “je-weet-niet-waar-ik-ben-of-wanneer-ik-weer-kan-eten”. Een eetmoment overslaan is funest voor mij dus probeer ik mij nog steeds zo strak mogelijk aan mijn schema te houden. Benieuwd wat ik at tijdens een dagje Amsterdam, lees dan snel verder 😉

Ontbijt

20160606_093624

Mijn ontbijt is inmiddels echt een standaard ontbijt geworden. Met dit ontbijt weet ik gewoon zeker dat ik voldoende eet tot het volgende eet moment en dat ik mij er goed bij voel. Het fruit varieert wel per keer dus een beetje variatie zit er wel in. Op dit moment eet ik de granola van Zonnatura, een veilige keus waarvan ik zeker weet dat ik mij goed voel.

Dit keer is het yoghurt, granola, cashewnoten en een mix van mango en papaja. Uiteraard een grote kop groene thee erbij.

Ochtend tussendoortje

IMG_20160606_112832

Ik geniet in het zonnetje aan het IJ van een shake van shakie’s die op het Centraal Station van Amsterdam zit. Iets wat ik al een hele tijd niet heb gehad en dan ook echt van kan genieten. Ik kies voor een Very Berry. De naam zegt het al denk ik. Echt een traktatie!

Lunch

20160606_144222

Een verlate lunch want mijn afspraak duurde iets langer dan ik dacht. Ik ging namelijk weer voor een cupping behandeling, dit keer gecombineerd met acupunctuur en een massage. Dit is pas de 2e keer en ik ben van plan om het nog een keer uit te proberen voordat ik er een blog over ga schrijven.

Ik lunch bij Betty Blue aan de Sint Antoniebreestraat. Een tentje wat ik de vorige keer heb ontdekt en waar ik even rustig kan bijkomen van de behandeling want het is toch wel pittig al die cups en naalden in je. Ik kies voor een grote schaal met nacho’s, groenten, guacamole, zure room en pulled chicken. Hierbij drink ik een fresh lemonade met munt. Oh my, had ik al gezegd dat dit serieus mijn zomerdrankje voor 2016 is? Vast wel 🙂

Na de lunch ben ik klaar om nog even lekker door de stad terug naar het station te lopen.

Middag tussendoortje

20160606_163740

Door de late en vooral grote lunch heb ik niet meer zo heel veel trek. In de trein terug drink ik een verse hamman ice tea van Exki, een tentje op het Centraal Station en na het boodschappen doen, eet ik nog een paar druiven in de auto onderweg naar huis.

20160606_175513

Avondeten

20160606_205252

Ik blijf behoorlijk vol zitten door de lunch dus als avondeten maak ik een snelle salade klaar die bestaat uit sla, komkommer, tomaat, augurk, Amsterdamse uitjes en wat biefstuk. Prima na een dag als deze.

Avond tussendoortje

Een salted caramel macaron van Dutch Homemade die ik ’s middags tijdens mijn wandeling door de stad had gekocht en die gewoon continue mijn naam riep. Helaas wilde ik hem zo graag proeven dat ik vergeten ben hem op de foto te zetten. Maar hij was echt super lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

Gedurende de dag drink ik alleen maar water en groene thee. Dat is wel mijn mazzel want qua drinken vind ik eigenlijk niet zo heel veel lekker. Het komt wel eens voor dat ik echt een craving voor een verse aardbeien sinaasappelsap heb of een heel enkel keertje een cola maar als die momenten er zijn, mag je echt de krant bellen.

Hoe gaan jullie met jullie eet planning om tijdens een dagje weg? Of geniet je gewoon van de dag en zie je wel wanneer je eet?

Maak er een geweldige dag van en take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin