Selecteer een pagina

a735208b541bd9c7a0e29cf67562124d

Afgelopen zondag konden jullie in mijn happy moments al lezen dat ik ontzettend genoten heb van de soap rondom The Green Happiness. Het klinkt een beetje gemeen om het zo te zeggen maar inmiddels is het toch wel een grote soap geworden. Ook ik heb mij verbaasd over de uitspraken van de meiden van The Green Happiness en heb heel hard moeten lachen over de ongesteldheid van een kip. Maar deze hele soap heeft mij wel doen beseffen dat wat mensen ook zeggen of beweren wat goed voor je is, dat je nog altijd naar jezelf en naar je eigen lichaam moet luisteren of dit ook voor jou goed is.

Road to size happy

34975198f848b2ce747125652abb4c5c

Mijn blog ben ik een jaar geleden begonnen omdat ik “genezen” was verklaard van een eetstoornis en eten niet meer het belangrijkste in mijn leven was. Er was ruimte voor andere dingen want eten nam niet meer al mijn tijd op. Maar er zat ook een keerzijde aan want doordat ik anders ging eten, begon ik ook met afvallen en na jaren van niet lukken als het ging om afvallen, was dit natuurlijk een wereld die open ging. Ik stortte mijzelf op afvallen, ging mij verdiepen in “healthy” lifestyle’s, volgde op wat guru’s zeiden en ik ging in 2016 wel mijn weg naar size happy bewandelen.

I did honestly maar naast dat er een kink in de kabel kwam als het ging om mijn gezondheid, merkte ik ook dat ik een heleboel dingen deed die voor anderen hadden gewerkt maar waar ik mij eigenlijk niet goed bij voelde. Ik deed dingen waarvan ik hoorde dat ze werkten maar die eigenlijk niet bij mij pasten. Met als gevolg dat ik mijzelf ontzettend in de weg zat. In mijn hoofd moest ik het doen want het was bewezen dat het werkte maar ondertussen schreeuwde mijn hart heel hard “nee” en kwam ook de eetstoornis weer om de hoek kijken. Ik ging namelijk tegen mijn eigen gevoel in.

Weten vs Doen

60f3f0d5741e16bb9a42661c1f5a0696

Ik weet heel goed wat een gezond voedingspatroon is. Ik weet ook heel goed dat bewegen gezond is. Ik weet een heleboel dingen als het gaat om gezond leven. Maar ik weet nog niet zo goed wat voor mij goed en gezond is. Ik weet nog niet zo goed waar ik behoefte aan heb en wat mijn lichaam nodig heeft. Het weten omzetten naar doen is een behoorlijke stap en gedurende dit jaar, gedurende mijn road naar size happy, ben ik mij gaan beseffen hoe belangrijk het is om goed te weten wat je wilt doen en het dan ook echt om te gaan zetten naar daadwerkelijk doen.

We weten allemaal wat gezond is. We weten allemaal dat een hogere calorie inname dan verbruik ervoor zorgt dat je aankomt. Maar weten wij eigenlijk nog wel wat wij zelf nodig hebben? Door de hele soap rondom “The Green Happiness” kwam het besef dat het veel belangrijker is dat je voelt wat jij nodig hebt en je daarnaar gedraagt. Dat je vasthoudt aan je eigen normen en waarden maar vooral ook aan je eigen identiteit en lichaam. Het is ontzettend knap als iemand 50 kilo van zijn lichaamsgewicht verliest en een geweldig lichaam krijgt maar het is niet jouw lichaam en je kan dezelfde ambitie hebben en het op dezelfde manier willen doen maar jouw lichaam is niet hetzelfde. Als je wil afvallen en een gezonde levensstijl wilt, dan moet je gaan uitzoeken wat voor jou werkt, waar jij je prettig bij voelt en waar jouw lichaam behoefte aan heeft.

Oma’s tijd

20160922_142419

Mijn oma heeft de respectabele leeftijd van 90 jaar gehaald. Een leeftijd waar veel van ons voor zullen tekenen. Mijn oma heeft dat gehaald doordat zij gewoon at waar zij zin in had (met mate), af en toe een borreltje dronk en haar beweging haalde uit wandelen. Niks groene smoothies, quinoa maaltijden of afbeulende gym sessies. Gewoon een gebalanceerd menu met altijd groenten en fruit.

What happened mensen dat we allemaal zo zijn doorgeslagen? Don’t get me wrong, als iets voor jou werkt, go for it. Als jij er blij van wordt en je er goed bij voelt, go for it. Please do! Maar als je dat niet doet en je volgt een voedingsadvies omdat anderen zeiden dat dit echt hetgeen voor jou zou zijn, denk dat nog een keertje na en ga eens na waar jij je goed bij voelt.

Mijn road to size happy is veel meer dan alleen gewicht. Het is je goed voelen bij wat je doet, een balans vinden in het leven en jezelf voeden op een goede manier. Niet alleen met voeding maar ook met de mensen om je heen, de dingen die je doet en de dingen waar je je energie uithaalt. Een road to size happy is een road to life, jouw leven.

Wat vonden jullie van de soap rondom The Green Happiness? Volgen jullie en bepaald voedingspatroon?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin